Sport

Lotul României U21 pentru amicalele cu Spania și Olanda. Emil Săndoi, nevoit să renunțe la portarul titular

Emil Săndoi va disputa primele meciuri din noul mandat de selecționer al României U21 împotriva Spaniei și a Olandei, pe 23, respectiv 27 septembrie.
17.09.2022 | 17:31
Lotul Romaniei U21 pentru amicalele cu Spania si Olanda Emil Sandoi nevoit sa renunte la portarul titular
Selecționata Under 21 a României va înfrunta naționalele U21 ale Spaniei și Olandei pe 23, respectiv pe 27 septembrie, la Cluj. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
17-09-2022
14:36

Mihai Popa ratează naționala de tineret din cauza unei accidentări

Portarul echipei FC Voluntari, Mihai Popa, nu se va alătura lotului U21 al României pentru acţiunea din această lună, astfel că în locul său a fost convocat Szilard Gyenge de la AFK Csikszereda.

FRF a anunțat pe site-ul oficial că portarul formației ilfovene are probleme medicale.

Revenit recent pe banca naționalei de tineret a României, după ce l-a înlocuit pe Florin Bratu, Emil Săndoi a anunțat lotul tricolorilor mici pentru dubla cu Spania și Olanda, de săptămâna viitoare.

Farul e lider și la convocați în naționala de tineret

Liderul Ligii 1 și, totodată, clubul cu cea mai mică medie de vârstă din campionatul intern, Farul Constanța, oferă cei mai mulți jucători echipei U21 a României.

ADVERTISEMENT

Astfel, de la trupa lui Gică Hagi au fost convocați mijlocașii Constantin Grameni și Alexi Pitu și atacantul Louis Munteanu.

Primele trei clasate în sezonul trecut al Ligii 1, CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, au fiecare câte doi jucători chemați la lotul de tineret de către Emil Săndoi.

ADVERTISEMENT

Cinci stranieri în lotul lui Săndoi

Echipa lui Dan Petrescu îi oferă pe Claudiu Petrila și pe Daniel Birligea, FCSB pe Octavian Popescu și pe David Miculescu, iar de la gruparea olteană au fost convocați Vladimir Screciu și Jovan Markovic.

Tot câte doi jucători mai trimit la lotul de tineret alte două cluburi din Superliga României: Sepsi Sfântu Gheorghe, pe Rareș Ispas și Andres Dumitrescu, și CS Mioveni, pe Vlad Pop și Mihai Lixandru.

ADVERTISEMENT

Selecționerul reprezentativei de tineret a apelat și la cinci jucători care evoluează în străinătate: portarul Otto Hindrich, de la Kisvarda, fundașii Andrei Coubiș, de la AC Milan, Radu Drăgușin, de la Genoa, Bogdan Racovițan, de la Rakow, și mijlocașul Marius Corbu, de la Academia Puskas.

Lotul României U21 pentru meciurile cu Spania și Olanda

  • PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Robert Popa (FC U Craiova), Otto Hindrich (Kisvarda / Ungaria)
  • FUNDAȘI: Andres Dumitrescu (Sepsi), Andrei Coubiș (AC Milan / Italia), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Victor Dican (FC Botoșani), Radu Drăgușin (Genoa / Italia), Vladimir Screciu (CS Universitatea Craiova), Valentin Țicu (Petrolul), Rareș Ispas (Sepsi)
  • MIJLOCAȘI: Mihai Lixandru (CS Mioveni), Vlad Pop (CS Mioveni), Constantin Grameni (Farul Constanța), David Miculescu (FCSB), Antonio Sefer (Rapid), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Octavian Popescu (FCSB), Alexi Pitu (Farul Constanța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Damian Isac (UTA Arad), Marius Corbu (Academia Puskas / Ungaria)
  • ATACANȚI: Jovan Marković (CS Universitatea Craiova), Daniel Birligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul Constanța).
ADVERTISEMENT

Naționala sub 21 de ani a României va înfrunta selecționata similară a Spaniei pe 23 septembrie, de la ora 18, pe Cluj Arena, iar confruntarea cu echipa de tineret a Olandei se va disputa pe 27 septembrie, tot de la ora 18, pe același stadion.

Inițial, jocurile ar fi trebuit să se desfășoare pe arena Dr. Constantin Rădulescu, dar ca urmare a stării proaste a suprafeței de joc din Gruia și la solicitarea celor de la CFR Cluj de a fi protejat gazonul, acestea au fost mutate pe cel mai mare stadion din orașul de pe Someș.

ADVERTISEMENT