Sport

Lotul României pentru Campionatul European 2018 anunțat de Ambros Martin. Debutăm chiar pe 1 decembrie!

01.12.2018 | 11:20
Lotul României pentru Campionatul European 2018

Naţionala de handbal feminin a României participă la Campionatul European din Franța. Tricolorele fac parte din Grupa D, alături de Cehia, Germania și Norvegia. Selecționerul Ambros Martin a anunțat lotul României pentru Campionatul European 2018, iar pe lângă cele 15 jucătoare convocate inițial au mai fost chemate din lotul B Mădălina Zamfirescu și Anca Polocoșer.

Secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru, a anunțat că obiectivul României la turneul din Franța este clasarea în primele șase locuri, ceea ce ne-ar permite organizarea pe teren propriu a turneului de calificare la Mondialul din 2019. Acolo vom avea nevoie tot de o clasare în primele șase pentru a putea organiza turneu de calificare acasă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, aceasta fiind ținta finală a tricolorelor.

Lotul României pentru Campionatul European 2018

  • Portari: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska

  • Extreme stanga: Valentina Ardean-Elisei, Cristina Florică

  • Interi stanga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Anca Polocoșer

  • Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu

  • Interi dreapta: Ana Maria Drăguț, Melinda Geiger

  • Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriștoiu

  • Pivoti: Crina Pintea, Daniela Rațiu, Raluca Băcăoanu

România debutează pe 1 decembrie la Euro 2018

România debutează la Euro 2018 pe 1 decembrie, de la ora 19.00, împotriva Cehiei. Urmează duelul cu Germania, pe 3 decembrie, de la aceeași oră, apoi meciul cu Norvegia, de pe 5 decembrie, de la ora 22.00. Tricolorele vor să învingă în prima partidă din Franța pentru a aborda cu mai multă liniștite următoarele meciuri din cadrul turneului. Un obiectiv realizbil, având în vedere că cehoaicele sunt la cea de-a șasea ediție a Campionatului European și nu s-au clasat niciodată mai sus de locul opt.

Toate partidele disputate de reprezentativa feminină de handbal a României în cadrul grupei se vor desfășura în Brest. După desfășurarea partidelor din grupă, primele trei clasate se vor califica în main group, pentru criteriul de departajare luându-se în considerare rezultatele directe. Partidele din cadrul Euro 2018 vor fi transmise de TVR și TVR HD.