Sport

Euro 2016. Exclusiv. La ei renunţă “Tata Puiu”

După primele zile din cantonamentul italian şi după partida cu RD Congo selecţionerul Anghel Iordănescu a tras primele concluzii legate de lotul de 23 de fotbalişti pe care România îl va...
26.05.2016 | 14:11
Euro 2016 Exclusiv La ei renunta Tata Puiu
ADVERTISEMENT

După primele zile din cantonamentul italian şi după partida cu RD Congo selecţionerul Anghel Iordănescu a tras primele concluzii legate de lotul de 23 de fotbalişti pe care România îl va deplasa la Euro 2016. Conform surselor FANATIK.RO, Tata Puiu s-a decis în mare la cine va renunţa dintre cei 28 de fotbalişti convocaţi pentru stagiul de pregătire din “Cizmă”. Toate cele 51 de partide ale turneului final le puteţi vedea cu Telekom TV pe canalele Dolce Sport.

Toşca şi Ivan, trecuţi pe linie moartă

Primii doi sacrificaţi de Iordănescu pentru Euro sînt stelistul Alin Toşca şi olteanul Andrei Ivan. “Selecţionerul nu se bazează pe ei, îi consideră necopţi pentru un turneu final. Dacă nu se întîmplă ceva neprevăzut cu Raţ, Toşca rămâne acasă. Steliano Filip a jucat bine cu Spania şi i-a luat faţa stelistului. În cazul lui Andrei Ivan, lucrurile sînt asemănătoare. El a fost adus mai mult pentru a fi motivat pe viitor, i s-a şi lăsat de înţeles că acum nu poate fi decît o soluţie de avarie“, susţin surse federale.

ADVERTISEMENT

Surprize mari: Ropotan şi Prepeliţă rămîn!

Cum în Franţa nu pot merge decît 23 de fotbalişti, Anghel Iordănescu trebuie să renunţe, pe lîngă Toşca şi Ivan, la alţi 3 jucători. Spre surprinderea multora, printre aceştia se pare că nu se vor afla Adrian Ropotan şi Andrei Prepeliţă.

Doar la Dolce Sport pot fi urmărite toate cele 51 de meciuri ale UEFA Euro 2016

“Din cum s-a comportat la antrenamente şi din discuţiile avute cu ei, selecţionerul arată că se bazează pe amîndoi pentru meciurile pe care le va disputa România la Euro. El e convins că are nevoie de mai mulţi mijlocaşi centrali pentru că uzura pe acel post este foarte mare la un turneu final şi vrea să îi păstreze şi pe Ropo şi pe Prepe“, afirmă acelaşi surse.

ADVERTISEMENT

Din 5 pleacă 3! Nume grele vor fi “executate”!

În aceste condiţii, lupta pentru a prinde convocarea la Paris se va da între 5 fotbalişti. Toţi cu argumente solide pentru a face parte din naţionala României, dar, în acelaşi timp, cu semne de întrebare legate de randamentul lor. Şi nu uita: Doar la Dolce Sport vezi toate cele 51 de partide ale turneului final le puteţi vedea cu Telekom TV pe canalele Dolce Sport. Cei 5 jucători din care Tata Puiu va păstra numai 2 sînt Alex Chipciu, Alex Maxim, Florin Andone, Denis Alibec şi Ioan Hora.

Doar la Dolce Sport pot fi urmărite toate cele 51 de meciuri ale UEFA Euro 2016

Aici au rămas singurele necunoscute. Iordănescu vrea să îl păstreze doar pe unul dintre Chipciu şi Maxim pentru că pe stîng titular va fi oricum Bogdan Stancu. În momentul de faţă un uşor avantaj îl are Chipciu, pare mai implicat şi mai în formă. Apoi dintre cei trei din atac va fi oprite, deasemenea, doar unul. Andone pare favorit, deşi au fost problemele legate de venirea de la Cordoba, pentru că Hora nu convinge la antrenamente, iar Alibec lasă de dorit la capitolul atitudine. Selecţionerul este nemulţumit de implicarea lui în general şi dintre toţi pe el stă cel mai mult cu gura. Nu e vorba doar despre accidentarea de la mînă“, spun sursele noastre.

ADVERTISEMENT

51 de meciuri se joacă la Euro 2016, toate transmise în direct de Dolce Sport