Sport

Lovitură devastatoare pentru Liverpool! Câte săptămâni va lipsi Virgil van Dijk după accidentarea din meciul cu Brentford

Accidentat în partida cu Brentford, căpitanul lui Liverpool, Virgil van Dijk, va lipsi de pe gazon cel puțin până la mijlocul lunii viitoare.
06.01.2023 | 18:59
Lovitura devastatoare pentru Liverpool Cate saptamani va lipsi Virgil van Dijk dupa accidentarea din meciul cu Brentford
Virgil Van Dijk n-a jucat decât o repriză cu Brentford, din pricina unei accidentări la coapsă, care s-a dovedit mai serioasă decât se părea inițial. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Liverpool a avut un start ratat de an. A cedat, 1-3, cu Brentford, rezultat în urma căruia ocupă doar locul 6. Și nu este singura veste proastă pentru Jurgen Klopp.

Virgil van Dijk, minimum patru meciuri pe tușă

La pauza partidei cu Brentford, din 2 ianuarie, la 2-0 pentru gazde, Jurgen Klopp a făcut trei schimbări. Între acestea s-a numărat și cea a căpitanului Virgil van Dijk, înlocuit de Matip.

ADVERTISEMENT

Modificarea nu a avut însă la origine vreun reproș la adresa fundașului central. Ci, așa cum avea să declare Jurgen Klopp, faptul că olandezul avea probleme medicale.

Inițial s-a crezut că nu este vorba despre o problemă gravă. Și că van Dijk va putea evolua în jocul din turul 3 al FA Cup, contra lui Wolverhampton. Partidă programată sâmbătă seara.

ADVERTISEMENT

Doar că nu a fost așa. La conferința de presă premergătoare partidei, a dezvăluit că nu va putea conta pe acesta. Ba mai mult, accidentarea este chiar mai gravă.

”Virgil este o lovitură dură pentru noi. L-am scos (n.r. la pauza meciului cu Brentford), dar până la urmă diagnosticul a fost destul de dur.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre săptămâni de absență. În orice caz, mai mult de o lună. Sper să-și revină cât mai repede posibil”, a spus tehnicianul.

Presa engleză vine cu mai multe detalii. Pe lângă meciul cu Wolves din Cupa Angliei, van Dijk este așteptat să rateze cel puțin trei partide din Premier League. Cele cu Brighton, Chelsea și din nou Wolves.

ADVERTISEMENT

Se estimează că va putea evolua fie în derbyul local, cu Everton, în 13 februarie. Sau, dacă nu, contra lui Newcastle, pe 18 februarie. Există însă și o veste bună. Manșa tur din optimile Champions League, contra lui Real Madrid, se joacă pe 21 februarie. Astfel că prezența sa nu este deocamdată în pericol.

ADVERTISEMENT