Sport

Louis van Gaal, alegere inedită înaintea finalei Euro 2020: ”Italienii arată un fotbal atrăgător”

Antrenorul Louis van Gaal a făcut o analiză a marilor echipe de la Euro 2020 și a făcut o prediție înaintea marii finale.
09.07.2021 | 17:45
Louis van Gaal, alegere inedită înaintea finalei Euro 2020: ”Italienii arată un fotbal atrăgător”
Antrenorul Louis van Gaal a făcut o analiză a marilor echipe de la Euro 2020 și a făcut o prediție înaintea marii finale. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Marele meci dintre Italia și Anglia este programat duminică, 11 iulie, de la ora 22:00, pe stadionul Wembley din Londra, acolo unde sunt așteptați 60.000 de fani ai fotbalului spectacol.

Cele două selecţionate nu s-au mai întâlnit de trei ani, de la un amical jucat tot pe Wembley, în martie 2018, şi terminat la egalitate, scor 1-1, însă istoria fotbalului a consemnat multe momente memorabile între aceste formații de top ale Europei.

Italia, favorita lui Louis van Gaal în finala Euro 2020

Italia a fost surpriza plăcută de la Euro 2020, prin faptul că selecționerul Roberto Mancini a renunțat la stitlul defensiv în favoarea unui fotbal total prin care și-a atras numai cuvinte de laudă, iar Louis van Gaal este unul dintre cei care s-au înclinat în fața jocului prestat de ”squadra azzurra”.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul olandez în vârstă de 69 de ani a rămas uimit de calitatea fotbaliștilot italieni și chiar a spus că își dorește ca peninsularii să câștige trofeul deoarece au jucat cel mai frunmos fotbal la acest turneu final.

”Pentru mine, italienii au avut cea mai bună echipă. Au jucători de calitate, oricine poate marca, şi evoluează ca o echipă. Belgia are şi ea o echipă frumoasă. Sper că Italia va câştiga. Faţă de vremurile de altădată, când jucau catenaccio, italienii arată un fotbal atrăgător”, a declarat Van Gaal.

ADVERTISEMENT

Low, pus la zid de tehncianul olandez

Antrenorul batav a ținut să explice și motivele pentru care formații de top ale Europei, precum Germania, Franța sau Portugalia, au eșuat la Euro 2020 având prestații lamentabile.

”Este o coincidenţă ciudată că aceste trei ţări au un selecţioner aflat în funcţie de 7, 9 sau 15 ani. Santos, Deschamps sau Low sunt de prea mult timp la echipele lor şi nu schimbă nimic. Au încredere în jucătorii lor.

ADVERTISEMENT

Echilibrul între jucători şi antrenor s-a rupt. Low era acolo de 15 ani, crede în filosofia şi în structura sa, cu ele a fost campion mondial în 2014. Deşi a eşuat deja la ultima Cupă Mondială, o ia de la capăt”, consideră Van Gaal.

Van Gaal, favorit săpreia a treia oară naționala Olandei

Și naționala Olandei a dezamăgit la turneul final, fiind eliminată în optimile de finală de Cehia, iar selecționerul Frank de Boer a fost demis din funcție, iar presa îl dă pe Louis van Gaal ca viitorul tehnician al ”portocalei mecanice”.

ADVERTISEMENT

”Dacă sunt întrebat, mă voi gândi la asta. Poziţia de selecţioner este foarte importantă pentru dezvoltarea şi inovaţia fotbalului din ţară. Mi s-a oferit postul a doua oară şi a fost mai mult decât o onoare. Ar fi incredibil dacă mi s-ar oferi şi a treia oară. În acest caz, va trebui să mă gândesc la asta, chiar dacă sunt pensionar”, a spus tehnicianul.

Louis van Gaal a avut două mandate la conducerea tehnică a reprezentativei Olandei, în perioadele 2000-2002 şi 2012-2014. În primul dintre acestea, el nu a reuşit să califice naţionala la Cupa Mondială din 2002, dar s-a revanşat în cel de-al doilea mandat, când a condus ”porticala mecanică” pe un surprinzător loc trei la Cupa Mondială din 2014, găzduită de Brazilia.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik