Sport

Lotul naţionalei de handbal feminin a României pentru Trofeul Carpaţi! Florentin Pera, la prima acţiune cu “tricolorele”

FRH a anunţat lotul lărgit al naţionalei de handbal feminin pentru Trofeul Carpaţi. Este prima acţiune a noului selecţioner, Florentin Pera.
13.09.2022 | 16:20
Lotul nationalei de handbal feminin a Romaniei pentru Trofeul Carpati Florentin Pera la prima actiune cu tricolorele
România sărbătoreşte calificarea la Euro după meciul cu Austria. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Florentin Pera a preluat în această vară naţionala de handbal feminin de la Adi Vasile. Prima acţiune pentru noul selecţioner va fi vizita medicală de la INMS, programată pe data de 19 septembrie. Apoi, va avea loc Trofeul Carpaţi, o competiţie amicală ce se va disputa la Bistriţa în perioada 26 septembrie – 2 octombrie.

Lotul lărgit al naţionalei de handbal feminin a României pentru Trofeul Carpaţi!

Noul selecţioner nu va avea prea mult timp la dispoziţie să pregătească turneul final al Campionatului European din luna noiembrie, astfel că meciurile de la Bistriţa vor reprezenta un barometru înaintea turneului final.

ADVERTISEMENT

Cum arată lotul lărgit de 22 de jucătoare convocat de Florentin Pera:

  • Portari: Yulia Dumanska (Gloria Bistrița), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Diana Ciucă (Rapid)
  • Extreme dreapta: Alexandra Badea (Rapid), Andra Moroianu (Gloria Buzău)
  • Interi dreapta: Daria Bucur (SCM Râmnicu Vâlcea)
  • Centri: Cristina Laslo, Laura Pristăvița (Gloria Bistrița), Eliza Buceschi (Rapid), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău)
  • Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Gloria Bistriţa), Sorina Grozav (Rapid), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Anca Mițicuș (Minaur Baia Mare)
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (CSM București), Corina Lupei (SCM Râmnicu Vâlcea)
  • Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Laura Ostase (Rapid București), Bianca Țîrle (Minaur Baia Mare)

Noul staff al echipei naţinale este format din Florentin Pera, antrenor principal, Bogdan Burcea, antrenor secund şi Ildiko Kerekes Barbu, antrenor cu portarii.

ADVERTISEMENT

Neagu, Pintea şi Dindiligan vor lipsi de la vizita medicală!

Prima acţiune a echipei naţionale va fi vizita medicală de la Institutul Național de Medicină Sportivă de la București, la care vor participa 19 jucătoare. Cristina Neagu, Crina Pintea şi Alexandra Dindiligan vor lipsi, în condiţiile în care au efectuat deja vizita medicală alături de CSM Bucureşti.

Lotul final pentru trofeul Carpaţi va fi anunţat luni, 19 septembrie. FRH nu a anunţat încă programul şi adversarele României de la trofeul Carpaţi. Invitate la competiţie sunt: Spania, Serbia și Austria, conform handbalmania.ro.

ADVERTISEMENT

Timp scurt până la Euro: “Ideal ar fi fost să fie în decembrie, dar trebuie să ne adaptăm”

Într-un interviu acordat pentru FANATIK după preluarea echipei naţionale, Florentin Pera a declarat că timpul este scurt pentru pregătirea turneului final, mai ales că a fost devansat cu o lună faţă de normal:

“Timpul este foarte scurt. Este puţin timp de pregătire. Vom avea puţine zile şi doar trofeul Carpaţi cu trei zile de pregătire înainte. Ideal ar fi fost să fie în decembrie, dar trebuie să ne adaptăm.

ADVERTISEMENT

Obiectivul principal este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Asta nu înseamnă că nu vom încerca să mergem şi să valorificăm potenţialul maxim în acest moment, să jucăm un handbal bun şi să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor suporterilor. Încercăm să avem o clasare cât mai bună care să ne ajute la următoarele trageri la sorţi”, a spus Pera pentru FANATIK.

Campionatul European de Handbal va avea loc între 4 şi 20 noiembrie. România este într-o grupă cu Franţa, Macedonia de Nord şi Ţările de Jos. Meciurile naţionalei noastre vor avea loc la Skopje.

ADVERTISEMENT