News

Love-story la Consulatul României de la Torino. Fiica lui ”Melcul”, proprietarul din acte al ”vilei lui Dragnea” din Brazilia, s-a măritat cu un subaltern

Ioana Gheorghiaș, consul general al României la Torino, s-a căsătorit cu Valentin Popescu, unul dintre subalternii ei. Ioana este fiica lui Mugurel Gheorghiaș, fost coleg de facultate al lui Liviu Dragnea.
11.06.2022 | 13:18
Lovestory la Consulatul Romaniei de la Torino Fiica lui Melcul proprietarul din acte al vilei lui Dragnea din Brazilia sa maritat cu un subaltern
Ioana Gheorghiaș, consul general al României la Torino, s-a căsătorit cu Valentin Popescu. Ioana este fiica fostului coleg al lui Liviu Dragnea, Mugurel Gheorghiaș / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ioana Gheorghiaș a fost numită consul general al României la Torino în anul 2018, pe vremea când ministru de Externe era Teodor Meleșcanu. La mai puțin de un an, ea a ajuns în atenția presei după ce a încălcat dress-code-ul diplomatic, apărând la un eveniment într-o rochie scurtă, decoltată și haină de blană. Ioana a venit însoțită de Valentin Popescu, consul la Torino, purtând o cămașă descheiată și cu ultimul nasture de la vestă desfăcut. ”O ținută de don Juan”, a scris presa la acea vreme.

Ioana Gheorghiaș s-a căsătorit cu Valentin Popescu, după ce a fost numită consul la Torino

Ceea ce nu se știa la acea vreme e că cei doi aveau o relație, înfiripată la biroul consular, care s-a încheiat, la scurtă vreme, cu o căsătorie. Deși nu și-au schimbat numele din buletin, ”dovada” mariajului apare în declarațiile de avere ale celor doi. În 2019, în documentul completat de consulul general apare și venitul soțului, iar în 2021 își fac loc și primele proprietăți comune: două terenuri intravilane în Buzău în suprafață totală de aproape 5.000 mp.

ADVERTISEMENT

Ioana este fiica omului de afaceri Mugurel Gheorghiaș, alintat ”Melcul” de către apropiați. Gheorghiaș a fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea, iar cei doi au cântat în aceeași trupă rock.

Mugurel Gheorghiaș a fost asociat principal la Tel Drum și, în ciuda faptului că locuiește la Râmnicu Sărat, afacerile lui se întind pe mai multe continente.

ADVERTISEMENT

Mugurel Gheorghiaș, tatăl Ioanei, este presupusul proprietar al casei din Brazilia unde venea Liviu Dragnea

Tatăl consulului general al României la Torino este asociat al companiei M&J Investimentos Turisticos LTDA, acolo unde este partener cu brazilianul Cauby Coursino Campos Junior, conform platformei transparenica.cc.

În urmă cu câțiva ani, Rise Project scria că M&J Investimentos Turisticos este proprietarul din acte al celebrei Casa Grande din Cumbuco, așa-zisă ”casă a lui Dragnea din Brazilia”. De asemenea, compania braziliană a mai avut în proprietate un hotel în Fortaleza (Jangadas Hotel), conform publicațiilor de profil consultate da FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ascensiunea spectaculoasă a Ioanei Gheorghiaș

Ioana Gheorghiaș a fost asociat și administrator al societății RS Borkerasist din Râmnicu Sărat, la care a renunțat în 2011, când a fost numită consilier la cabinetul ministrului Afacerilor Europene.

Un an și jumătate mai târziu, ea ajunge consilier la Departamentul Relații Internaționale la Președinția României, unde rămâne până în 2015, an în care se angajează ca secretar III la Ministerul Afacerilor Externe.

ADVERTISEMENT

Anul 2018 a fost unul foarte bun pentru Ioana Gheorghiaș, care din secretar II (în luna mai) ajunge consul general (în septembrie).

Conform ultimei declarații de avere completată în 2021 (pentru anul 2020), Ioana Gheorghiaș a câștigat un salariu de 47.080 euro, în timp ce soțul ei a primit 32.000 de euro, din poziția de consul.

Cei doi soți mai dețin (separat sau la comun), o casă de 200 mp în comuna buzoiană Podgoria, trei terenuri intravilane și un loc de parcare, în București.

Tatăl Ioanei s-a apucat de agricultură

Mugurel Gheorghiaș s-a retras de la Tel Drum iar în prezent s-a apucat de agricultură. El și-a deschis o fermă de familie în comuna Podgoria, județul Buzău, unde cultivă fructe, viță de vie de rod și fructe de pădure.

Firma Coșul cu Fructe SRL este deținută de Mugurel și Ramona Gheorghiaș iar în 2021, aceasta a înregistrat o cifră de afaceri de 1,22 milioane lei și un profit net de 303.800 lei.

ADVERTISEMENT