Fotbal intern

Louis Munteanu a semnat cu Fiorentina. Italienii au anunțat oficial transferul

26.09.2020 | 16:12
Louis Munteanu a semnat cu Fiorentina Italienii au anuntat oficial transferul
ADVERTISEMENT

Louis Munteanu a semnat cu Fiorentina. După ce a ezitat inițial să plece în Italia, tânărul jucător atacant a acceptat în cele din urmă să plece de la Viitorul.

În vârstă de 18 ani, Munteanu îi calcă pe urme lui Ianis Hagi și va îmbrăca tricoul viola, anunțul oficial fiind făcut astăzi chiar de către gruparea din Toscana.

ADVERTISEMENT

Munteanu este internațional U19 și va juca, deocamdată, la Fiorentina Primavera, unde va fi antrenat de Alberto Aquilani.

Louis Munteanu a semnat cu Fiorentina. Cum l-au prezentat italienii

Anunțul oficial al transferului, făcut pe site-ul oficial al celor de la Fiorentina, nu a omis să menționeze și numele lui Ianis Hagi. Mijlocașul lui Rangers a fost și el cumpărat de Fiorentina de la Viitorul Constanța, în 2016, pentru două milioane de euro. Gică Hagi l-a răscumpărat, însă, după doar un an și jumătate.

ADVERTISEMENT

Louis Munteanu a debutat pentru Viitorul în toamna lui 2019, în timpul unui meci pierdut de constănțeni cu 3-2 pe terenul lui Dinamo. În total, Munteanu a jucat de 21 de ori în prima echipă a Viitorului, pe parcursul cărora a înscris trei goluri.

„Atacantul Louis Munteanu a fost transferat definitiv de la Viitorul Constanța, de unde l-am transferat și pe Ianis Hagi. Doar anunțul oficial lipsea, iar acum a venit și acesta.

ADVERTISEMENT

ACF Fiorentina l-a achiziționat definitiv pe Louis Munteanu, jucător din grupa 2002 a celor de la Viitorul Constanța. Jucătorul care a fost internațional de tineret pentru România începând cu grupa U16 până la U19, va ajuta atacul echipei Viola Primavera, antrenată de Aquilani”, scriu italienii pe site-ul Fiorentina.it.

Cifrele mutării. Câți bani primește Viitorul

Ca urmare a faptului că Louis Munteanu a semnat cu Fiorentina, clubul Viitorul Constanța va primi din partea italienilor peste un milion de euro! Salariul fotbalistului se ridică și el la 7.000 de euro lunar, iar durata contractului va fi de patru ani.

ADVERTISEMENT

Tânărul atacant s-a făcut remarcat și la echipa U19 a Viitorului, alături de care a reușit să câștige Liga Elitelor în finala jucată la începutul lunii august, contra lui Dinamo. Munteanu a marcat atunci un gol, în prelungirile partidei, și a dus meciul la penalty-uri, acolo unde tânărul atacant a marcat din nou și și-a ajutat echipa să câștige finala.

ADVERTISEMENT