Fotbal intern

Lotul naţionalei României U21 pentru meciurile cu Portugalia şi Bosnia-Herțegovina. Rădoi a convocat 5 jucători de la FCSB

28.08.2018 | 14:20
Lotul naţionalei României U21. Mirel Rădoi şi-a ales jucătorii pentru meciurile cu Portugalia şi Bosnia-Herţegovina
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a anunţat lotul naţionalei României U21 pentru meciurile cu Portugalia şi Bosnia-Herţegovina, din preliminariile Campionatului European 2019. Selecţionerul naţionalei de tineret a decis să se bazeze pe cinci jucători din lotul FCSB-ului: Andrei Vlad, Dragoş Nedelcu, Dennis Man, Olimpiu Moruţan şi Florinel Coman

Echipa naţională a României va juca pe 7 septembrie, de la ora 19.15, contra reprezentativei Portugaliei, în deplasare, pentru ca pe 11 septembrie, de la ora 19.00, să întâlnească Bosnia-Herţegovina, la Ovidiu.

ADVERTISEMENT

Iată lotul naţionalei României U21:

Portari: Ionuț Radu (Genoa), Andrei Vlad (FCSB), Cătălin Căbuz (Hermannstadt)

Fundași: Radu Boboc (FC Viitorul), Florin Ștefan (OSK Sepsi), Florin Borța (U Craiova 1948 Club Sportiv), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Alex Pașcanu (Leicester), Adrian Rus (OSK Sepsi), Ionuț Nedelcearu (UFA)

Mijlocași: Marco Dulca (Swansea City), Răzvan Oaidă (FC Botoșani), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 Club Sportiv), Ianis Hagi (FC Viitorul), Sebastian Mailat (CFR 1907 Cluj), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Olimpiu Moruțan (FCSB), Alexandru Mățan (FC Viitorul), Darius Olaru (Gaz Metan)

ADVERTISEMENT

Atacanți: Adrian Petre (Esjberg), Florinel Coman (FCSB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

Dennis Man în timpul unui meci al naţionalei României
Dennis Man face parte din lotul naţionalei României U21. Jucătorul FCSB-ului a jucat şi pentru Cosmin Contra

Tricolorii U21 sunt neînvinşi în Grupa a 8-a şi ocupă poziţia a treia, de unde se califică direct la turneul final doar prima clasată. Cele mai bune patru din nouă ocupante ale locurilor secunde vor juca un play-off pentru a stabili încă două selecţionate care merg la Campionatul European.

Meciurile jucate de echipa naţională a României U21:

Liechtenstein – România 0-2

Bosnia-Herţegovina – România 1-3

România – Elveţia 1-1

Elveţia – România 0-2

România – Portugalia 1-1

Ţara Galilor  – România 0-0

Meciuri rămase de disputat:

Portugalia – România – 7.09.2018

România – Bosnia Heţegovina – 11.09-2018

România – Ţara Galilor – 12.10.2018

România – Liechtenstein – 16.10.2018

Mirel Rădoi va debuta pe banca naţionalei României U21

Mirel Rădoi a fost instalat pe banca tehnică a echipei naţionale a României la începutul lunii august, după ce Daniel Isăilă a acceptat să antreneze formaţia Al Hazem. Primul meci pe banca naţionalei U21 a României pentru Mirel Rădoi va fi Portugalia – România, pe 7 septembrie, meci contând pentru preliminariile Campionatului European U21 de anul viitor, găzduit de Italia şi San Marino.

ADVERTISEMENT
Mirel Rădoi, selecţionerul naţionalei României
Mirel Rădoi, selecţionerul naţionalei României

Este un vis devenit realitate, sunt onorat să mă aflu în această ipostază. Principiul meu este că indiferent că suntem la echipa națională sau la echipă de club, înainte de toate trebuie să existe respect, un lucru pe care jucătorii trebuie să-l înțeleagă: dacă vrei să fii respectat, înainte trebuie să oferi respect. Celelalte două lucruri pe care le aștept de la jucătorii mei sunt disciplina și mai ales să înțeleagă importanța tricoului pe care îl poartă, pentru că aici suntem la echipa naționalăFuncția pe care am avut-o până acum mă va ajuta foarte mult, întrucât toate datele pe care le avea antrenorul principal le aveam și eu, astfel că mi-a fost mult mai ușor să cunosc lotul și jucătorii”, a mai adăugat selecționerul U21.

În precedenta campanie de calificare, România U21 a ocupat locul al treilea în grupă, după Danemarca şi Bulgaria, dar înaintea Ţării Galilor, a Luxemburgului şi Armeniei.

ADVERTISEMENT

În preliminariile pentru Campionatul European U21 de anul viitor, găzduit de Italia şi San Marino, vor putea fi folosiţi jucători născuţi începând cu data de 1 ianuarie 1996. Preliminariile se vor încheia în noiembrie 2018, odată cu disputarea meciurilor de baraj.

Componenţa grupelor preliminare:

Grupa 1

Cehia, Croaţia, Grecia, R. Moldova, Belarus, San Marin

Grupa 2

Spania, Slovacia, Islanda, Albania, Estonia, Iralnda de Nord

Grupa 3

Danemarca, Polonia, Finlanda, Georgia, Lituania, Insulele Feroe

Grupa 4

Anglia, Olanda, Ucraina, Scoţia, Letonia, Andorra

Grupa 5

Germania, Israel, Norvegia, Irlanda, Azerbaidjan, Kosovo

Grupa 6

Suedia, Belgia, Turcia, Ungaria, Cipru, Malta

Grupa 7

Serbia, Austria, Rusia, Macedonia, Armenia, Gibraltar

Grupa 8

Portugalia, Elveţia, România, Ţara Galilor, Bosnia-Herţegovina, Liechtenstein

Grupa 9

Franţa, Slovenia, Muntenegru, Bulgaria, Kazahstan, Luxemburg

 

ADVERTISEMENT