Sport

Lotul Braziliei pentru Cupa Mondială. Cine ratează turneul final. Două staruri din Premier League au izbucnit în lacrimi. Video

Mai puțin de două săptămâni ne despart de startul Cupei Mondiale, iar Tite a anunțat lotul cu care va încerca să aducă un nou trofeu pentru Brazilia.
07.11.2022 | 23:15
Lotul Braziliei pentru Cupa Mondiala Cine rateaza turneul final Doua staruri din Premier League au izbucnit in lacrimi Video
Mai puțin de două săptămâni ne despart de startul Cupei Mondiale, iar Tite a anunțat lotul cu care va încerca să aducă un nou trofeu pentru Brazilia. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Selecționata ”carioca” nu a mai cucerit titlul mondial de 20 de ani, de la finala în fața Germaniei la turneul final din 2002 în care strălucea tripleta Ronaldinho, Rivaldo, Ronaldo.

Brazilia a anunțat lotul pentru Cupa Mondială

Cu gândul la câștigarea pentru a șasea oară în istorie a Cupei Mondiale, selecționerul Tite a anunțat lotul Braziliei pentru competiția din Qatar, care va avea loc în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, marile vedete precum Neymar, Vinicius, Casemiro, Marquinhos sau Alisson nu aveau cum să lipsească de pe listă. Printre convocați se află și trei fotbaliști din întrecerea internă, doi de la Flamengo și unul de la Palmeiras.

De remarcat este faptul că Tite a ales să meargă pe jucători experimentați, printre care veteranii Dani Alves și Thiago Silva, sau care joacă deja la un nivel înalt chiar dacă sunt încă tineri, precum Vinicius, Rodrygo, Antony sau Martinelli.

ADVERTISEMENT

Brazilia este una dintre marile favorite la victoria finală, iar cei 26 de jucători convocați de Tite pentru Cupa Mondială din Qatar sunt următorii:

  • Portari: Alisson (30 de ani, Liverpool), Ederson (29 de ani, Manchester City), Weverton (34 de ani, Palmeiras)
  • Fundași: Danilo (31 de ani, Juventus), Dani Alves (39 de ani, UNAM Pumas), Thiago Silva (38 de ani, Chelsea), Marquinhos (28 de ani, PSG), Eder Militao (24 de ani, Real Madrid), Bremer (25 de ani, Juventus), Alex Sandro (31 de ani, Juventus), Alex Telles (29 de ani, Sevilla)
  • Mijlocași: Casemiro (30 de ani, Manchester United), Fabinho (29 de ani, Liverpool), Fred (29 de ani, Manchester United), Bruno Guimaraes (24 de ani, Newcastle), Lucas Paqueta (25 de ani, West Ham), Everton Ribeiro (33 de ani, Flamengo)
  • Atacanți: Antony (22 de ani, Manchester United), Neymar (30 de ani, PSG), Vinicius (22 de ani, Real Madrid), Rodrygo (21 de ani, Real Madrid), Gabriel Jesus (25 de ani, Arsenal), Richarlison (25 de ani, Tottenham), Pedro (25 de ani, Flamengo), Martinelli (21 de ani, Arsenal), Raphinha (25 de ani, Barcelona)
ADVERTISEMENT

Absențe importante din lotul Braziliei

Tite a anunțat lotul pentru turneul final în cadrul unei conferințe de presă, fără ca vreun jucător să știe în prealabil că a prins lista de 26 pentru Qatar. Acest lucru a creat o serie de emoții pentru unii fotbaliști.

Fotbalistul de bandă Antony, achiziționat de Manchester United în vară de la Ajax pentru 95 de milioane de euro, a așteptat cu sufletul la gură anunțul. A urmărit în casa din Manchester conferința de presă și în momentul în care și-a auzit numele a izbucnit în lacrimi.

ADVERTISEMENT

O situație asemănătoare a trăit și mijlocașul lui Newcastle, Bruno Guimaraes. Ținându-și în brațe fetița și cu membrii familiei în jurul său, fotbalistul a primit cu multă emoție anunțul că va merge în Qatar.

Printre numele mari care nu au prins selecția se află atacantul lui Liverpool, Roberto Firmino, fundașul lui Arsenal, Gabriel Magalhaes, și mijlocașul lui Aston Villa, Philippe Coutinho, acesta din urmă din cauza unei accidentări.

Brazilia face parte din Grupa G la Cupa Mondială, alături de reprezentativele Serbiei, Elveției și Camerunului. Sud-americanii vor debuta împotriva Serbiei la 24 noiembrie, urmând să joace apoi cu Elveția (28 noiembrie) și Camerun (2 decembrie).

ADVERTISEMENT
Tags: