News

Lovitură dură pentru Elon Musk şi Tesla. Cel mai bogat om din lume a reacţionat furios: “E o înşelătorie”

Elon Musk, fondatorul Tesla, a primit o veste nu tocmai plăcută în legătură cu compania lui. Cel mai bogat om din lume a avut o reacție furibundă asupra situației create.
19.05.2022 | 07:03
Lovitura dura pentru Elon Musk si Tesla Cel mai bogat om din lume a reactionat furios E o inselatorie
Ce veste a primit Elon Musk despre Tesla. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Elon Musk a aflat că firma sa, Tesla, a fost eliminată de către S&P Dow Jones Indices din indicele S&P 500 ESG. Ceea ce ar fi dus la o astfel de decizie ar fi reclamațiile pe motive de discriminare rasială, dar și cele legate de producerea unor accidente, din ultima vreme.

Tesla, scoasă din indicele S&P 500 ESG

Cel care este acum cel mai bogat om de pe Planetă a avut o reacție asupra situației create. Fondatorul Tesla spune că la mijloc este vorba despre ”o înșelătorie”, notează Reuters.

ADVERTISEMENT

Aceeași publicație transmite că factorii care au mai contribuit la scoaterea Tesla din indicele S&P 500 ESG au fost și lipsa unor detalii legate de emisiile de carbon, a ținut să precizeze Margaret Dorn, șefa indicilor ESG al S&P Dow Jones Indices pentru America de Nord.

Cu toate că Tesla ajută la reducerea emisiilor produse de încălzirea globală, Margaret Dorn a subliniat că Tesla a ridicat semne de îngrijorare pentru investitorii care analizează compania în funcție de criteriile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG).

ADVERTISEMENT

”Nu poți lua pur și simplu declarația de misiune a unei companii, ci trebuie să te uiți la practicile lor din toate acele dimensiuni cheie”, a mai declarat Margaret Dorn.

Elon Musk: ”ESG a fost transformată în armă de către falși războinici ai justiției sociale”

După această afirmație a lui Dorn, Elon Musk a avut prima reacție, pe rețelelede socializare.

”Exxon este clasată în top zece cele mai bune companii din lume pentru mediu, social și guvernanță (ESG) de către S&P 500, în timp ce Tesla nu a intrat pe listă!

ADVERTISEMENT

ESG este o înșelătorie. A fost transformată în armă de către falși războinici ai justiției sociale”, a postat Elon Musk pe Twitter, acolo unde a devenit și proprietar.

Un alt reprezentant al furnizorului de indici suspectează că Elon Musk a făcut referire la o listă de pe blogul firmei, care conține cei mai mari zece constituenți, însă,un astfel de document ”nu este ”, a transmis un alt angajat al S&P 500 ESG.

ADVERTISEMENT

S&P Dow Jones Indices este deținută de S&P Global Inc. (SPGI.N). Elon Musk și alți oameni bogați ai lumii s-au plâns în repetate rânduri că firma invocă prea multe probleme ce țin de ESG, mai scrie Reuters.

ADVERTISEMENT
Tags: