Lovitură aeriană asupra unui spital din Siria: 10 morţi

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
07/08/2016, 00:11
Lovitură aeriană asupra unui spital din Siria: 10 morţi

O lovitură aeriană asupra unui spital din nord-vestul Siriei a ucis 10 persoane, printre care şi copii, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters.

Spitalul din Meles este situat la circa 15 kilometri de oraşul Idlib din provincia cu acelaşi nume, aflată sub controlul rebelilor.

În Siria acţionează forţe aeriene guvernamentale şi ale Rusiei, care susţine guvernul. OSDO nu a fost în măsură să precizeze cui aparţinea avionul care a lovit spitalul. Grupuri din opoziţia siriană susţin că aviaţiile Siriei şi Rusiei lovesc în mod intenţionat clădiri cu destinaţie medicală. Organizaţiile umanitare au cerut în mod repetat încetarea atacurilor asupra unor astfel de ţinte.

Şi guvernul sirian acuză rebelii de lovirea unor ţinte medicale la Alep.

Potrivit unei organizaţii medicale caritabile americano-siriene (Syrian American Medical Society, SAMS), în iulie s-au înregistrat 43 de atacuri asupra unor ţinte medicale, cele mai multe într-o lună de la declanşarea conflictului din Siria, în urmă cu cinci ani.

sursa: agerpres.ro

Ştirea MOMENTULUI

Florin Gardoş îi critică pe fanii Craiovei: “Dai totul şi ei te înjură”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×