Sport

Lotul României pentru turneul preolimpic de la Podgorica! Surprizele lui Adi Vasile

10.03.2021 | 19:41
Lotul Romaniei pentru turneul preolimpic de la Podgorica Surprizele lui Adi Vasile
ADVERTISEMENT

Echipa națională de handbal feminin a României a intrat pe ultima sută de metri a pregătirilor turneului preolimpic din Muntenegru. Nu lipsesc vedetele Neagu, Pintea, sau Perianu, dar nici surprize din partea selecționerului Adi Vasile.

Pulsul echipei este unitatea de măsură a naționalei feminine de handbal a României, înaintea turneului de la Podgorica, din Muntenegru.

ADVERTISEMENT

O spune selecționerul Adi Vasile, care a alcătuit un lot care un veritabil mix între experiență și ”foame de rezultate”, referindu-se  la jucătoarele mai puțin selecționate: ”Cred că plusul unei echipe va fi întotdeauna unitatea de grup, dorinţa de victorie, responsabilitatea rezultatelor şi a numelui pe care România îl are în handbal”, a spus selecționerul Adi Vasile pentru site-ul frh.ro.

Surprizele lui Adi Vasile pentru Podgorica

”Tricolorele” vor întâlni doar Norvegia și Muntenegru, după ce Thailanda s-a retras din turneul preolimpic. Acesta va avea loc între 19-21 martie, în Muntenegru, iar la final, primele două echipe vor obține biletele pentru Tokyo.

ADVERTISEMENT

Totuși, potrivit forului internațional de handbal (IHF) în grupa României ar putea să sosească o altă reprezentantă a Asiei, deși e greu de crezut în condițiile restricțiilor impuse de Europa în contextul pandemiei de coronavirus.

Lotul României pentru turneul preolimpic: 

  • Portari: Iulia Dumanska, Denisa Dedu, Daciana Hosu
  • Extreme stânga: Ana Maria Iuganu, Cristina Florica
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Anca Polocoșer, Gabriela Perianu
  • Centri: Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Andreea Popa, Laura Pristăvița.
  • Inter dreapta: Laura Popa.
  • Extreme dreapta: Laura Moisă, Sonia Seraficeanu
  • Pivoți: Crina Pintea, Lorena Ostase, Ștefania Băcăoanu
ADVERTISEMENT

Misiune ”imposibilă”

Luând încalcul actualul format al grupei de calificare, misiunea României este aproape imposibilă. Naționala țării gazdă, Muntenegru, este una dintre echipele de top ale Europei. A cucerit titlul continental în 2012, an în care a disputat și finala turneuli olimpic de la Londra.

Norvegia este campioana europeană en-titre, titlu cucerit la sfârșitul anului trecut, în fața Franței, al optulea din palmaresul general al nordicelor, care mai au două medalii olimpice de aur și trei titluri mondiale.

ADVERTISEMENT

Nu e ușor să faci lotul unei echipe naționale pentru că, pe de o parte, sunt jucătoare de valoare în România și, pe de altă parte, din păcate, acest an este foarte atipic și scoate cumva din ritm anumite echipe. În plus, este virusul care pune probleme.

Dar, atât eu, cât și staff-ul, am considerat că avem nevoie de un mix de jucătoare cu experiență și cu foame de rezultate foarte mare, care să conștientizeze foarte bine însemnătatea acestui turneu preolimpic și a șansei de a merge la Tokyo. Aș spune că acest mix de jucătoare a stat la baza alegerilor pe care le-am făcut”, a mai spus Vasile.

ADVERTISEMENT