Sport

Lotul României pentru meciurile decisive pentru Euro cu Feroe şi Austria! Ce se întâmplă cu Cristina Neagu

Adi Vasile a anunţat lotul României pentru meciurile decisive de calificare la Campionatul European în faţa Insulelor Feroe şi Austriei. Cristina Neagu revine în lot după ce a lipsit cu Danemarca.
08.04.2022 | 19:25
Lotul Romaniei pentru meciurile decisive pentru Euro cu Feroe si Austria Ce se intampla cu Cristina Neagu
Naţionala de handbal feminin a României, în meciul cu Danemarca. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România tremură pentru calificarea la Campionatul European de handbal feminin. “Tricolorele” antrenate de Adi Vasile sunt pe locul trei în grupă şi au nevoie de victorii în faţa Insulelor Feroe şi Austriei pentru calificare.

Lotul României pentru meciurile decisive pentru Euro cu Feroe şi Austria!

“Dubla” cu Danemarca, încheiată cu două eşecuri la scor, 28-35 şi 27-32, stârneşte multă îngrijorare, în condiţiile în care jocul României a avut mult de suferit şi nici revenirea Cristinei Neagu în prima reprezentativă, în meciul tur de la Mioveni cu nordicele, nu a avut impactul aşteptat.

ADVERTISEMENT

Pe 20 şi 24 aprilie, România va juca meciurile decisive pentru calificare. Şi dacă la meciul cu Feroe nu ar trebui să avem emoţii, confruntarea împotriva Austriei din prima zi de Paşte, la Râmnicu Vâlcea, se anunţă una foarte încinsă.

Cristina Neagu revine pentru ultimele două meciuri din preliminarii

Adi Vasile a convocat tot ce a avut mai bun la dispoziţie pentru dubla confruntare care ne poate securiza prezenţa la un nou turneu final:

ADVERTISEMENT
  • Portari: Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Sorina Tîrcă, Bianca Bazaliu, Bianca Harabagiu
  • Centri: Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu, Eliza Buceschi
  • Interi dreapta: Alina Ilie
  • Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu,  Alexandra Badea
  • Pivoţi: Crina Pintea, Lorena Ostase, Alexandra Subțirică

România are trei puncte în clasament şi este la două lungimi de Austria, echipă care va primi vizita Danemarcei. Nordicele sunt deja calificate, însă şi dacă austriecele vor învinge, “tricolorele” vor avea şansa calificării după meciul direct din ultima etapă. Asta dacă nu intervine o surpriză neplăcută în ultima etapă.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu revine la echipa naţională pentru ultimele două meciuri din preliminarii după ce a lipsit din meciul retur împotriva danezelor. Atunci, interul stânga nu a mai făcut deplasarea la Odense.

România a ratat o singură dată calificarea la un turneu final!

În toată istoria, România a mai lipsit o singură dată de la un turneu final. Se întâmpla în 2006, când “tricolorele” ratau calificarea la Campionatul European. “Tricolorele” sunt sub presiune, însă speră la o prezenţă masivă în tribune, la Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Clasamentul grupei: 

Grupa 2 preliminară pentru CE de handbal. Sursa: flashscore.ro
Grupa 2 preliminară pentru CE de handbal. Sursa: flashscore.ro

În meciul tur cu Austria, România a reuşit egalarea în ultima secundă, cu un gol marcat de Bianca Bazaliu. S-a încheiat 33-33. Adi Vasile se va putea baza în acest meci şi pe Crina Pintea, care a revenit la Gyor după accidentare.

  • 2006 este anul în care România a ratat singura dată calificarea la un turneu final
  • -5 este golaverajul României după primele patru meciuri din grupă
ADVERTISEMENT