Fotbal intern

E DISTRUS! La un pas de DEPRESIE SEVERĂ!

Veşti proaste pentru Cristi Borcea! Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti i-au respins definitiv cererea de anulare a pedepsei primite în “dosarul tranferurilor” din fotbal. Cristi Borcea...
29.04.2014 | 00:03
E DISTRUS La un pas de DEPRESIE SEVERA
ADVERTISEMENT

Veşti proaste pentru Cristi Borcea! Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti i-au respins definitiv cererea de anulare a pedepsei primite în “dosarul tranferurilor” din fotbal. Cristi Borcea îşi execută pedeapsa în regim închis la penitenciarul Slobozia alături de fraţii Ioan şi Victor Becali.

Ce se întîmplă cu afacerile sale

Cristi Borcea are o avere estimată la 40 de milioane de euro. După ce a fost trimis la închisoare, a trebuit să lase o parte din afaceri în grija apropiaţilor. Alături de Denis Şerban, fostul acţionar dinamovist  deţine Criden Holding SRL, o societate imobiliară, şi Euro Shop SRL, un lanţ de magazine din Constanţa. În ambele afaceri, Borcea şi Şerban sînt parteneri cu procente egale, iar acum de bunul mers al acestora se va ocupa fostul fotbalist, care, de altfel, este şi finul lui Borcea.

ADVERTISEMENT

De celelalte afaceri ale lui Borcea se vor ocupa membrii familiei sale, anunţă cancan.ro. Transpeco Logistics & Distribution SA, firma care are ca obiect de activitate transportul de combustibil, este gestionată de mama sa, Elena Borcea, şi de George Gadoiu, partener egal în această afacere. Hotelul Boavista, din Timişoara, a fost dat în grija familiei actualei sale soţii, Alina. Cumnatul lui Borcea, Sergiu Vidican, este administratorul hotelului de trei stele. Procentele de la restaurantul „Doi Cocoşi” din Bucureştii Noi au fost încredinţate mamei sale, restul acţiunilor revenindu-le lui Gigi Neţoiu şi Luchi Georgescu. Clubul Zerillos, din Piaţa Romană, este trecut pe numele actualei soţii, Alina Vidican. Firma Michelle SRL este administrată de Mihaela Borcea, fosta soţie a omului de afaceri, tot ei fiindu-i încredinţat şi Hotelul Premier, din Botoşani.

Cum ar putea ieşi mai devreme

Totuşi, sînt şanse mari ca Borcea să nu execute toată pedeapsa primită din partea magistraţilor. Pentru acest lucru, fostul acţionar al lui Dinamo trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, care i-ar putea scurta perioada de detenţie cu cel puţin un an. “Orice deţinut poate cere să iasă la muncă în funcţie de calificarea pe care o are. Chiar dacă are sau nu studii superioare, condamnatul poate cere să iasă la munca de jos, unde ţi se scad mai multe zile din pedeapsă. Un deţinut poate lucra intelectual, cum a început Mihai Stoica, caz în care o zi de lucru este echivalentul a două de puşcărie, dar poate merge şi la munca de jos, unde la o zi de muncă i se scad trei sau chiar patru zile din pedeapsă”, a spus pentru FANATIK.RO avocatul Cătălin Ciubotă. Penitenciarul de la Slobozia, unde se află Cristian Borcea, are sere, dar şi un atelier de împletit coşuri şi mături.

ADVERTISEMENT

Doar familia îl mai poate ajuta

Cunoscutul psiholog Hanibal Dumitraşcu a precizat că sînt şanse foarte mari ca Borcea să intre într-o depresie severă, pe care o poate depăşi numai cu ajutorul familiei. “Îi va fi foarte greu să reziste, mai ales că a sperat, pînă în ultima clipă, la un verdict favorabil. Se va adapta foarte greu vieţii din închisoare, va avea nevoie foarte mare de sprijinul familiei şi al psihologului de la penitenciarul din Slobozia. În acest moment, domnul Borcea este într-o stare foarte fragilă, mai ales că gîndul că este responsabil de viaţa a două familii îl va măcina. Depresia severă va fi martorul existenţial în cazul lui. Are mare nevoie de familie în perioada următoare”, a spus Hanibal Dumitraşcu pentru FANATIK.RO.

 P: Pariază pe Liga Campionilor la Unibet. Bonus de 150 ron la înregistrare!