Sport

Antrenor nou la FC U Craiova 1948. Eugen Trică a semnat cu echipa lui Adrian Mititelu. Foto

FC U Craiova 1948 și-a găsit antrenor după despărțirea de Flavius Stoican. Eugen Trică se întoarce la echipă, deși dădea asigurări că nu va mai face asta niciodată.
09.11.2021 | 12:22
Antrenor nou la FC U Craiova 1948 Eugen Trica a semnat cu echipa lui Adrian Mititelu Foto
Eugen Trică se întoarce la FC U Universitatea Craiova. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
09-11-2021
10:23

Eugen Trică a semnat cu FC U Craiova!

Este oficial. Eugen Trică a semnat cu FC U Craiova, revenind astfel la clubul alături de care a promovat în Liga 1. 

Eugen Trică FC U Craiova
Eugen Trică FC U Craiova

La aproape jumătate de an de când a dus FC U Craiova 1948 în elita fotbalului românesc, Eugen Trică revine ca antrenor principal, cu misiunea de a scoate echipa din subsolul clasamentului. O decizie mai mult decât surprinzătoare, în condițiile în care fusese demis chiar înainte de startul actualei stagiuni – pentru a-i face loc lui Adrian Mutu – și afirmase răspicat că nu va mai colabora niciodată cu familia Mititelu.

În momentul de față, alb-albaștrii ocupă locul al 12-lea și au doar 13 puncte din 42 posibile, la 9 lungimi în spatele „codașei” Academica Clinceni. Următoarea partidă – cu Sepsi Sfântu Gheorghe – va fi pregătită de preparatorul fizic Dan Vasilică.

ADVERTISEMENT

Eugen Trică revine la FC U Craiova 1948

Așa este, vă pot confirma. Ne-am înțeles cu Trică”, a declarat Adrian Mititelu Junior pentru Gsp.ro. Cu alte cuvinte, Eugen Trică își va face debutul în cel de-al treilea mandat pe banca oltenilor chiar împotriva campioanei CFR Cluj, imediat după pauza prilejuită de acțiunea echipei naționale.

M-am despărțit de Craiova. De pe 16 iunie, devin liber de contract. Nu știu dacă e vorba de dezamăgire… Nu sunt dezamăgit, ci fericit pentru că am făcut bucuroși fanii adevărați ai Craiovei.

ADVERTISEMENT

Aici se despart drumurile noastre. Știu că e bine ca niciodată să nu zici niciodată, dar eu cred că nu voi mai antrena această echipă. Eu nu sunt Napoli, să revin de 7 ori.

Am revenit o dată, am dus echipa în prima ligă și cu asta s-a terminat. Voi merge alături de băieții din galerie la meciuri, dacă voi fi în Craiova, voi susține echipa, dar pe bancă nu voi mai fi acolo.

ADVERTISEMENT

Pot spune că mă despart de club în condiții amiabile, oamenii au promis că vor achita tot ce au de achitat și sunt convins că sunt de cuvânt”, spunea, în mai 2021, tehnicianul care o părăsește astăzi pe Viitorul Pandurii Târgu Jiu – cu care semnase în septembrie – pentru o nouă aventură în Bănie.

„Filosofia mea e ca a lui Fane Iovan. Ai mingea, n-ai mingea”

Pe 23 octombrie, imediat după meciul câștigat fără emoții, scor 1-3, în fața Politehnicii Iași, Eugen Trică a oferit mai multe detalii cu privire la stilul de joc pe care încearcă să-l implementeze de fiecare dată jucătorilor săi.

ADVERTISEMENT

La fotbal e simplu. Filosofia mea este, ca și a lui Fane Iovan, prietenul meu, ai mingea, n-ai mingea. Când ai mingea, ce faci cu ea? Trebuie să o ții în posesie.

Când o pierzi, trebuie să o recuperezi foarte rapid. Și lucrurile astea le facem noi foarte bine. Cam ăsta este fotbalul care se joacă în ziua de azi. Nu se mai joacă fotbal 2/4, 3/4, trebuie să fii în 4/4 cea mai mare viteză”, a explicat actualul tehnician al FC U Craiova 1948.

De-a lungul carierei, acesta a mai pregătit echipe precum Juventus București CFR Cluj – cu care a terminat pe locul al doilea în Liga 1 – , Al Nahda Dammam (secund), UTA, Metalul Reșița Al Ittihad Jeddah (secund), Poli Iași (secund), Sportul Snagov sau Turris Turnu Măgurele.

ADVERTISEMENT