Fotbal intern

LOVITURĂ! “ATENŢIE la Popescu! Riscaţi dezafilierea”

Alegerile FRF au intrat pe ultima sută de metri. Pe 5 martie vom afla cine este noul preşedinte al FRF. Favoritul la şefie, Gică Popescu, îşi aşteaptă, doar cu o zi înainte de scrutin,...
28.02.2014 | 00:12
LOVITURA ATENTIE la Popescu Riscati dezafilierea
ADVERTISEMENT

Alegerile FRF au intrat pe ultima sută de metri. Pe 5 martie vom afla cine este noul preşedinte al FRF. Favoritul la şefie, Gică Popescu, îşi aşteaptă, doar cu o zi înainte de scrutin, sentinţa în cel mai mare dosar instrumentat de Justiţia Română privind fraudele din fotbal – “Dosarul Transferurilor”! Semnalele de alarmă trase de contracandidaţi în privinţa incompatibilităţii fostului mare internaţional de a prelua şefia FRF au fost ignorate de către Mircea Sandu, şi chiar de Gică Popescu. Sursele FANATIK povestesc că, în urmă cu cîteva zile, UEFA a avertizat că există riscul major să nu recunoască alegerea lui Popescu, dacă acesta o să primească ani de închisoare, fie şi cu suspendare! Evenimentele din culise, prezentate în exclusivitate de FANATIK.RO, sînt confirmate de oameni influenţi în fotbal, dar şi de o decizie anterioară a UEFA!

“UEFA nu acceptă infractori!”

Prezentă la Bucureşti pentru amănunte legate de o posibilă organizare a unor meciuri de la Campionatul European din 2020, delegaţia UEFA a discutat cu oficialii României şi despre incompatibilitatea lui Popescu cu forul european. Partea română, reprezentată de nume grele ca premierul Ponta, “vicele” Gabriel Oprea sau preşedintele FRF Mircea Sandu a primit o lovitură prin avertismentul transmis de şefii forului european. Ştiţi foarte bine ce s-a întîmplat cu Gică Popescu în comisia UEFA cînd a început ancheta. A fost dat afară! Dacă Popescu va fi condamnat, chiar şi cu suspendare, iar voi îl acceptaţi ca preşedinte vor fi probleme. UEFA nu se bagă în treburile voastre interne, dar nici nu închide ochii. UEFA nu acceptă ca un membru marcant să fie implicat în dosare de corupţie. Nu acceptă infractori! Nu o să mai aveţi membri în comisiile UEFA, dar există şi riscul dezafilierii cu Popescu preşedinte”, a fost mesajul stupefiant al oficialilor străini către români.

ADVERTISEMENT

Lupescu trage semnalul: “Nu e normal ce se întîmplă!”

Informaţiile FANATIK.RO au fost confirmate de către şeful Comisiei Tehnice UEFA, Ionuţ Lupescu, care a declarat că nu este normal ca politicul să pătrundă atît de adînc în fotbal. “Un lucru este important, FRF să demonstreze că şi la ei se poate organiza o adunare generală pentru alegerea preşedintelui. Democratică şi liberă, fără a se implica politicul. Din păcate, sînt semnale că nu ştiu ce ministru umblă cu un candidat de mînă prin ţară! Acest lucru nu face bine, mai ales că România doreşte să fie un oraş participant în 2020 la Campionatul European. Cred că acestea sînt lucruri pe care cei din federaţie le ştiu şi ar trebui să aibă grijă ca pînă pe 5 martie, cînd sînt alegerile, să demonstreze lumii întregi că se pot face alegeri libere şi democratice. Altfel ar da o imagine proastă”, a declarat Lupescu la DolceSport, confirmînd de fapt discuţiile din urmă cu cîteva zile.

Popescu a fost dat afară de la UEFA!

Relaţiile dintre Gică Popescu şi UEFA s-au deteriorat în momentul în care fostului internaţional, membru al Comisiei de Disciplină al forului continental, i s-a deschis de către Tribunalul Bucureşti dosar pentru evaziune fiscală, înşelăciune în formă agravantă şi spălare de bani, acţiune a instanţei care a primit titulatura de “Dosarul Transferurilor” şi a cărei decizie finală trebuie să vină pe 4 martie, cu o zi înainte de alegerile FRF! Devenit membru al Comisiei de Disciplină UEFA în septembrie 2011, după ce a fost propus de Mircea Sandu, Gică Popescu şi-a anunţat demisia de la UEFA la distanţă de un an şi jumătate, la începutul lui 2013, însă Dumitru Dragomir a contrazis varianta oferită. “De la UEFA a fost dat afară, ce ne mai dăm după cireş. Şefii l-au chemat şi i-au zis să-şi ia viteză, că ei nu sînt UEFA condamnaţilor. L-au forţat să renunţe”, a dezvăluit fostul preşedinte al LPF.

ADVERTISEMENT

Kassai şi Sandu forţează planul “B”

Situaţia critică i-a făcut pe cei doi “grei” ai fotbalului românesc, Mircea Sandu şi Bela Kassai, să se gîndească la o acoperire pentru Gică Popescu, iar în culise a apărut zvonul că, pe 5 martie, cei doi sînt gata să aplice un plan secundar, conform informaţiilor oferite de Gazeta sporturilor. Mai exact, înaintea de începerea procesului propriu-zis al alegerilor, actualii oficiali ai FRF vor propune aplicarea unei proceduri deschise de vot prin care delegaţii să accepte candidatura “Baciului” în condiţiile presupuse! Prin această mutare Mircea Sandu vrea să fie acoperit, dar şi să afle intenţiile votanţilor! Planul gîndit de tripleta Sandu-Popescu-Kassai poate fi distrus tot de Curtea de Apel Bucureşti, care a decis, în sentinţa oferită anterior lui Popescu, ca fostul internaţional să nu mai reprezinte nici un club de fotbal sau altă instituţie din domeniu pe o perioadă de trei ani! În cazul menţinerii sentinţei şi a pedepsei complementare, Popescu nu poate candida pentru şefia FRF!

Anomalia FRF! Cadoul “Naşului” pentru “Baci”

Gică Popescu are de gînd să meargă pînă la capăt, bazîndu-se pe o decizie a Comitetului Executiv al FRF care a decis, la propunerea lui Mircea Sandu, ca un preşedinte să îşi exercite funcţia chiar dacă primeşte sentinţă cu suspendare. Singurul mod prin care Popescu nu ar putea candida fiind cel în care ar trebui să fie închis! Acest lucru a fost susţinut chiar de Mircea Sandu, care a declarat apropiaţilor că Gică Popescu are cale liberă spre şefia FRF chiar dacă sentinţa se menţine. “Acum, în regulamentul FRF, sînt patru cerinţe care trebuiesc îndeplinite de un viitor preşedinte: să aibă studii superioare, cetăţenie română, să nu fi suferit condamnări penale cu privări de libertate şi să nu fie declarată persona non-grata de către Comitetul Executiv al FRF. Prin urmare, Popescu poate să candideze fără nici o problemă, chiar dacă o să primească o condamnare cu suspendare”, au dezvăluit apropiaţii “Naşului” mesajul transmis de acesta.

ADVERTISEMENT

3 ani cu suspendare este condamnarea iniţială a Curţii de Apel Bucureşti pentru Gheorghe Popescu

24 de ani a stat Mircea Sandu în fruntea FRF

Tags: