Fotbal intern

Lovitură de play-off. Mihai Butean a semnat cu Gaz Metan Mediaş! Va câştiga 6.000 de euro pe lună. FANATIK confirmat

26.01.2020 | 17:45
Lovitura de playoff Mihai Butean a semnat cu Gaz Metan Medias Va castiga 6000 de euro pe luna FANATIK confirmat
ADVERTISEMENT

UPDATE, 26 ianuarie, ora 17:46 / Mihai Butean a semnat cu Gaz Metan Mediaş şi a fost prezentat oficial. FANATIK a aflat că fundaşul dreapta va câştiga 6.000 de euro pe lună la formaţia ardeleană, iar CFR Cluj a păstrat 20% dintr-un viitor transfer. În vară, Gaz Metan Mediaş va fi obligată să plătească 150.000 de euro.

FANATIK a aflat că în contractul de împrumut al fotbalistului există o clauză prin care Mihai Butean nu va putea juca împotriva fostei lui echipe. Astfel, Edi Iordănescu nu-l va putea folosi în meciul Gaz Metan Mediaş – CFR Cluj, partidă care se va disputa în etapa a 24-a, pe 8 februarie.

ADVERTISEMENT

Gaz Metan Mediaş dă totul pentru calificarea în play-off, iar Edi Iordănescu primeşte întăriri pentru atingerea obiectivului. FANATIK a aflat că Mihai Butean va semna cu formaţia ardeleană, dar şi modul cum a picat împrumutul fotbalistului de 23 de ani la Astra Giurgiu.

Astra l-a vrut pe Mihai Butean, dar CFR Cluj a refuzat şi fotbalistul merge la Gaz Metan Mediaş

FANATIK a anunţat vineri că Mihai Butean va fi împrumutat de CFR Cluj la Astra Giurgiu, echipă de la care l-a transferat în iulie 2019. Toată afacerea a picat după ce oficialii campioanei României nu au ajuns la un acord cu giurgiuvenii, aşa că fundaşul dreapta va semna cu Gaz Metan Mediaş.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, Astra Giurgiu a vrut să-l împrumute pe Mihai Butean pentru un an, pentru ca mai apoi să plătească 250.000 de euro pentru un transfer definitiv. Clujenii nu au fost de acord, aceştia preferând ca fotbalistul de 23 de ani să joace până la finalul sezonului pentru formaţia antrenată de Bogdan Andone.

Mihai Butean îi aduce 150.000 de euro lui CFR Cluj

Afacerea a picat, iar Gaz Metan Mediaş a intrat pe fir. FANATIK a aflat că Mihai Butean va fi împrumutat la echipa lui Edi Iordănescu până la finalul sezonului, când ardelenii vor fi obligaţi să plătească 150.000 de euro. Astfel, CFR Cluj iese pe plus, după ce l-a transferat gratis pe fundaşul dreapta, iar acesta va aduce în vară o sumă bună în conturile clubului.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a rămas în relaţii bune cu Marian Copilu, preşedintele campioanei României şi cel care l-a adus pe banca tehnică a clujenilor în startul sezonului 2018-2019, iar acest lucru a ajutat la realizarea transferului. Mihai Butean va semna contractul duminică, mutarea fiind intermediată de agentul Bogdan Apostu.

La CFR Cluj, Mihai Butean a prins rar echipa, bifând 360 de minute în cele patru meciuri pe care le-a jucat în tricoul campioanei României. Fundaşul de 23 de ani a oferit o pasă decisivă în victoria clujenilor cu Chindia Târgovişte, scor 4-1, în turul campionatului.

ADVERTISEMENT

FCSB şi Dinamo l-au dorit pe Mihai Butean. Cum i-a ironizat pe “câini”

Înainte să ajungă la CFR Cluj, Mihai Butean a fost dorit de FCSB şi Dinamo, însă fotbalistul de 23 de ani a ales echipa din Gruia. Imediat după realizarea transferului la campioana României, fundaşul dreapta a dezvăluit că-şi dorea foarte mult să lucreze cu Dan Petrescu.

“Le mulțumesc celor de la FCSB și Dinamo că s-au interesat de mine, din punct de vedere sportiv am ales CFR Cluj, cu toate că celelalte oferte au fost mai bune financiar. A contat foarte mult că echipa este pregătită de Dan Petrescu și sunt onorat să mă antreneze un component al Generației de Aur”, spunea Mihai Butean.

Mihai Butean ar fi putut să ajungă, în această iarnă, la Dinamo sub formă de împrumut, însă a refuzat mutarea în Şoseaua Ştefan cel Mare“Eu nu plec să mă bat la retrogradare!”, a fost mesajul jucătorului pentru oficialii clujenilor. Acum, fotbalistul se va lupta cu Gaz Metan Mediaş pentru un loc în play-off, iar în ultima etapă din sezonul regulat se va duela cu Dinamo.

  • 700.000 de euro este cota de piaţă a lui Mihai Butean
ADVERTISEMENT