Fotbal intern

Lotul României pentru dubla cu Muntenegru și Serbia. Surprizele lui Contra

31.08.2018 | 14:21
Lotul României pentru dubla cu Muntenegru și Serbia. Surprizele lui Cosmin Contra

Selecționerul României, Cosmin Contra, a anunțat lotul României pentru dubla cu Muntenegru și Serbia din debutul Ligii Națiunilor. Astfel, „Guriță” a ales o formație care se bazează mai mult pe jucătorii care evoluează în străinătate.

Din cei 25 de jucători convocați de Cosmin Contra, 9 evoluează în campionatul intern. Trei vin de la FCSB (Romario Benzar, Mihai Bălașa, Mihai Pintilii), doi de la CFR Cluj (Cristi Manea, George Țucudean), doi de la Viitorul (Tudor Băluță, Denis Drăguș) și doi de la CS U Craiova 1948 (Nicușor Bancu și Alex Mitriță).

Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes, 51/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0)

Fundaşi: Romario Benzar (FCSB, 12/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 3/1), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 27/0), Vlad Chiricheş (Napoli, 53/0), Mihai Bălaşa (FCSB, 4/0), Alin Toşca (PAOK Salonic, 13/0), Nicuşor Bancu (U Craiova 1948 Club Sportiv, 3/0)

Mijlocaşi: Răzvan Marin (Standard Liege, 11/1), Mihai Pintilii (FCSB, 42/1), Tudor Băluţă (FC Viitorul, 1/0), Adrian Stoian (Crotone, 2/0), Paul Anton (Krylia Sovetov, 3/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 35/4), Dorin Rotariu (AZ Alkmaar, 6/1), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 22/8), Eric Bicfalvi (FC Ural, 4/0), Constantin Budescu (Al-Shabab, 11/5), Alexandru Maxim (Mainz, 29/2), Alexandru Mitriţă (U Craiova 1948 Club Sportiv, 3/0)

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ, 23/6), George Ţucudean (CFR Cluj, 5/1), Denis Drăguş (FC Viitorul, 0/0)

Surprizele pregătite de Contra în lotul României pentru dubla cu Muntenegru și Serbia

Un singur debutant va avea în lot Contra pentru meciurile cu cele două naționale ex-iugoslave. Este vorba despre Denis Drăguș, atacantul de 19 ani al lui Viitorul. Alte surprize ar mai fi Tudor Băluță, Adrian Stoian sau Paul Anton.  Printre absențele importante se numără portarul Silviu Lung jr., mijlocașul lui Slavia Praga, Alex Băluță și Ciprian Deac, fotbalistul lui CFR Cluj care s-a accidentat în timpul partidei cu Malmo.

Tricolorii întâlnesc, la Ploieşti, selecţionata Muntenegrului, într-un joc care se va disputa fără spectatori, pe 7 septembrie, de la ora 21:45, pentru ca pe 10 septembrie, de la ora 21:45, naţionala să joace la Belgrad, pe stadionul Partizan, împotriva Serbiei.

Denis Drăguș, convocat pentru a-l împăca pe Hagi?

Prezența lui Drăguș la lotul naționalei ar putea surprinde, dar tânărul fotbalist are în acest sezon 6 goluri în 9 partide pentru Viitorul. Interesant este că numele său a fost vehiculat și de Gică Hagi, în momentul în care a fost întrebat de o posibilă naturalizare a lui Harlem Gnohere:

„Am văzut că vreți să naționalizați pe cineva. Este bun, dar avem vârfuri care dau goluri. Drăguș este român și nu mai trebuie naționalizat. Sau trebuie, că-i de la Hagi? Îmi vine să râd, omitem să vorbim despre el. Este un jucător tânăr, de perspectivă. Și Coman dă goluri, dar nu-i bun. Poate trebuie să mă naturalizaţi şi pe mine”, a declarat Hagi, ca răspuns la o posibilă convocare a lui Gnohere.

Cu toate acestea, Contra susține că nu a fost influențat de Hagi când a luat decizia de a-l convoca pe Drăguș: „Vorbele lui Hagi n-au avut nicio influenţă. Cine crede asta înseamnă că nu mă cunoaşte. Pe mine m-a convins pentru că are şase goluri, patru chiar în cupele europene. E un jucător care a avut un randament extraordinar, îmi place pentru că atacă întotdeauna adversarul, vine în viteză. Are un început foarte bun, iar jucătorii în formă au mereu poarta deschisă la echipa naţională”, a spus „Guriță”, pentru gsp.ro.

Programul României în Grupa 4, seria C, din Liga Naţiunilor:

7 septembrie: România – Muntenegru (stadion “Ilie Oană”, Ploieşti), Lituania – Serbia (ora 21:45)
10 septembrie: Serbia – România, Muntenegru – Lituania (ora 21:45)
11 octombrie: Lituania – România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)
14 octombrie: România – Serbia (Arena Naţională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)
17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploieşti
20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45)