Ungurii sînt ORGOLIOŞI: “Ne enervează că vă credeţi cîştigători! E meci decisiv”

Sîmbătă, de la ora 19:00, România va juca pe Arena Naţională cu Ungaria, într-unul din cele mai încinse meciuri ale grupei F din preliminariile Euro 2016. Maghiarii vin la Bucureşti cu un...
11.10.2014 | 09:16
Ungurii sint ORGOLIOSI Ne enerveaza ca va credeti cistigatori E meci decisiv

Sîmbătă, de la ora 19:00, România va juca pe Arena Naţională cu Ungaria, într-unul din cele mai încinse meciuri ale grupei F din preliminariile Euro 2016. Maghiarii vin la Bucureşti cu un selecţioner nou, fără experienţă, Pal Dardai, care l-a înlocuit pe Atilla Pinter după eşecul Ungariei în primul meci, 1-2, cu Irlanda de Nord. 

Contactat de FANATIK.RO, senior editorul lui Nemzeti Sport, unul dintre cele mai importante ziare de sport din Ungaria, Daniel Hegyi a prefaţat confruntarea dintre România şi Ungaria.

2.FOTBAL:ROMANIA-UNGARIA 2-0,PRELIMINARIILE CM 2014 (6.09.2013)

“Suporterii sînt deranjaţi de declaraţiile românilor!” 

Ziaristul Daniel Hegyi a declarat că atît media, cît şi suporterii din ţara vecină sînt enervaţi de declaraţiile optimiste ale tricolorilor, care se văd dinainte învingători: “Vă spun că atît media, cît şi suporterii sînt furioşi pe declaraţiile optimiste ale românilor, în frunte cu selecţionerul vostru, care se vede cîştigător dinainte. Sigur, toată lumea crede că e un meci greu şi ne aşteptăm să fie aşa, însă încercăm să facem faţă şi nu e un dezechilibru între cele două echipe”, a spus jurnalistul pentru FANATIK.RO.

2.FOTBAL:ROMANIA-UNGARIA 3-0,PRELIMINARIILE CM 2014 (6.09.2013)

Maghiarii sînt optimişti înainte de acest meci şi sînt de părere că nivelul valoric este asemănător: “Părerea noastră a tuturor e că ambele echipe sînt de aceeaşi valoare şi că rezultatul va fi dat de forma de moment”, a spus Hegyi.

Aşteptări mari de la noul selecţioner

Pal Dardai este noul selecţioner al Ungariei după ce l-a înlocuit pe Atilla Pinter. Acesta din urmă a fost demis după doar un meci din preliminarii: “Pinter a fost demis doar din cauza rezultatului. Nu există altă explicaţie pentru schimbarea lui. Pal Dardai a adus un nou suflu la naţională şi toţi suporterii au aşteptări mari. Se bucură de o mare simpatie în Ungaria şi toată lumea are încredere în el”, a declarat jurnalistul lui Nemzeti Sport, Daniel Hegyi.

dardai-pal

Probleme de credibilitate ale federalilor

Atmosfera în jurul echipei naţionale a Ungariei nu este cea mai bună înainte de acest meci. Federalii nu au o imagine foarte bună, susţine jurnalistul Nemzeti Sport: “Suporterii sînt dezamăgiţi de oficialii Federaţiei de Fotbal şi şi-au pierdut credibilitatea. 

Csanyi, Chairman of the Hungarian Football Association, and Pinter, new national coach of the Hungarian national football team, attend a news conference in Telki

Însă, Pal Dardai se bucură de susţinerea suporterilor şi toate speranţele acestui meci se pun în el pentru că e considerat un adept al pregătirii germane, dat fiind faptul că stă în Germania de atîta timp. A venit cu o nouă motivaţie, îl plac jucătorii şi fanii”, a declarat Daniel Hedyi.

“Nu ştiu ce vor face fanii, dar cred că vor fi momente tensionate!”

Fanii maghiari au creat un teatru de război la ultima deplasare la Bucureşti. La meciul din septembrie anul trecut, aproximativ 3000 de maghiari s-au luat la bătaie cu forţele de ordine în gară şi în Centrul Vechi din capitală unde au creat mai multe pagube.

suporteri-maghiari-national-arena

Jurnalistul de la Nemzeti Sport speră să nu se repete evenimentele de anul trecut, însă recunoaşte că s-ar putea să existe momente tensionate: “Din informaţiile noastre, la Bucureşti vor merge 2200 de oameni cu trenul, plus cei care vor merge cu autoturismul propriu. Nu ştiu ce se va întîmpla la Bucureşti, cred că vor fi momente tensionate mai ales că rivalitatea dintre cele două echipe datează de mulţi ani”, a declarat Daniel Hedyi pentru FANATIK.RO. 

646x404

Calificarea depinde de meciul cu România

În Ungaria, meciul de sîmbătă de pe Naţional Arena este decisiv, chiar dacă e abia a doua etapă a preliminariilor. Jurnalistul Nemzeti Sport, Daniel Hegyi a declarat că toată lumea e de părere că meciul cu România e ultima şansă pentru calificare: “Dacă pierdem cu România, pierdem calificarea. Am pierdut deja un meci, acesta este decisiv. Aşa îl vede media şi suporterii, ca pe un meci crucial”, a declarat jurnalistul maghiar pentru FANATIK.RO.

2.FOTBAL:ROMANIA-UNGARIA 2-0,PRELIMINARIILE CM 2014 (6.09.2013)

Meciul România – Ungaria va avea loc sîmbătă de la ora 19:00 pe Arena Naţională. România este favorita acestui meci, după ce a învins cu 1-0 în Grecia  în prima etapă. Tot atunci, Ungaria a pierdut surprinzător acasă cu Irlanda de Nord, 1-2. Ultima dată, cele două echipe s-au întîlnit în preliminariile trecute, România reuşind să se impună cu 3-0 pe Arena Naţională, pe data de 6 septembrie 2013. 

2.FOTBAL:ROMANIA-UNGARIA 3-0,PRELIMINARIILE CM 2014 (6.09.2013)