Sport

Lotul Elveției pentru partidele cu Andorra și România din preliminariile Euro 2024. Pierdere uriașă pentru liderul grupei

Elveția a anunțat lotul pentru partidele cu Andorra și România din preliminariile Euro 2024. Selecționata lui Murat Yakin a rămas fără un om de bază.
09.06.2023 | 19:19
Lotul Elvetiei pentru partidele cu Andorra si Romania din preliminariile Euro 2024 Pierdere uriasa pentru liderul grupei
Lotul Elveției pentru partidele cu Andorra și România din preliminariile Euro 2024. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Elveția este lider în grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024 după primele două partide. Selecționerul Murat Yakin a anunțat lotul cu care va ataca meciurile cu Andorra (16 iunie) și România (19 iunie). Antrenorul turc a efectuat nu mai puțin de 9 modificări față de acțiunea din luna martie.

Lotul Elveției pentru partidele cu Andorra și România din preliminariile Euro 2024

Murat Yakin, selecționerul Elveției, a convocat nu mai puțin de 25 de jucători pentru „dubla” cu Andorra și România din preliminariile Euro 2024. Elvețienii o vor înfrunta pe 16 iunie în deplasare pe Andorra, iar trei zile mai târziu vor evolua pe teren propriu, la Lucerna, contra României.

ADVERTISEMENT

În lotul elvețienilor s-au produs nu mai puțin de 9 modificări în comparație cu debutul în preliminariile Euro 2024. În luna martie, Elveția a câștigat cu Belarus (5-0) și Israel (3-0). Steven Zuber, care a câștigat cu AEK Atena atât campionatul cât și Cupa Greciei, reprezintă una dintre noutățile lui Murat Yakin pentru duelurile cu Andorra și România.

Totodată, fundașul lateral Jordan Lotomba, de la Nice, a revenit în lotul naționalei Elveției. Andi Zeqiri a prins convocarea la naționala Elveției pentru prima dată din martie anul trecut. Atacantul lui Basel a marcat 18 goluri în stagiunea recent încheiată pentru FC Basel.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Ulisses Garcia, fundașul celor de la Young Boys, a fost convocat în lotul Elveției pentru prima oară din noiembrie 2021. Yvon Mvogo, Michel Aebischer, Gregor Kobel, Fabian Schaer și Xherdan Shaqiri sunt celelalte noutăți din lotul Elveției, spre deosebire de luna martie, potrivit Federației Elvețiene de Fotbal.

Lotul Elveției pentru partidele cu Andorra și România

Portari: Gregor Kobel (Borussia Dortmund), Yvon Mvogo (FC Lorient), Yann Sommer (Bayern Munchen)

Fundași: Manuel Akanji (Manchester City), Eray Comert (Valencia), Ricardo Rodriguez (Torino FC), Nico Elvedi (Borussia Moenchengladbach), Edimilson Fernandes (Mainz), Ulisses Garcia (Young Boys Berna), Jordan Lotomba (OGC Nice), Fabian Schaer (Newcastle United), Cedric Zesiger (Young Boys Berna).

ADVERTISEMENT

Mijlocași/Atacanți: Michel Aebischer (Bologna), Zeki Amdouni (FC Basel), Breel Embolo (Haris Seferovic) (Monaco/Celta Vigo), Remo Freuler (Nottingham Forest), Xherdan Shaqiri (Chicago Fire), Djibril Sow (Eintracht Frankfurt), Uran Bislimi (Lugano), Renato Steffen (Lugano), Ruben Vargas (Augsburg), Granit Xhaka (Arsenal Londra), Denis Zakaria (Chelsea), Steven Zuber (AEK Atena), Andi Zeqiri (FC Basel).

Breel Embolo s-a accidentat și va rata meciurile Elveției cu Andorra și România

Elveția a suferit o pierdere mare înainte de meciurile cu Andorra și România din preliminariile Euro 2024. Breel Embolo, atacantul celor de la AS Monaco, s-a accidentat și va rata partidele din etapa a 3-a și a 4-a a grupei I din preliminariile Euro 2024. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a fost înlocuit cu Haris Seferovic.

ADVERTISEMENT

Totodată, Breel Embolo a ratat debutul Elveției în preliminariile Euro 2024. Pe lângă Steven Zuber, care a reușit „dubla” cu AEK Atena, Manuel Akanji se poate lăuda cu titlul din Premier League alături de Manchester City, dar și cu trofeul Cupei Angliei.

Fundașul joacă alături de „Cetățeni” finala Champions League împotriva lui Inter. De asemenea, Yann Sommer a câștigat Bundesliga alături de Bayern Munchen, iar Cedric Zesiger și Ulisses Garcia au câștigat întrecerea internă cu Young Boys. Uran Bislimi este o altă noutate a lui Murat Yakin pentru partidele cu Andorra și România.

Murat Yakin, încrezător înainte de „dubla” cu Andorra și România

Elveția este favorită la câștigarea grupei I din preliminariile Euro 2024, însă selecționerul Murat Yakin a transmis că lotul naționalei pe care o pregătește va rămâne concentrat indiferent de adversar. „Am început bine preliminariile și vrem să obținem alte puncte importante. 

Pentru asta trebuie să fim pe deplin concentrați împotriva oricărui adversar, să ne dorim victoria și să arătăm concentrarea necesară. La fel ca noi, România a adunat șase puncte din primele două meciuri.

Așa că vom aborda acele jocuri împotriva Andorrei și României în consecință”, a declarat Murat Yakin. Fabian Rieder, care a fost în lotul de seniori al Elveției în martie, dar și Ardon Jashari vor fi prezenți la Euro U21 din 2023.

Totodată, Zeki Amdouni, convocat de Murat Yakin în lotul de seniori al Elveției, va face deplasarea în România pentru meciurile naționalei U21 a Elveției de la Euro 2023. Elveția face parte din grupa D alături de Franța, Norvegia și Italia.

ADVERTISEMENT