Sport

Lotul naționalei olimpice pentru cantonamentul din Spania! Viitorul are cei mai mulți jucători

Calificată după 57 de ani la JO, naționala olimpică a României va efectua un cantonament în Spania, iar lotul a fost stabilit.
20.05.2021 | 18:20
Lotul nationalei olimpice pentru cantonamentul din Spania Viitorul are cei mai multi jucatori
ADVERTISEMENT

Reprezentativa noastră a picat într-o grupă accesibilă la Jocurile Olimpice din care mai fac parte selecționetele din Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras.

Rădoi s-a arătat  încrezător după tragerea la sorți, considerând că reprezentativa României are parte de o grupă din care se poate califica.

ADVERTISEMENT

Lot de 25 de jucători pentru cantonamentul naționalei olimpice

Având în vedere că prima reprezentativă are acțiune în perioada respectivă, echipa națională olimpică a României va fi condusă de Nicolae Dică, antrenor în staff-ul condus de Mirel Rădoi. Dică va fi ajutat de staff-ul reprezentativei U21.

După ce în urmă cu o săptămână anunța o  listă a stranierilor pentru acest stagiu de pregătire, staff-ul tehnic a definitivat lotul de 25 de jucători care vor merge în Spania:

ADVERTISEMENT
  • Portari: Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Popa (Astra), Răzvan Sava (AC Torino);
  • Fundași: Alexandru Pașcanu (Ponferradina), Radu Drăgușin (Juventus), Cristian Manea (CFR Cluj), Radu Boboc (FC Viitorul), Ricardo Grigore (Dinamo București), Mihai Velisar (Gaz Metan), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Gabriel Buta (FC Viitorul);
  • Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Ovidiu Perianu (FCSB), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Dobre (Dijon), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Claudiu Petrila (Sepsi OSK), Alexandru Mățan (Columbus Crew);
  • Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj)

De asemenea, patru fotbaliști se află pe lista adițională și se va apela la ei în cazul apariției unor indisponibilități: Dragoș Albu (FC U Craiova), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Florian Haită (FC Viitorul), Antonio Sefer (Rapid).

ADVERTISEMENT

Amicale cu Mexic și Australia

Cantonamentul se va desfășura în perioada 31 mai – 9 iunie, iar adversarele ”tricolorilor” vor fi formațiile Mexicului și Australiei, selecționate calificate, deasemenea, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pe perioada acestui stagiu de pregătire, ”tricolorii” vor fi cazați la Alanda Hotel Marbella.

Primul amical va avea loc în 5 iunie împotriva Mexicului, în timp ce întâlnirea cu Australia se va desfășura trei zile mai târziu. Cele două partide se vor disputa la Marbella Football Center, de la 21:00, ora României.

ADVERTISEMENT

România va debuta la turneul final al Jocurilor Olimpice împotriva selecționatei Hondurasului. Programul complet al al Grupei B este următorul, cu mențiunea că diferenţa de fus orar între România şi Japonia este de minus şase ore:

Joi, 22 iulie

Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima)

Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima)

Duminică, 25 iulie

Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)

România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima)

Miercuri, 28 iulie

România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo)

Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)

Probleme de lot pentru Jocurile Olimpice

Informațiile despre cele trei reprezentative sunt destul de puține, iar Mirel Rădoi și staff-ul său  vor avea ceva de muncă pentru a studia adversarul. Primele două echipe din această grupă merg în sferturile de finală.

La începutul lunii aprilie, selecționerul Mirel Rădoi a anunțat o listă cu peste 60 de fotbaliști aflați în vizor pentru a face parte din lotul final care va merge la Jocurile Olimpice, dar problema este că turneul final de la Tokyo nu are dată oficială în calendarul FIFA, iar cluburile pot refuza să lase jucătorii la națională.

Două dintre cele mai importante cluburi din Liga 1, FCSB și Universitatea Craiova, au lăsat să se înțeleagă că nu le vor permite fotbaliștilor să meargă la Tokyo, deoarece în acea perioadă se va face pregătirea pentru sezonul următor.

ADVERTISEMENT