Sport

Lovitură grea încasată de un internațional român. Echipa sa a fost retrogradată în Liga 3!

Unul dintre internaționalii români a primit o lovitură de măciucă. Echipa la care evoluează a fost retrogradată în Liga 3!
09.07.2024 | 21:25
Lovitura grea incasata de un international roman Echipa sa a fost retrogradata in Liga 3
Lovitură grea încasată de un internațional român. Echipa sa a fost retrogradată în Liga 3! „Noi ni l-am dori” FOTO: @girondins_en
ADVERTISEMENT

Girondins de Bordeaux, formație care a terminat pe locul 12 sezonul trecut din Ligue 2, a fost retrogradat marţi, 9 iulie, în National 1, al treilea eșalon fotbalistic francez, din cauza problemelor financiare.

Echipa unui internațional român a fost retrogradată în Liga 3

Conform celebrului cotidian L’Equipe, Direcţia Naţională de Control al Gestiunii (DNCG) a fost cea care a făcut anunțul. Gerard Lopez, preşedintele echipei din sud-vestul Hexagonului, a făcut apel şi speră să vândă clubul în următoarele două săptămâni.

ADVERTISEMENT

La Bordeaux este legitimat și românul Alexi Pitu (22 de ani). Internaționalul român de tineret evoluează pentru francezi din ianuarie 2023, când a fost transferat de la Farul Constanța în schimbul sumei de 2.000.000 de euro. La gruparea de pe Matmut Atlantique Pitu a înscris un gol și a oferit două assist-uri în cele 44 de partide în care a evoluat.

Bordeaux a mai trăit un astfel de coșmar și în 2022. Atunci, DNCG a retrogradat clubul în National 1 (liga a treia din Franța), ca măsură de precauţie, dar clubul a câștigat apelul și a fost lăsat să evolueze în Ligue 2.

ADVERTISEMENT

Gerard Lopez susține că anticipa această decizie şi a venit cu un plan de vânzare a clubului în timpul audierii sale la DNCG. Preşedintele lui Bordeaux a făcut apel şi este aşteptat să fie audiat din nou peste două săptămâni, cu excepţia cazului în care va reuşi să vândă clubul, aşa cum speră, către Fenway Sports Group, proprietarul lui Liverpool.

„Fenway Sports Group studiază în prezent achiziţia lui FC Girondins de Bordeaux. Tocmai am început discuţiile şi nu dorim să facem niciun comentariu în timpul acestei faze exploratorii”, a transmis Gerard Lopez, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

„Dacă vom găsi o oportunitate în această vară, îl vom aduce”

În cazul în care Bordeaux va retrograda în liga a treia, șansele ca mijlocașul ofensiv să mai continue în Franța sunt extrem de mici. El este dorit înapoi la clubul mamă, Farul Constanța.

„Noi ni l-am dorit pe Alexi Pitu, dacă vom găsi o oportunitate în această vară, îl vom aduce la Farul. Dorinţa noastră este ca ei, jucătorii care pleacă de la noi, să reuşească afară, să se lupte, să se impună acolo. Însă dacă se va putea, ni l-am dori pe Pitu”, a spus acționarul minoritar al „marinarilor” pentru sportpesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Produs 100% al Academiei Hagi, Alexi Pitu a evoluat în 86 de meciuri pentru echipa de seniori a Farului Constanța. Playmakerul a înscris 5 goluri și a dat 11 pase decisive pentru echipa de la malul Mării Negre.

  • 8 selecții are Alexi Pitu pentru România U21
ADVERTISEMENT