Sport

Lotul României U21 pentru amicalele de lux cu Portugalia și Germania. Ștefan Târnovanu merge sub comanda lui Emil Săndoi, așa cum Fanatik a dezvăluit în exclusivitate

A fost anunțat lotul României U21 pentru amicalele cu Portugalia și Germania. Ștefan Târnovanu a fost convocat de Emil Săndoi, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.
18.03.2023 | 10:55
Lotul Romaniei U21 pentru amicalele de lux cu Portugalia si Germania Stefan Tarnovanu merge sub comanda lui Emil Sandoi asa cum Fanatik a dezvaluit in exclusivitate
Emil Săndoi a anunțat lotul României U21 pentru amicalele de lux cu Portugalia și Germania. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

A fost anunțat lotul României U21 pentru amicalele de pe 24 și 28 martie de la ora 19:00 cu Portugalia U21, respectiv Germania U21. Partidele găzduite de stadioanele Steaua și Sibiu fac parte din pregătirea „tricolorilor mici” pentru Campionatul European U21 din vară care va fi găzduit de România și Georgia.

Cum arată lotul României U21 pentru amicalele cu Portugalia și Germania . Ștefan Târnovanu, șanse mari să apere la turneul final din vară

Meciurile cu Portugalia U21 și Germania U21 vor fi ultimele teste ale României U21 înaintea turneului final din vară. Selecționata lui Emil Săndoi face parte din grupa B alături de Spania, Ucraina și Croația. „Tricolorii” își vor disputa toate partidele din grupe pe Stadionul Ghencea.

ADVERTISEMENT

Pentru meciurile de pregătire, care vor difuzate la PRO Arena, Emil Săndoi l-a convocat și pe Ștefan Târnovanu, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Din informațiile FANATIK, portarul celor de la FCSB are șanse foarte mari să fie cel care apără pentru România la Euro U21 de anul acesta.

Totodată, în lotul convocat de Emil Săndoi nu se află Octavian Popescu. „Perla” lui Gigi Becali de la FCSB a fost chemat de Edi Iordănescu la naționala mare pentru partidele cu Andorra și Belarus, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Lotul României U21 pentru meciurile amicale cu Portugalia și Germania. Universitatea Craiova și FCSB dau cei mai mulți jucători

Deși nu are niciun jucător convocat la naționala României conduse de Edi Iordănescu, Universitatea Craiova este lider când vine vorba de convocările la România U21. Vladimir Screciu, Alexandru Ișfan, Ștefan Baiaram și Jovan Markovic au fost aleși de Emil Săndoi pentru meciurile cu Portugalia U21 și Germania U21.

Următoarea pe listă este FCSB, care îi dă la naționala U21 a României pe lângă Ștefan Târnovanu, pe Alexandru Pantea și David Miculescu. De la campioana României au fost selecționați Claudiu Petrila și Daniel Bîrligea.

ADVERTISEMENT

Lotul României U21 pentru meciurile cu Portugalia și Germania:

PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Andrei Gorcea (Universitatea Cluj);

FUNDAȘI: Alexandru Pantea (FCSB), Alexandru Țîrlea (Gimnastic de Tarragona / Spania), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Victor Dican (FC Botoșani), Marco Ehmann (EN Paralimniou / Cipru), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi);

ADVERTISEMENT

MIJLOCAȘI: Vlad Pop (CS Mioveni), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Mihai Lixandru (CS Mioveni), Constantin Grameni (Farul), David Miculescu (FCSB), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Rareș Ilie (Maccabi Tel Aviv / Israel), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Marius Corbu (Puskás Akadémia);

ATACANȚI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Birligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul).

Pentru România U21 urmează o perioadă de foc. După meciurile de pregătire cu Portugalia și Germania, „tricolorii mici” vor juca la Campionatul European U21 din vară, apoi în toamnă vor lua startul într-o nouă campanie de calificare la un turneu final.

Pe lista pentru convocarea în lotul României U21 s-a aflat și Andrei Coubiș. Fotbalistul a ales să reprezinte Italia U20

Mai exact, în luna septembrie România U21 va debuta în preliminariile turneului final care va fi găzduit peste doi ani în Slovacia. Selecționata lui Emil Săndoi face parte din grupa E și le va înfrunta pe Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru și Armenia.

Andrei Coubiș (19 ani), fundașul central al celor de la AC Milan, a refuzat în mai multe rânduri selecțiile la naționala României U21. Tânărul fotbalist a ales să meargă la naționala Italiei U20 după ce a fost convocat de selecționerul Carmine Nunziata pentru partidele cu Norvegia U20 și Germaniei U20.

La ultima acțiune a României U21, căpitanul echipei Primavera a lui AC Milan a refuzat, de asemenea, convocarea. Andrei Coubiș a adunat 9 apariții în tricoul României U19 și a jucat o singură dată în tricoul naționalei României U21. Daniel Boloca, fotbalistul lui Frosinone, a anunțat oficial că nu va mai onora prezența sub „tricolor”.

ADVERTISEMENT