Sport

Lovitură de teatru la FC U Craiova! Nicolo Napoli este noul antrenor al echipei lui Adrian Mititelu

Nicolo Napoli este alesul lui Adrian Mititelu, pentru a prelua banca tehnică a celor de la FC U Craiova 1948 după plecarea lui Marius Croitoru.
09.11.2022 | 14:44
Lovitura de teatru la FC U Craiova Nicolo Napoli este noul antrenor al echipei lui Adrian Mititelu
Nicolo Napoli a revenit pe banca celor de la FC U Craiova 1948. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 și-a găsit în sfârșit antrenor principal, după ce formația din Bănie a fost condusă de cuplul Florin Drăgan – Paul Răducan în ultimele cinci etape din SuperLigă. Oltenii au anunțat că Nicolo Napoli va prelua banca tehnică a „alb-albaștrilor”.

Revenire surprizătoare la FC U Craiova 1948! Nicolo Napoli este noul antrenor al oltenilor

Adrian Mititelu a luat o decizie suprinzătoare și l-a numit pe Nicolo Napoli în funcția de antrenor principal al formației din Bănie. După despărțirea de Marius Croitoru, finanțatorul oltenilor a mărturisit că a purtat negocieri cu Walter Zenga, pentru preluarea echipei.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 a anunțat că Nicolo Napoli a semnat un contract valabil până în vara anului 2023 cu formația din Bănie. Astfel, tehnicianul italian a revenit pentru a noua oară pe banca tehnică a oltenilor, după doar câteva luni de la despărțire.

În primul meci de la revenirea la FC U Craiova 1948, Nicolo Napoli o va înfrunta pe FC Voluntari în etapa a doua din grupele Cupei României Betano. Antrenorul în vârstă de 60 de ani are o misiune dificilă în SuperLigă, deoarece oltenii vor primi vizita celor de la FCSB.

ADVERTISEMENT

„Nicoló Napoli este noul antrenor al Științei! Fotbal Club Universitatea 1948 anunță faptul că tehnicianul italian a semnat un contract cu gruparea alb-albastră până în vara anului 2023”, se arată în comunicatul celor de la FC U Craiova 1948.

Nicolo Napoli a reacționat pentru FANATIK după plecarea lui Marius Croitoru de la FC U Craiova: „Ajung, nu e nicio problemă”

Plecarea lui Marius Croitoru de la FC U Craiova 1948 i-a luat prin surprindere pe suporterii „alb-albaștrilor”. Imediat după ce postul de antrenor a rămas vacant la formația din Bănie, Nicolo Napoli a declarat că este dispus să revină pe banca oltenilor.

ADVERTISEMENT

„Sunt acasă în Italia, dar m-am uitat la meciuri și știu ce se întâmplă, știu tot. Pe mine nu m-a contactat nimeni până în acest moment. Este posibil (n.r. o revenire la FC U Craiova 1948), trebuie să vorbească bine între ei, să ne ascultăm părerile și ajung, nu e nicio problemă”, spunea Nicolo Napoli pentru FANATIK.

La fel ca și în precedentul mandat al lui Nicolo Napoli la FC U Craiova 1948, tehnicianul italian a venit într-o perioadă în care rezultatele oltenilor au fost sub media așteptărilor. Formația din Bănie ocupă locul 14 în clasamentul din SuperLigă, la egalitate cu UTA Arad, 16 puncte.

ADVERTISEMENT

Nicolo Napoli trebuie să obțină puncte din următoarele confruntări din campionat și să îmbunătățească situația echipei din clasament. La începutul sezonului 2022-2023, Adrian Mititelu a declarat că obiectivul celor de la FC U Craiova este să obțină calificarea în play-off.

Ce a realizat Nicolo Napoli la FC U Craiova 1948 în cele opt mandate

Nicolo Napoli s-a integrat foarte bine în Bănie și a recunoscut în repetate rânduri că s-a simțit excelent în perioadele petrecute la FC U Craiova 1948. Tehnicianul italian a venit în România în 2003, pentru a prelua banca oltenilor și de-a lungul anilor a mai antrenat echipe precum CS Drobeta Turnu-Severin, Astra, FC Brașov și Politehnica Iași.

Nicolo Napoli nu a avut mandate lungi la echipele din România, însă acesta a reușit să devină antrenorul străin cu cele mai multe meciuri în campionat în sezonul trecut, cu peste 200 de partide. Tehnicianul a avut un rol important în promovarea celor de la FC U Craiova în SuperLigă.

Italianul a pregătit-o pe FC U Craiova în eșalonul secund, însă acesta a ales să plece din Bănie după doar o lună și jumătate. Nicolo Napoli avea să revină pe banca tehnică a echipei în sezonul trecut din SuperLigă, atunci când olteni nu traversau o perioadă bună în campionat.

Acesta a avut un parcurs excelent în al optulea mandat la FC U Craiova 1948, echipă pe care a preluat-o din subsolul clasamentului. Cu Nicolo Napoli pe banca tehnică, formația din Bănie a terminat pe locul patru din play-out-ul din SuperLigă.

Astfel, antrenorul italian a îndeplinit obiectivul stabilit împreună cu conducerea „alb-albaștrilor”, salvarea de la retrogradare. Nicolo Napoli s-a despărțit de FC U Craiova 1948 în vara acestui an, după ce nu a ajuns la un acord comun cu oltenii.

Reacțiile oltenilor, după ce Nicolo Napoli a fost anunțat noul antrenor al lui FC U Craiova: „Trebuie încheiat un contract pe viață”

Suporterii celor de la FC U Craiova sunt încântați că Nicolo Napoli a revenit la formația din Bănie: „Până la urmă este cel mai bun. Anul trecut în retur a făcut echipa să fie cea mai bună din campionat./ Cu Nicolo Napoli trebuie încheiat un contract pe viață, nu pe jumătate de sezon. Poate se înțeleg la vară și îl mai prelungește! Doamne ajută!”

ADVERTISEMENT