Sport

Lovitură decisivă! Dinamo, notificată să plătească urgent 1 milion de euro pentru nume şi siglă. Fanatik are dovada

Echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare mai primeşte o lovitură după ce a fost anunţată că nu mai are voie să folosească denumirea "FC Dinamo" şi siglele. Clubul a fost notificat să plătească 1 milion de euro despăgubiri.
19.04.2022 | 15:00
Lovitura decisiva Dinamo notificata sa plateasca urgent 1 milion de euro pentru nume si sigla Fanatik are dovada
Dinamo, notificată să plătească 1 milion de euro. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La finalul săptămânii trecute, Nicolae Badea a notificat clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare că nu mai are voie să folosească denumirea “FC Dinamo” şi cele două sigle cu câinii roşii în scopuri comerciale.

Lovitură decisivă! Dinamo, notificată să plătească urgent 1 milion de euro pentru nume şi siglă

Însă, clubul din Casa Pariurilor Liga 1 mai primeşte o lovitură. A fost notificat să plătească urgent 1 milion de euro pentru prejudiciul suferit de firma lui Nicolae Badea, care are dreptul exclusiv de folosirii a acestor elemente (nume, siglă) care, în contabilitate se numesc bunuri nepatrimoniale:

ADVERTISEMENT

“În cazul în care nu veţi înţelege să vă conformaţi celor solicitate, vom depune toate eforturile pentru a obţine respectarea drepturilor noastre, restabilirea ordinii garantate prin norma imperativă a legii, recunoaşterea drepturilor exclusive şi sancţionarea persoanelor care se fac vinovate de astfel de fapte. 

Mai mult, înţelegem să ne cuantificăm prejudiciul suferit, la acest moment, separat de faptele ulterioare ale societăţii dumneavoastră la suma de 1.000.000 de euro”, se arată în notificarea publicată în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT
Notificare pentru plata a 1 milion de euro pentru folosirea numelui şi siglei
Notificare pentru plata a 1 milion de euro pentru folosirea numelui şi siglei “Dinamo”.

Clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare nu mai are voie să folosească numele “FC Dinamo”

Clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare a fost notificat de Nicolae Badea că nu mai are voie să folosească numele “FC Dinamo” care apare pe site-ul oficial, pe pagina de Facebook, dar şi pe site-ul celor de la LPF.

În scrisoarea trimisă la sediul clubului de societatea lui Nicolae Badea şi publicată de FANATIK, echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare este anunţată că nu mai are voie să folosească marca “Fotbal Club Dinamo Bucureşti”, denumirea “FC Dinamo” şi domeniul “fcdinamo.ro”, site-ul oficial al grupării.

ADVERTISEMENT

Notificarea vizează partea comercială! Dinamo nu mai poate vinde tricouri şi produse cu numele “FC” şi siglele cu câinii

Notificarea vizează doar partea comercială. Pe parte sportivă, clubul poate folosi sigla cu câinii şi toate celelalte denumiri. Dinamo nu trebuie să îşi schimbe denumirea, însă nu mai poate folosi iniţialele “FC” sau sintagma “Fotbal Club”.

Site-ul oficial al clubului a fost recent redeschis, www.fcdinamo.ro, însă oficialii echipei trebuie să caute un alt domeniu, în condiţiile în care echipa din Casa Pariurilor Liga 1 funcţionează pe societatea “SC Dinamo 1948”.

ADVERTISEMENT

În urma acestei notificări, cei de la Dinamo nu pot vinde tricouri şi alte produse cu denumirea “FC Dinamo” sau cu cele două sigle cu cei doi câini pe stemă. Notificarea are efect imediat, iar dacă aceste lucruri nu se vor regla, Nicolae Badea poate cere şi alte despăgubiri.

Situaţie similară cu războiul CSA – FCSB! Armata îi cere 37 de milioane de euro daune lui Gigi Becali

Situaţia este similară cu situaţia de la rivala Steaua. Clubul Sportiv al Armatei i-a cerut lui Gigi Becali daune de 37 de milioane de euro pentru folosirea abuzivă a mărcii Steaua, în perioada în care FCSB purta acest nume.

Clubul Sportiv al Armetei pretinde că este continuatoarea echipei istorice, câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni şi a solicitat daune de 37 de milioane de euro pentru că FCSB ar fi profitat fără temei legal de pe urma mărcii “Steaua” în perioada 2004-2014.

  • 1.000.000 de euro solicită Nicolae Badea pentru folosirea numelui şi siglei Dinamo
  • 37.000.000 de euro cere Armata de la Gigi Becali pentru folosirea frauduloasă a mărcii “Steaua” în perioada 2004-2014
ADVERTISEMENT