Pariuri sportive

Loto Franţa Keno. Verifică online rezultatele şi află ultimele strategii

11.10.2018 | 12:20
Loto Franta Keno Verifica online rezultatele si afla ultimele strategii
Loto Franţa Keno. Se extrag 20 de numere din 70

Loto Franţa Keno este un tip de loterie care se poate juca în România numai prin intermediul agenţiilor de pariuri stradale sau online. În sistemul de stat al loteriei române nu există această posibilitate, de înţeles, pentru că interesul este să se joace la sistemele autohtone, 6 din 49 şi 5 din 40. Ori, implementarea altor tipuri de loterii din afara ţării ar avea efecte profund negative, o mare parte dintre jucători putând pleca spre acest tip de loterie keno, care pare mai avantajoasă, din punctul de vedere al creşterii şanselor la câştig.

Loto Franţa Keno este un tip de loterie în care se extrag 20 de numere din 70 în două extrageri zilnice. Prima la ora 14:45, a doua la ora 21:30. Cel mai avantajos este sistemul de jucat online, care îţi oferă şi bonusuri, la majoritatea caselor de pariuri, atunci când mizezi la acestea pentru prima dată. Loto Keno prinde tot mai mult peste tot în lume şi pare a fi loteria care nu peste mult timp va monopoliza piaţa. Dar ce înseamnă de fapt Loto Keno?

Loto Franţa 20/70 face parte din sistemul Keno. Ce înseamnă sistemul de joc Keno

Jocul de keno este un tip de loterie la care se extrag, de regulă,  20 de numere din 80 (20/80), dar mai sunt și alte tipuri de keno precum 20/70 la francezi sau 20/62 la letoni. În funcție de țara în care au loc extragerile, jocul poate purta și numele de ”kino”,cazul Greciei, dar este practic același lucru.

Acest keno este unul dintre primele jocuri de noroc inventate vreodată, și probabil și cel mai vechi tip de loterie. S-au găsit dovezi cu urme de bilete de keno care datează din Dinastia Han chineză (din jurul anilor 205 – 187 I.H). Nu puţini sunt cei care susţin că această loterie antică a contribuit la finanțarea construcției Marelui Zid Chinezesc, aproape întreg profitul acumulat redirecţionându-se către acesta (ceea ce rămânea după plata câștigurilor). Se pare că și jocul de bingo se trage oarecum tot din cel de keno, deși există diferențe evidente între cele două tipuri de jocuri de noroc.

Ce sisteme poţi juca la agenţiile de pariuri

La casele de pariuri acreditate de stat, atât stradale cât şi online, poți paria orice sistem, însă că nu poți adăuga mai mult de 15 – 16 numere pe bilet, și nici nu poți selecta mai mult de 8-9 în aceeași combinație (limita poate diferi de la agenție la agenție). Deci poți juca maxim  8 / 15 sau 9 / 16, dar la fel de bine poți juca și sisteme precum 2/4, 3/5, 6/7 sau orice alt pariu doreşti, inclusiv şi este destul de frecvent pariul pe un singur număr, evident cu miză mare.

Câștigurile oferite sunt raportate, ân mod logic,  la probabilitatea reală de câștig a respectivei variante. La o loterie 20/80 un număr va avea o cotă de 3.80 – 4.00. În funcție de această valoare și sistemul jucat se calculează cota pentru orice combinaţie. Cu cât cota este mai mare, cu atât și câștigul este mai consistent, dar și șansele ca biletul să iasă sunt mai mici, pentru că vorbim de un număr mai mare de numere, deci o probabilitate de a ieşi toate mult mai redusă.

Cum verifici online dacă ai câştigat

Ca să afli dacă biletul jucat este câştigător, în afara uzualului drum la agenţie, unde şi se verifică biletul, o poţi face şi tu, de acasă, introducând pe site-ul agenţiei codul de pe bilet. Imediat vei afla dacă este sau nu câştigător. La biletele jucate online trebuie să intri pe contul creat, să ajungi la secţiunea Istoric pariuri şi acolo poţi vedea dacă ai câştigat, dacă ai pierdut, sau dacă extragerea nu a fost încă efectuată. Şi, oricum, în caz de câştig, în câteva minute, la unele agenţii online sau în câteva zeci la altele, va fi actualizată balanţa financiară, care este permanent afişată, de regulă, sus, în colţul din dreapta.

În privinţa strategiilor, care să îţi mărească şansele de câştig, începe să scadă numărul celor care alegeau sistemele Martingale sau Fibonacci. Jucătorii sunt atraşi tot mai mult de sisteme mai puţin agresive financiar, aşa cum sunt cele două amintite mai sus şi merg fie înspre sistemul Labouchere, care este de provenienţă franceză, fie spre cel numit 1-3-2-6.

Care sunt ultimele strategii de joc la Loto Keno

În ce constă metoda Labouchere? Strategia Labouchere este cunoscută și sub numele de ”sistemul de anulare” sau ”Martingale divizat”.
Metoda are următoarele principii la bază: trebuie format un șir de numere cuprinse între 1 și 9. Miza de la primul pariu va fi egală cu suma primului și ultimului număr din șir. Dacă ai câştigat, atunci vei elimina cele două numere din șir. Dacă ai pierdut, atunci miza trebuie trecută în șir drept ultimul număr. Câştigător sau nu,  avem un nou șir de numere. În acest fel miza următorului pariu va fi egală cu suma primului și ultimului număr din acest noul şir.

Sistemul 1-3-2-6 se referă la o serie de patru pariuri succesive. Primul are miza de 1 unitate, al doilea 3 unităţi, al treilea 2 unităţi şi ultimul 6 unităţi. Când se pierde un pariu se reia de la capăt sistemul. Dacă ai pierdut la primul pariu se pierde o unitate, dacă e la al doilea se pierd două unităţi, la al treilea nu se mai înregistrează pierderi şi nici la ultimul pariu. Rezultă că pariul doi este singurul care dă o pierdere mai mare, de două unitîţi, dar nici aceasta nu este foarte mare. Maximul pe care îl puteţi obţine la câştig e 12 unităţi, iar la eşec nu se pot pierde mai mult de 2 unităţi, deci este un sistem destul de avantajos.