Sport

Lotul României de handbal feminin pentru meciurile de baraj cu Portugalia! Surprizele lui Florentin Pera

Naţionala feminină de handbal se pregăteşte de meciurile de baraj cu Portugalia, pentru calificarea la Mondialul din 2023. Lotul ales de Florentin Pera.
27.03.2023 | 11:50
Lotul Romaniei de handbal feminin pentru meciurile de baraj cu Portugalia Surprizele lui Florentin Pera
Cristina Neagu, în meciul România - Spania de la Euro. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Naţionala de handbal feminin a României va juca împotriva Portugaliei în barajul pentru Campionatul Mondial din 2023. “Dubla” va avea loc pe 8 şi 12 aprilie, iar meciul tur se va disputa la Piteşti.

Lotul României de handbal feminin pentru meciurile de baraj cu Portugalia!

Selecţionerul Florentin Pera a anunţat lotul de 18 jucătoare care vor reprezenta România în “dubla” împotriva Portugaliei. De pe listă nu lipsesc nume grele precum: Cristina Neagu, Crina Pintea sau Eliza Buceschi, dar sunt şi surprize:

ADVERTISEMENT
  • Portari: Denisa Şandru, Daciana Hosu, Yulia Dumanska
  • Extreme dreapta: Alexandra Badea, Sonia Seraficeanu
  • Interi dreapta: Daria Bucur
  • Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Andreea Popa
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Anca Miţicuş, Sorina Grozav, Bianca Bazaliu
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Ana Maria Tănasie
  • Pivoţi: Crina Pintea, Lorena Ostase, Nicoleta Balog

Sold out la meciul tur dintre România şi Portugalia!

Meciul tur dintre România şi Portugalia se va desfăşura pe 8 aprilie, în noua Sală Polivalentă de la Piteşti. Returul este programat în Portugalia, la Parades. Toate biletele pentru meciul tur au fost epuizate.

ADVERTISEMENT

România a mai avut două meciuri test la începutul lunii martie, ambele împotriva Ucrainei. Elevele lui Pera s-au impus fără drept de apel cu 29-24 şi 29-23 în cele două amicale disputate la Bistriţa-Năsăud.

România a participat la toate ediţiile de Mondial!

Campionatul Mondial va fi găzduit de Danemarca, Norvegia şi Suedia între 30 noiembrie şi 17 decembrie. Alături de ele s-au mai calificat echipele cel mai bine clasate de la Euro: Franţa, Muntenegru şi Ţările de Jos.

ADVERTISEMENT

România este singura ţară din lume care a participat la toate ediţiile de Campionat Mondial. Cel mai bun rezultat din ultimele decenii este medalia de argint câştigată în 2005, la turneul final din Rusia, obţinută sub comanda lui Gheorghe Tadici.

Obiectiv: calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

La Campionatul Mondial de handbal feminin vor participa 32 de echipe naţionale. La ultimele trei turnee finale, naţionala României a terminat mereu sub locul 10, deşi în 2015 reuşea să obţină medaliile de bronz.

ADVERTISEMENT

Naţionala feminină are ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice. În acest sens este crucial ca elevele lui Florentin Pera să ajungă în fazele superioare, astfel încât să prindă un loc în turneul preolimpic.

ADVERTISEMENT