Sporturi

Lotul de gimnastică al SUA ar putea să nu mai meargă la JO! Ce decizie vrea să ia Comitetul Olimpic American

06.11.2018 | 12:20
Larry Nassar în timpul procesului

Lotul de gimnastică al SUA ar putea să nu mai meargă la Jocurile Olimpice. Cazul fostului medic al lotului de gimnastică, Larry Nasar condamnat la 125 de ani de închisoare a lăsat urme. Imaginea acestui sport a fost făcută ţăndări în Statele Unite şi în lume, aşa că americanii nu mai vor să se prezinte cu gimnastica în programul de la Tokyo în 2020.

După ce cazul medicului care a abuzat sexual mai multe gimnaste de-a lungul a 20 de ani de activitate la lotul naţional a ajuns în Congres, americanii au luat în calcul ca acest sport să nu îi mai reprezinte la Olimpiadă.  “Este o situaţie în care nu există o soluţie perfectă. Să suspendăm recunoaşterea olimpică a acestui sport nu e o concluzie la care am ajuns uşor.”, a declarat Sarah Hirshland, şefa Comitetului Olimpic American.

Lotul de gimnastică al SUA ar putea să nu mai meargă la JO! România ar avea mai multe şanse la medalii

Larry Nasar a fost acuzat şi condamnat la închisoare pentru că în perioada în care care a fost medicul echipei naţionale de gimnastică a SUA a abuzat mai multe sportive. Pentru faptele sale Nasar în vârstă de 55 de ani a fost condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 40 şi 125 de ani de închisoare pentru abuz sexual, în cadrul procesului său de la Charlotte, din Michigan. Fostul medic a mai fost condamnat la 60 de ani de închisoare pentru pedopornografie, apoi la 40 până la 175 de ani pentru că a agresat cel puţin 265 de fete în decursul a două decenii de activitate la lotul naţional.

Larry Nassar şi avocatul său în timpul unuia dintre procese

În urma scandalului, victimele abuzurilor lui Larry Nassar au cerut despăgubiri în valoare de 500 de milioane de dolari, sumă pe care Universitatea din Michigan a anunţat că o va plăti. Larry Nasar a predat timp de zece ani la respectiva instituţie. “Anunţul Comitetului Olimpic american arată clar eşecul din ultimele decenii de a proteja şi a avea grijă de gimnaste”, a spus unul dintre avocaţii care au lucrat pentru condamnarea fostului doctor, Larry Nasar.

  • 332 de persoane s-a dovedit că au fost abuzate de fostul doctor al lotului american de gimnastică, Larry Nassar. 
Tags: