Sport

Lotul preliminar al naționalei României U21 pentru Euro 2023! Cinci jucători de la vicecampioana FCSB convocați de Emil Săndoi

Mai sunt trei săptămâni până la startul Euro 2023, iar selecționerul României U21, Emil Săndoi, a anunțat lotul preliminar pentru turneul final.
30.05.2023 | 15:07
Lotul preliminar al nationalei Romaniei U21 pentru Euro 2023 Cinci jucatori de la vicecampioana FCSB convocati de Emil Sandoi
Mai sunt trei săptămâni până la startul Euro 2023, iar selecționerul României U21, Emil Săndoi, a anunțat lotul preliminar pentru turneul final. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” vor întâlni în faza grupelor Campionatului European reprezentativele Spaniei, Ucrainei și Croația, urmând ca meciul de debut să fie în compania ibericilor, la 21 iunie.

Emil Săndoi a anunțat lotul preliminar al României U21 pentru Euro 2023

Echipa României U21 a intrat în linie dreaptă pentru Euro 2023, iar selecționerul Emil Săndoi a dat publicității un lot preliminar format din 27 de jucători, dar acesta poate suferi modificări pentru cantonamentul din Italia în funcție de convocările de la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

Lotul final pentru Euro 2023, unde ar mai putea apărea nume noi, va fi anunțat pe 14 iunie, cu o săptămână înaintea primei partide. Din lotul preliminar se remarcă faptul că cei mai mulți fotbaliști, cinci, vin de la FCSB.

Campioana Farul Constanța are patru jucători pe listă, în timp ce din afara țării au fost chemați șase fotbaliști. Este de menționat că pe lista preliminară se află Ștefan Târnovanu, Radu Drăgușin și Valentin Mihăilă, care de obicei erau convocați la naționala de seniori.

ADVERTISEMENT

Cei 27 de jucători aflați pe lista preliminară a lui Emil Săndoi pentru turneul final al Euro 2023 sunt următorii.

  • Portari: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Otto Hindrich (Kisvarda / Ungaria)
  • Fundași: Alexandru Pantea (FCSB), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Mihai Lixandru (FCSB), Marco Ehmann (EN Paralimniou / Cipru), Victor Dican (FC Botoșani), Radu Drăgușin (Genoa / Italia), Andrei Borza (Farul), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi)
  • Mijlocași: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Constantin Grameni (Farul), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), David Miculescu (FCSB), Adrian Mazilu (Farul), Valentin Mihăilă (Parma / Italia), Octavian Popescu (FCSB), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Vlad Pop (U Craiova 1948)
  • Atacanți: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul)
ADVERTISEMENT

Programul naționalei U21 înaintea turneului final

”Tricolorii” vor efectua vizita medicală și se vor reuni pe data de 2 iunie, la București, unde se vor pregăti până pe 5 iunie când este programată plecarea către Italia pentru un stagiu de pregătire de șapte zile.

Reprezentativa noastră va fi cazată la Hotel Miramonti din localitatea Bagno di Romagna. Stabilimentul dispune de toate condițiile pentru o pregătire cât mai bună: teren propriu de antrenament cu gazon natural, teren cu gazon artificial, sală de fitness și centru SPA.

ADVERTISEMENT

Jucătorii echipei naționale U21 a României vor reveni în cantonament pe 14 iunie, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, unde se vor pregăti pe toată perioada Campionatului European.

România va găzdui meciurile din Grupa B (la București) și Grupa D (la Cluj-Napoca), în timp ce Grupele A și C se vor juca în Georgia. ”Tricolorii” U21 vor disputa toate meciurile din faza grupelor pe Stadionul Steaua.


  • Cota exclusivă FORTUNA: 2,03 este cota pentru „ambele marchează” la meciul România U21 – Spania U21

ADVERTISEMENT