Pariuri sportive

Loto Letonia Keno. Cum să-ţi măreşti şansele de câştig şi cum se joacă

11.10.2018 | 12:19
Loto Letonia Keno Cum sati maresti sansele de castig si cum se joaca
Loto Letonia Keno. 20 numere extrase din 62

Loto Letonia Keno este o loterie din Letonia, în care se extrag 20 din numere din 62. Sunt trei extrageri, zilnic, la orele 11:30, 15:30 şi 19:30. Loto Letonia Keno este unul dintre cele mai populare tipuri de loterii jucate în România. Loteriile de tip Keno sunt loteriile la care se extrag multe numere, în cazul de faţă 20 din 62, ceea ce înseamnă şi o rată sporită de câştig, pentru că practic este vorba de a treia parte de numerele aflate în urnă, ceea ce este un procent mult ridicat faţă de loteriile de tip obişnuit.

La noi în ţară cei care doresc să participe la extragerile de la Loto Letonia Keno nu o pot face decât prin intermediul agenţiilor de pariuri, atât prin agenţii, cât şi online. Se poate juca orice tip de sistem, cu condiţia ca un bilet să nu aibă în conţinut mai mult de 15 numere, iar în cadrul unei combinaţii mai mult de 8. Poţi juca practic fie bilete simple, fie bilete cu combinaţii, cea mai mare fiind 8/15, pentru că în cazul combinaţiilor nu sunt admise mai mult de opt numere de cerut şi maxim 15 de pus pe bilet.

Tot ce trebuie să ştii despre Loto Letonia Keno. Tragerile au denumiri fiecare

În fiecare zi au loc trei extrageri, la orele deja enunţate mai sus. Pentru a le deosebi agenţiile de pariuri le-au codificat în următorul mod: extragerea de la ora 11:30 se mai numeşte Letonia Keno 1, cea de la ora 15:30 Letonia Keno 2, iar ultima, de la ora 19:30, Letonia Keno 3. Toate agenţiile stradale au inclus în ofertă şi Loto Letonia Keno. Din rândul agenţiilor online există doar câteva care includ Loto Letonia Keno în oferta lor. Acestea sunt: Netbet, Superbet, Casa Pariurilor, Mozzartbet şi PublicWin.

Primele trei au ca sumă de depunere minimă 20 RON, iar biletul se poate juca la o miză de 1 RON. Mozzartbet cere o depunere de 45 RON, iar PublicWin între 10-50 RON, în funcţie de cât doreşti să depui pentru a avea cont online şi a putea juca la Loto Letonia Keno.

Cum se verifică pentru a vedea dacă ai câştigat sau nu

Dacă joci la o agenţie stradală fiecare bilet are un cod, pe care îl poţi introduce pe site-ul agenţiei respective şi afli dacă biletul tău este câştigător. Dacă joci online, fiecare agenţie are rubrica intitulată Contul Meu, iar acolo există altă rubrică, Istoric pariuri. Pe Istoric pariuri poţi vedea biletele câştigate, cele pierdute, cele aflate în desfăşurare. De asemeni, într-un interval de câteva minute la unele agenţii, câteva zeci de minute la altele, balanţa financiară se actualizează, astfel încât poţi vedea dacă a crescut sau nu.

Loto Letonia Keno nu poate fi urmărit live pe nici o agenţie de pariuri din România. Nebet are live din alte ţări cu Loto Keno (Italia, Grecia, Slovacia, Polonia), dar nu şi din Letonia. Tot online, intrând pe o casă de pariuri vei găsi şi o secţiune referitore la numerele extrase, dar şi o statistică pe o anumită perioadă de timp, care îţi permite să vezi care au fost cele mai extrase numere în perioada respectiva şi care mai puţin.

Strategii pentru mărirea şanselor de câştig la Loto Letonia Keno

Din capul locului trebuie menţionat faptul că nu există strategii sută la sută câştigătoare. Dacă ar fi existat, în mod cert demult casele de pariuri ar fi dat faliment şi la fel Loteriile naţionale. Însă există câteva metode care te pot ajuta să îţi măreşti şansele la câştig. Sunt aşa numitele strategii cu miză progresivă.

Prima dintre acestea este metoda Martingale, care înseamnă dublarea mizei după fiecare pariu pierdut. Ce înseamnă acest lucru. Studiind statistica extragerilor anterioare constaţi că există numere care nu mai ieşit demult şi au cotă mare, foarte atrăgătoare. Ceva între 2,50-3. Pui banii pe acel număr, nimic mai mult. Dacă el nu a ieşit, repeţi numărul, dar de această dată dublezi miza băgată şi tot aşa până ce numărul iese, ce e drept, acest lucru putându-se întâmpla după mai multe serii de extrageri ratate. Problema este doar că tu trebuie să dublezi mereu miza şi dacă pierzi de mai multe ori consecutiv rişti să ajungi să fii nevoit să mizezi o sumă tot mai mare de la o extragere la următoarea.

Metode din secolul 18

A doua strategie pentru numere la Loto şi implicit pentru Loto Letonia Keno, este metoda Fibonacci. Aceasta se referă şi ea tot la un număr jucat.  Miza se măreşte de la o extragere la alta conform şirului lui Fibonacci, adică miza următorului pariu este egală cu suma mizelor din precedentele două pariuri. Avantajul este că nu mai eşti nevoit ca la Martingale să creşti foarte mult miza. Exemplu, un bilet pariat cu 2 RON, următoarea dată va fi pariat cu 3 RON, iar următoarea cu 5 RON, adică 2 RON de la început plus cei 3 RON de a doua oară.

Metoda D’Alembert vine de la numele matematicianului şi filozofului francez Jean le Rond D’Alembert, din secolul 18. Acesta a creat o teorie a legii echilibrului, care spune că pe termen lung numărul succeselor şi al pierderilor este egal. Înseamnă că sunt mult mai multe şanse să câştigi după ce ai pierdut de câteva ori şi să pierzi de câteva ori după ce ai câştigat. Spre deosebire de Martingale această metodă implică mărirea pariului doar cu o unitate, după un eşec şi o scădere cu o unitate după un succes.

Metode mai puţin agresive financiar

Strategia Labouchere, cunoscută și sub numele de ”sistemul de anulare” sau ”Martingale divizat” este un sistem de pariere foarte cunoscut la nivel mondial. Dar ca orice sistem, acesta are contestatarii săi, iar astfel a apărut și o strategie opusă cunoscută sub numele de ”Reverse Labouchere”.
Principiul de funcționare a strategiei este următorul: trebuie să formezi un șir de numere cuprinse între 1 și 9. Miza primului pariu va fi egală cu suma primului și ultimului număr din șir. Dacă pariul este câștigător, atunci vei elimina acele două numere din șir. Dacă pariul este pierzător, atunci respectiva miză trebuie trecută în șir ca ultimul număr.Oricum ar fi, câştigător sau nu,  avem un nou șir de numere, iar astfel miza următorului pariu va fi egală cu suma primului și ultimului număr din acest nou șir. Obiectivul este acela de a finaliza lista.

În fine, metoda 1-3-2-6 presupune o serie de 4 pariuri successive, primul cu miza o unitate, al doilea cu miza trei unitati, al treilea cu miza două unitati, iar al patrulea cu miza şase unitati. Este indicat de a alege pentru aceste pariuri o cota de 2 care este tocmai potrivita pentru un astfel de sistem.

Nu există metodă sută la sută câştigătoare

De fiecare data cand se pierde un pariu, se reia sistemul de la inceput. Deci, in caz ca se pierde de la primul pariu, se inregistreaza o pierdere de 1 unitate, ceea ce nu este mult. Daca se pierde la pariul numarul 2, se inregistreaza o pierdere de 2 unitati, deoarece pariul 1 a adus un profit de o unitate.

La pariul numarul 3 nu se inregistreaza nicio pierdere, din contra veti avea un profit de 2 unitati, deoarece din primele 2 pariuri s-a inregistrat 4 unitati profit. Daca se pierde pariul 4 nu se inregistreaza nicio pierdere, deoarece se pariaza exact profitul castigat anterior. Deci, cel de-al doilea pariu este cel mai periculos, deoarece se inregistreaza cea mai mare piedere. Sistemul 1-3-2-6 poate aduce un profit maxim de 12 unitati, in timp ce pierderea cea mai mare poate fi de 2 unitati.