Sport

Lovitură cruntă pentru Borussia Dortmund! Erling Haaland, out până la finalul anului

Borussia Dortmund rămâne fără Haaland. Nu, încă nu este vorba despre o despărțire definitivă. Însă accidentarea atacantului este mai gravă decât se părea, iar acesta va lipsi până la finalul anului.
25.10.2021 | 20:30
Lovitura crunta pentru Borussia Dortmund Erling Haaland out pana la finalul anului
ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund a suferit o corecție la Amsterdam. Și, ce este mai grav, l-a pierdut cu acel prilej și pe Erling Haaland.

Potrivit cotidianului german Bild, mașina de goluri a germanilor nu va mai putea evolua până la sfârșitul anului. Ceea ce înseamnă 12 meciuri în toate competițiile – Bundesliga, UEFA Champions League și Cupa Germaniei.

ADVERTISEMENT

Săptămâni importante fără Erling Haaland pentru Borussia Dortmund

Informația a fost făcută publică de fostul internațional Jan Aage Fjörtoft. Cel care, se știe, este un prieten apropiat al familiei atacantului. Acesta a declarat într-un interviu acordat unei televiziuni: ”Se poate ca meciul cu Ajax (0-4) să fi fost ultimul din acest an”.

Sigur, în weekend Dortmund a reușit să câștige și fără el. Sâmbătă s-a impus cu 3-1 la Bielefeld, cu Arminia. Astfel că echipa rămâne în plasa liderului Bayern.

ADVERTISEMENT

Problema este însă că jucătorul este indispensabil echipei. Dovadă sunt cele 9 goluri. Ca și faptul că a reușit o medie de 2,5 puncte pe meci cu el și de 1,7 în confruntările fără Haaland.

Iar acum chiar trebuie să decidă cine îl va înlocui. Și are de jucat cu Ajax, returul, dar și cu Leipzig sau Wolfsburg. Ori Sporting. Plus, pe 4 decembrie, un meci care poate să fie capital pentru soarta campionatului. Cel cu Bayern.

ADVERTISEMENT

Oficial, nu există vreo reacție din partea Borussiei Dortmund

Oficial, nu a existat vreo declarație referitoare la durata absenței. La ultima conferinţă de presă, antrenorul Borussiei a anunţat doar că accidentarea a survenit la aceeaşi coapsă unde jucătorul a mai avut probleme.

“Nu sunt medic. Prefer să nu speculez. Erling este accidentat. Este o accidentare la aceeași coapsă la care a suferit-o și pe cea anterioară, dar în alt loc”, a spus, la conferința de presă care a precedat meciul cu Arminia antrenorul Marco Rose.

ADVERTISEMENT

Bild scrie însă că lucrurile sunt clare. Ba mai mult, mai vine cu o informație. Rose a declarat că jucătorul își va petrece cea mai mare parte a perioadei de refacere la Dortmund.

Jurnaliștii germani spun însă că a primit câteva zile libere. Iar apoi va pleca alături de Mino Raiola la Marbella. Acolo unde s-a refăcut și după prima accidentare.

Astfel că, probabil, Dortmund va trebui să treacă fără Haaland, fie și ca suporter, peste câteva meciuri importante. Cu ce rezultate, rămâne să aflăm.

ADVERTISEMENT