News

Lovitură de proporţii! Ce riscă RCS RDS, Orange, Vodafone şi Telekom

11.05.2019 | 12:05
Lovitura de proportii Ce risca RCS RDS Orange Vodafone si Telekom

Lovitură de proporții pentru companiile de telefonie mobilă! Amenzi uriașe pentru Orange, Vodafone, Telekom și Digi RDS&RCS. Secretarul de stat MAI Raed Arafat a făcut declarații în acest sens. Ideea e ca pe termen mediu şi lung, telefoanele care se vând în România să fie active.

Amenzi ușiașe pentru RCS RDS, Orange, Vodafone şi Telekom!

Guvernul a anunțat iar amenzi mari pentru operatorii de telefonie care nu transmit mesajele RO-ALERT. De asemenea, aceștia au fost anunțați de faptul că importurile de telefoane care nu suportă sistemul RO-ALERT vor urma să fie interzise. Autoritățile au recurs la această soluție datorită importanței mesajelor de urgență pe care nu toți românii le primesc. Cu toate că mesajele RO-ALERT sunt trimise, sistemul de avertizăre nu funcționează precum și-ar dori autoritățile, conform Pro TV. Operatorii economici sunt și ei obligați să importe de acum încolo telefoane configurate pentru mesajele de urgență, în termenul a șase luni de la intrarea în vigoare a OUG care are în vizor operarea acestui sistem de avertizare a populației.

Nu putem să spunem cuiva care are în stoc să nu vândă mai departe. Ideea e că ce se importă, după ce sunt preveniţi şi producătorii, să fie activat deja când intră în România. S-au cerut şase luni şi suntem de acord cu şase luni, ca să se adapteze producătorii în acest sens, pentru că nu toţi producătorii trimit telefoanele activate, chiar dacă au sistemul în ele”, a declarat, vineri, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, după dezbaterea publică pe tema proiectului de ordonanţă de urgenţă privind operarea sistemului RO-ALERT.

RDS&RDS, Orage, Telekon, lovitură de proporții
RDS&RDS,
Sursa Foto: Facebok

“Împreună vom prevedea termenele”

Raed Arafat, secretar de stat al MAI, a adăugat seriilor de declarații că operatorii au ca preocupare principală îndeplinirea standardelor umite care vor fi prevăzute în ordonanța viitoare. „Sunt unii care încearcă să îmbunătăţească reţelele lor şi să le aducă la zi, le trebuie ceva timp, dar aici, chiar ce am stabilit noi, vom pune regulile generale în lege şi împreună vom prevedea termenele şi tot ce trebuie ca să scoatem tot ce ne trebuie – alertare cât mai rapidă, alertare eficientă şi feedback care vine din teren dacă o celulă telefonică n-a transmis mesajul”, a explicat secretarul de stat.

Tags: