Fotbal intern

Lovitură de imagine! Adrian Ambrosie reconstruiește echipa la Poli Iași în jurul idolului Andrei Cristea. EXCLUSIV

29.05.2019 | 15:48
Lovitura de imagine Adrian Ambrosie reconstruieste echipa la Poli Iasi in jurul idolului Andrei Cristea EXCLUSIV
Adrian Ambrosie reconstruiește echipa la Poli Iași în jurul idolului Andrei Cristea. Atacantul va fi lăsat liber de contract de Craiova. Sursa foto: Sportpictures.eu

Atacantul de 35 de ani nu a reușit să se impună la U Craiova, iar conducerea formației oltene i-a transmis că nu se mai bazează pe serviciile sale. FANATIK a scris despre faptul că jucătorul este pe lista neagră a grupării din Bănie, iar lucrurile au avansat. Adrian Ambrosie reconstruiește echipa la Poli Iași în jurul idolului Andrei Cristea. Președintele moldovenilor s-a interesat de situația vârfului și este pregătit să îl readucă în Copou.

Adrian Ambrosie reconstruiește echipa la Poli Iași în jurul idolului Andrei Cristea. Va fi lăsat liber de Craiova

Finalul de sezon al trupei patronate de Mihai Rotaru a fost unul foarte dezamăgitor. Craiova a prins Europa cu ajutorul lui Gică Hagi și al celor de la Viitorul, care au învins Astra în finala Cupei României. În acest moment, conducătorii Craiovei lucrează de zor alături de staff-ul tehnic, format din Cornel Papură și Constantin Schumacher, pentru viitoarea stagiune.

Principala zonă în care vor exista schimbări majore este cea a lotului de jucători. Oltenii au o listă neagră în acest sens, pe care se află nume importante. Printre fotbaliștii de care craiovenii se vor despărți în această vară se numără și Andrei Cristea. Atacantul a fost adus în iarnă pentru a suplini plecarea lui Alex Mitriță în SUA, dar prestațiile sale nu au fost deloc convingătoare. Pentru Devis Mangia, Cristea era a treia variantă, după Koljic și Fortes, iar lucrurile nu au fost mai bune nici după instalarea lui Papură. Veteranul a fost anunțat că nu mai face parte din planurile echipei și că își poate căuta un alt club. Din informațiile FANATIK, Cristea ar putea semna în perioada următoare cu Poli Iași. El este dorit de președintele Adrian Ambrosie, care plănuiește să reconstruiască echipa în jurul idolului fanilor moldoveni.

Andrei Cristea suparat in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FCSB, din cadrul playoff-ului Ligii 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica 5 mai 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Andrei Cristea nu a reușit să se impună în tricoul Craiovei, iar transferul său s-a dovedit un fiasco. Sursa foto: Sportpictures.eu

A scris istorie în Copou

Negocierile dintre Poli Iași și Andrei Cristea sunt destul de avansate. Plecat în iarnă în încercarea de a prinde un ultim contract important, la o echipă care se lupta pentru titlul de campioană, Cristea s-a văzut în imposibilitatea de a-și pune în valoare calitățile. Sistemul de joc, cu un vârf împins, nu i s-a potrivit fostului jucător al Stelei și al lui Dinamo, iar reușitele de pe gazon au fost modeste.

Prestațiile jucătorului în tricoul alb-albaștrilor din Bănie nu i-au îndepărtat pe cei de la Iași. Ambrosie nu a uitat că atacantul a marcat 37 de goluri și oferit 15 pase de gol în 110 meciuri disputate pentru clubul moldovean. Mai mult, este foarte posibil ca președintele lui Poli să îi propună lui Andrei Cristea și un viitor post în conducerea clubului, în momentul în care atacantul va decide să agațe ghetele în cui.

  • 35 de ani are Andrei Cristea
  • 1 gol a reușit să marcheze Andrei Cristea pentru U Craiova
  • 300 de mii de euro este cota lui Andrei Cristea, conform Transfermarkt