Sport

Lotul României pentru amicalele cu Slovenia şi Moldova! Încă un „tricolor” e out după accidentările lui Bancu și Tănase. Cine a fost chemat la lot. Update

Naționala României va încheia anul 2022 cu două amicale împotriva Sloveniei și Moldovei, iar Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru această acțiune.
13.11.2022 | 20:59
Lotul Romaniei pentru amicalele cu Slovenia si Moldova Inca un tricolor e out dupa accidentarile lui Bancu si Tanase Cine a fost chemat la lot Update
Edi Iordănescu a dezvăluit motivul pentru care merge la Cupa Mondială din Qatar: Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT
13-11-2022
19:07

Denis Alibec s-a accidentat și a fost înlocuit de Edi Iordănescu

Edi Iordănescu a primit o veste proastă în cantonamentul echipei naționale. Denis Alibec s-a accidentat și el și va rata cele două meciuri amicale, la fel ca Nicușor Bancu și Florin Tănase. În locul atacantului de la Farul, la lot a fost convocat Marius Ștefănescu, de la Sepsi OSK.

„În această seară, staff-ul echipei naționale a mai primit o veste proastă. După Nicușor Bancu și Florin Tănase, încă un jucător dintre cei convocați inițial nu va putea fi prezent la cele două partide din luna noiembrie. Denis Alibec (31 de ani) s-a prezentat azi în cantonament și a acuzat o problemă medicală.

Astfel, înainte de a intra în programul echipei, staff-ul medical a decis să evalueze situația. În urma unui consult medical amănunțit s-a constatat că atacantul de la Farul Constanța are o leziune musculară. Astfel, selecționerul Edward Iordănescu a decis să îl cheme pe Marius Ștefănescu (24 de ani) de la Sepsi OSK.

Acesta se va prezenta în cantonamentul de la Mogoșoaia luni dimineață.Staff-ul echipei naționale le urează celor trei jucători accidentați recuperare rapidă și să ne revedem sănătoși în martie, la startul preliminariilor pentru EURO 2024”, este comunicatul emis de frf.ro

12-11-2022
08:47

Gabi Paraschiv, convocat în locul lui Florin Tănase

Florin Tănase, fostul golgheter al FCSB, s-a accidentat în meciul dintre Al Jazira și Al Wahda și nu va mai putea onora convocarea lui Edi Iordănescu.

Astfel, selecționerul l-a chemat în locul său pe mijlocașul lui Hermnanstadt, Gabriel Paraschiv. Atacantul de doar 23 de ani are în acest sezon din SuperLiga 8 goluri marcate și o pasă decisivă, în 16 meciuri jucate.

FANATIK a anunțat în exclusivitate că rapidistul Antonio Sefer va fi chemat în premieră la prima reprezentativă, iar acest lucru a fost confirmat după anunțarea lotului.

Edi Iordănescu a anunțat lotul României pentru amicalele cu Slovenia și Moldova

Selecționerul Edi Iordănescu a anunțat lotul de 26 de jucători pentru meciurile amicale cu Slovenia și Moldova, ultimele din acest an pentru ”tricolori”, iar pe listă se regăsesc mulți debutanți sau jucători care au prins foarte rar o convocare.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se datorează faptului că, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, peste 10 jucători nu pot onora convocările din diverse motive: accidentări sau nu au primit acordul cluburilor, nefiind dată oficială FIFA.

Dintre cei 26 de jucători convocați, 6 sunt eligibili și pentru naționala Under 21, iar 8 se află în fața unui potențial debut la prima reprezentativă. De altfel, media de vârstă a ”tricolorilor” care vor intra de la finalul săptămânii în cantonament este una scăzută, 24,3 ani.

ADVERTISEMENT

Lista celor 26 de jucători convocați de Edi Iordănescu este următoarea:

  • Portari: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0), Mihai Popa (FC Voluntari, 0/0)
  • Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Alexandru Pantea (FCSB, 0/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 16/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 23/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 1/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2), Raul Opruț (Hermannstadt, 0/0)
  • Mijlocași: Darius Olaru (FCSB, 7/0), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 7/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 8/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 43/2), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Andrei Cordea (FCSB, 4/0), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 3/0), Antonio Sefer (FC Rapid 1923, 0/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 3/0), Claudiu Petrila (CFR Cluj, 0/0)
  • Atacanți: George Pușcaș (Genoa | Italia, 32/10), Denis Alibec (Farul Constanța, 27/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 15/2)

Explicațiile lui Edi Iordănescu pentru alcătuirea lotului

”Așa cum am spus la finalul acțiunii din luna septembrie, îmi doresc să avem continuitate la echipa națională, atât din punct de vedere al strategiei și al filosofiei de joc, cât și în ceea ce privește selecția, în vederea formării unui lot omogen și a unui grup unit.

ADVERTISEMENT

Așadar, pentru aceste două meciuri, pe lista mea s-au aflat și alți jucători din străinătate. Totuși, nefiind perioadă FIFA, au existat cluburi din străinătate care nu au dorit, din diverse motive, să lase fotbaliștii la lot, trecând peste dorința acestora.

În aceste condiții, am fost nevoit să schimb strategia și atunci am apelat și la unii jucători de perspectivă, care noi credem că într-un timp scurt ar putea reprezenta soluții pentru prima reprezentativă”, a declarat selecționerul Edward Iordănescu, pentru frf.ro.

ADVERTISEMENT

Echipa națională a României va întâlni Slovenia într-un meci amical ce va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18:30, pe Cluj Arena. Trei zile mai târziu, de la ora 20:30, pe stadionul Zimbru  din Chișinău, ”tricolorii” vor juca împotriva Moldovei.

ADVERTISEMENT