Sport

Louis van Gaal, critici dure la adresa FIFA: „Pe cei de acolo îi interesează doar banii”

Selecționerul Olandei, Louis van Gaal, a lansat noi critici la adresa FIFA, pentru organizarea Campionatului Mondial din 2022 în Qatar, spunând că forul mondial e interesat doar de bani.
22.03.2022 | 08:48
Louis van Gaal critici dure la adresa FIFA Pe cei de acolo ii intereseaza doar banii
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial de fotbal din 2022 va avea loc în Qatar, între 21 noiembrie și 18 decembrie, iar selecționerul Olandei, Louis van Gaal, a lansat noi critici la adresa FIFA, spunând că forul internațional este interesat doar de bani.

Louis van Gaal critică dur FIFA pentru organizarea CM 2022 în Qatar

Campionatul Mondial de fotbal va avea loc în Qatar, între 21 noiembrie și 18 decembrie. Olanda nu a câștigat niciodată titlul mondial, pierzând trei finale, cu RF Germania în 1974 (1-2), Argentina în 1978 (1-3) și Spania în 2008 (0-1).

ADVERTISEMENT

Louis van Gaal este convins că principalul motiv pentru care FIFA a organizat competiția în Qatar este legat de aspectul financiar. „Am mai spus asta până acum. Cred că este ridicol că Cupa Mondială este acolo.

„Jucăm într-o țară despre care FIFA spune că vrea să dezvolte fotbalul acolo. Asta e o prostie, dar nu contează. Este vorba de bani, de interese comerciale. Asta contează pentru FIFA.

ADVERTISEMENT

De ce credeți că nu fac parte, la experiența pe care o am, din nicio comisie la FIFA sau UEFA? Pentru că întotdeauna m-am opus acestor organizații.

Pot spune asta și peste câteva luni, în Qatar, în timpul competiției, dar nu va ajuta lumea să scape de problemă”, a declarat, luni, tehnicianul olandez, citat de mirror.co.uk.

ADVERTISEMENT

Louis van Gaal nu este singurul care critică UEFA

La rândul lui, Toni Kroos, mijlocașul lui Real Madrid și al naționalei Germaniei, este de părere că organizarea CM 2022 de către Qatar nu este un lucru bun.

Cred că este greșit că acest turneu a fost dat Qatarului. Muncitorii imigranți au parte de condiții dure. Muncesc fără să aibă pauze la temperaturi de 50 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În plus, nu li se dă suficientă mâncare și nici apă potabilă. Este inacceptabil așa ceva. Nu cred că un boicot ar ajuta la îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Fotbalul trezește întotdeauna o atenție foarte mare, atât înaintea înaintea turneului, cât și în timpul lui”, a declarat Toni Kroos.

Problemele legate de drepturile omului în Qatar sunt cunoscute. În plus, condițiile muncitorilor migranți care construiesc stadioanele au fost de multe ori în centrul atenției.

Peste toate acestea, clima din Qatar a forțat FIFA să mute turneul din vară, bulversând calendarul fotbalistic.

Forul mondial a argumentat că a dat Qatar organizarea CM din 2022 pentru ca fotbalul să ajungă în mai multe țări și, implicit, să aibă o bază mai mare de fani.

ADVERTISEMENT