Sport

Lotul naționalei României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo! Mirel Rădoi i-a convocat pe Sefer de la Rapid și Florescu de la Botoșani

Selecționerul naționalei României, Mirel Rădoi, a stabilit lotul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, competiție ce va avea loc între 23 iulie și 8 august.
01.07.2021 | 15:20
Lotul nationalei Romaniei pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo Mirel Radoi ia convocat pe Sefer de la Rapid si Florescu de la Botosani
ADVERTISEMENT
01-07-2021
12:22

Antonio Sefer și Eduard Florescu, ultimii jucători convocați de Mirel Rădoi pentru Olimpiadă

Eduard Florescu de la FC Botoașni și Antonio Sefer de la Rapid sunt ultimii jucători pe care selecționerul Mirel Rădoi i-a chemat la lot pentru a-l completa în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Aceștia vor sosi în această seară în cantonamentul de la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia și vor intra imediat în programul normal de pregătire, alături de ceilalți fotbaliști convocați.

01-07-2021
05:47

Florin Ștefan, convocat de urgență de Mirel Rădoi pentru JO de la Tokyo

Forțat de refuzul clubului CFR Cluj de a-l lăsa la lotul olimpic pe Denis Ciobotariu, selecționerul Mirel Rădoi a fost nevoit să îl convoace de urgență pe Florin Ștefan, deși acesta nu se află momentan sub contract cu nicio echipă. 

Rădoi îl cunoaște foarte bine pe fostul jucător al lui Sepsi, pe care l-a antrenat la naționala de tineret. Florin Ștefan a participat și la Europeanul U21 din 2019, când a evoluat titular în 3 dintre cele 4 partide disputate de „tricolorii mici”. El a ajuns miercuri seara în cantonamentul de a Mogoșoaia, iar de joi va intra în programul normal de pregătire.

30-06-2021
17:03

CFR Cluj și Reading nu îi mai lasă la Jocurile Olimpice pe Ciobotariu și Pușcaș

Denis Ciobotariu, fundașul lui CFR Cluj, nu va mai face parte din lotul României la Tokyo. Nici George Pușcaș nu va participa la Jocurile Olimpice, întors din drum de Reading. În locul celor doi, Mirel Rădoi a chemat un singur jucător, pe Andrei Sîntean, atacant la FC Hermannstadt.

„Deși inițial a acceptat ca Denis Ciobotariu să fie prezent la Jocurile Olimpice, clubul CFR Cluj s-a răzgândit, motiv pentru care jucătorul nu s-a mai prezentat la reunire. De asemenea, cu toate că se afla la București și era pregătit să intre în cantonamentul de la Mogoșoaia, George Pușcaș a fost chemat de clubul Reading. Fotbalistul a anunțat staff-ul tehnic de acest lucru și s-a întors în Anglia.

În aceste condiții, selecționerul Mirel Rădoi a decis să apeleze la Andrei Sîntean, fotbalistul care în sezonul trecut a bifat 20 de meciuri pentru Hermannstadt. Acesta se va prezenta în cantonamentul naționalei olimpice în această seară”, este anunțul publicat pe FRF.ro.

Inițial, Rădoi a făcut o listă cu peste 60 de fotbaliști eligibili din care a ales numele celor 18 care vor merge în Japonia.

Reprezentativa noastră a picat într-o grupă accesibilă la Jocurile Olimpice din care mai fac parte selecționetele din Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras.

ADVERTISEMENT

Ce jucători a convocat Mirel Rădoi în lotul naționalei României pentru Jocurile Olimpice

FRF a luat decizia de prezenta lotul naționalei Româniie pentru Jocurile Olimpice într-un mod inedit. O serie de artiști și jurnaliști vor anunța video din 20 în 20 de minute câte un nume de fotbalist care va merge la Tokyo.

Primul nume a fost anunțat de cântărețul și omul de televiziune Horia Brenciu și este mijlocașul formației Farul Constanța, Andrei Ciobanu, jucătorul care a marcat primul gol pentru naționala de tineret la Euro U21 2021.

ADVERTISEMENT

Al doilea jucător care prinde lotul olimpic este noua achizițizie a lui Gheorghe Hagi la Farul Constanța, portarul Marian Aioani. Fotbalistul adus de la Chindia Târgoviște a fost prezentat de cântăreața Paula Seling.

Farul a stricat prezentarea celor de la FRF

Strategia de marketing a celor de la FRF a fost dată puțin peste cap de clubul Farul Constanța care a anunțat pe pagina de Facebook că are cinci jucători convocați pentru Jocurile Olimpice, pe lângă Ciobanu și Aioani, la Tokyo vor mai merge Radu Boboc, Virgil Ghiță, și George Ganea.

ADVERTISEMENT

Lotul complet al naționalei României pentru Jocurile Olimpice va fi complet abia în jurul orei 21:00, dar aici veți găsi numele celor care merg la Tokyo în momentul anunțului:

Portari: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB)

Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiţă (Farul Constanţa), Alexandru Paşcanu (CFR Cluj), Radu Boboc (Farul Constanţa), Denis Ciobotariu (CFR Cluj)

ADVERTISEMENT

Mijlocași: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton)

Atacanți: George Ganea (Farul Constanţa), George Puşcaş (Reading/Anglia)

Selecționata olimpică a României se reunește pe 30 iunie la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, acolo unde se va pregăti în regim închis până la plecarea în Japonia, programată pe 15 iulie.

România, grupă lejeră la JO

România va debuta la turneul final al Jocurilor Olimpice împotriva selecționatei Hondurasului. Programul complet al al Grupei B este următorul, cu mențiunea că diferenţa de fus orar între România şi Japonia este de minus şase ore:

Joi, 22 iulie

Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima)

Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima)

Duminică, 25 iulie

Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)

România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima)

Miercuri, 28 iulie

România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo)

Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)

Informațiile despre cele trei reprezentative sunt destul de puține, iar Mirel Rădoi și staff-ul său  vor avea ceva de muncă pentru a studia adversarul. Primele două echipe din această grupă merg în sferturile de finală.

În urmă cu o lună și jumătate, Mirel Rădoi a anunțat că  patru cluburi din străinătate și-au exprimat deja refuzul de a-și lăsa jucătorii la Jocurile Olimpice, dar nu a dezvăluit despre cine este vorba.

ADVERTISEMENT