Sport

Lovitură dură dată de U Craiova rivalei din oraș înaintea derby-ului Olteniei. Ce se întâmplă cu marca „Ion Oblemenco”

Universitatea Craiova a câștigat un nou episod din războiul pentru identitate cu FC U Craiova 1948, chiar înainte de derby-ul Olteniei.
27.09.2021 | 18:25
Lovitura dura data de U Craiova rivalei din oras inaintea derbyului Olteniei Ce se intampla cu marca Ion Oblemenco
ADVERTISEMENT

Ultrașii de la Peluza Nord au început războiul cu rivala din oraș înainte de meciul de duminică, trei octombrie, ora 21:00 și îi acuză pe cei de la FC U Craiova 1948 că încearcă să limiteze numărul spectatorilor deși echipa lui Adrian Mutu joacă pe teren propriu.

Partida însă riscă să se desfășoare fără spectatori din cauza exploziei de cazuri de COVID-19 din municipiul Craiova, unde rata de incidență aproape s-a dublat în mai puțin de o săptămână, iar în acest moment vor putea asista la meciuri spectatori la doar 30% din capacitate.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a mai câștigat o luptă cu echipa lui Adrian Mititelu

Universitatea Craiova a obținut dreptul exclusiv asupra mărcii „Ion Oblemenco” pentru arena din Bănie, atunci când echipa lui Laurențiu Reghecampf este gazdă pe noua arenă, iar clubul a făcut deja anunțul oficial: „Universitatea Craiova a obținut dreptul exclusiv de a folosi marca „Ion Oblemencoׅ“ pentru arena din Bănie, atunci când Știința este echipa gazdă”.

Anunțul oficial cu privire la marca „Ion Oblemenco” făcut de Universitatea Craiova. Sursă foto: captură Facebook Universitatea Craiova
Anunțul oficial cu privire la marca „Ion Oblemenco” făcut de Universitatea Craiova. Sursă foto: captură Facebook Universitatea Craiova,

Se pare că familia fostului mare idol al Olteniei și simbol al clubului alb-albastru a fost cea care a decis să cedeze acest drept clubului patronat de Mihai Rotaru: „Familia legendarului ‘Tunar’ a încredințat clubului Universitatea Craiova exclusivitatea folosirii acestui nume atât de iubit de suporterii ‘Campioanei Unei Mari Iubiri’ pentru toate competițiile fotbalistice la care va participa pe stadionul din Craiova”.

ADVERTISEMENT

Anunțul vine exact înaintea meciului cu Dinamo de pe „Ion Oblemenco”, dar mai ales înainte meciului de mari orgolii cu FC U Craiova 1948, prima confruntare dintre cele două echipe în Casa Pariurilor Liga 1: „Astfel, amintirea ‘Dumnezeului Oltenilor’ va rămâne vie la fiecare meci al ‘leilor’ de pe ‘Ion Oblemenco’!”.

Mare veste a fost făcută chiar de către fiica lui Ion Oblemenco, Clara

Impactul acestui anunț este cu atât mai puternic cu cât a fost făcut chiar de către fiica lui Ion Oblemenco, Cara: „Familia Oblemenco este onorată să încredințeze clubului la care tatăl meu a făcut istorie marca ‘Ion Oblemenco’ pentru numele stadionului la meciurile de acasă ale Științei!“ – Clara Oblemenco.

ADVERTISEMENT

Diseară luptăm pentru voi în #VulcanulDePeOblemenco. Cu toții la meci!”, a fost îndemnul final de mobilizare pentru jucătorii lui Laurențiu Reghecampf.

Cele două entități se luptă de ani de zile în instanță și ambele revendică hotărât că sunt continuatoarele istorice ale Universității Craiova. Orașul este împărțit astfel în două, însă mare majoritate a suporterilor susțin echipa lui Mihai Rotaru, în timp ce FC U Craiova 1948 a avut doar 6.000 de suporteri la derby-ul cu FCSB din urmă cu două etape.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu Jr. îl atacă pe Mihai Rotaru înainte de derby-ul Olteniei

Cu mai puțin de o săptămână înainte de meciul dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948, fiul lui Adrian Mititelu care a preluat frâiele echipei l-a amenințat pe Mihai Rotaru: „7 ani s-au distrat singuri prin Craiova și prin Liga I, dar s-a terminat. Karma și Dumnezeu o să îi bată la ușă lui Rotaru cât de curând”, a fost „blestemul” trimis de reprezentantul familiei Mititelu.

Mihai Rotaru nu stat pe gânduri și i-a dat imediat replica lui Mititelu Jr. și și-a susținut punctul de vedere cu cifre clare: „Nu e un meci de orgoliu cu cealalaltă Craiova. S-a văzut că s-a tras o linie. Am jucat cu Sepsi luni și am avut 10.000 de spectatori, la ora 21, iar ceilalți, cu FCSB-ul la ora 20, cu 5500 – 6000 de spectatori. De-asta spuneam că îmi doresc să vină în Liga 1, pentru a se spulbera acest mit, cu suporteri mai mulți sau mai puțini”.

Mititelu Jr. i-a dat însă din nou replica: „Țin să îi reamintesc lui Rotaru că aici nu suntem la ANRP (n.r. Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților), unde își supraestima despăgubirile prin dosare, ci suntem la fotbal. Să își potolească prostul obicei de a supraestima numărul spectatorilor care vin la CSU! Deocamdată, media de spectatori ne este favorabilă. Suntem peste ei! Linia se va trage la sfârșitul sezonului, nu după 9 etape. 7 ani s-au distrat singuri prin Craiova și prin Liga I, dar s-a terminat”.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Dinamo: 1,80 este cota pentru „1 solist și nu marchează ambele echipe”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT