UPDATE / Condescu e LIBER! Arestul de o lună, RESPINS!

UPDATE Ora 23:15 / În urmă cu cîteva minute, Tribunalul Gorj s-a pronunţat asupra solicitării de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru Marin Condescu şi Viorel Temelescu! Instanţa a...
14.11.2013 | 23:15
UPDATE  Condescu e LIBER Arestul de o luna RESPINS
ADVERTISEMENT

UPDATE Ora 23:15 / În urmă cu cîteva minute, Tribunalul Gorj s-a pronunţat asupra solicitării de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru Marin Condescu şi Viorel Temelescu! Instanţa a respins cererea procurorilor, astfel că cei doi oficiali ai Pandurilor vor fi anchetaţi în libertate!

UPDATE Ora 19:00 / Tribunalul Gorj a început audierile în cazul cererii Parchetului de arestare preventivă pentru 29 de zile de la ora 12:00, aşa cum FANATIK a anunţat ieri. Procurorii l-au recuzat pe judecătorul de caz, cererea a fost respinsă după 3 ore, iar apoi audierile pe fond au început. Marin Condescu a fost supus întrebărilor magistratului Tribunalului Gorj timp de aproape 4 ore, pînă în jurul orei 19:00. În cele ce urmează, Viorel Temelescu va trebui să răspundă întrebărilor judecătorului faţă de acuzaţiile care i se aduc. Se preconizează că abia spre miezul nopţii, cei doi oficiali de la Pandurii vor afla decizia instanţei, dacă vor fi arestaţi pentru 29 de zile sau nu!  FANATIK vă va ţine la curent cu desfăşurarea evenimentelor de la Tribunalul Gorj. 

ADVERTISEMENT

–––––––––––––

13.11.2013

UPDATE Ora 19:30 / Marin Condescu doarme în patul său de acasă în această seară! Parchetul de pe lîngă Tribunalul Gorj a solicitat instanţei Tribunalului Gorj emiterea de mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, atît pentru boss-ul Pandurilor, cît şi pentru vicele Temelescu, însă judecătorul a amînat analizarea cauzei şi luarea unei decizii pentru mîine la ora 12:00! Astfel, cel puţin pînă mîine, cei doi sînt liberi!

UPDATE: Marin Condescu împreună cu Viorel Temelescu au fost puşi în libertate, mandatul de 24 de ore emis pe numele acestora expirând în urmă cu puţin timp. În următoarele ore Parchetul va stabili dacă va emite un nou mandat pe numele celor doi, de 29 de zile. În acest caz, Condescu ar urma să revin în închisoare. Imediat după ce a părăsit arestul, Condescu a mers la antrenamentul echipei. Preşedintele clubului a fost primit în aplauze.

ADVERTISEMENT

UPDATE: 13.11.2013, 13:00 / Procurorii de la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Gorj au extins cercetările şi asupra transferurilor realizate de Pandurii Tg. Jiu în ultimul timp. Acesta a fost motivul pentru care Eugen Pîrvulescu a dat deja declaraţii procurorilor, urmînd ca săptămîna viitoare, la audieri să se prezinte şi impresarul Anamaria Prodan! Surse judiciare susţin că aceasta are calitatea de martor.

ana

UPDATE: 13.11.2013, 11:15 / Marin Condescu a fost dus la ora 11:00 la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Gorj, pentru noi audieri şi pentru a i se aduce la cunoştinţă decizia procurorilor de a-l propune pentru arestarea preventivă pentru 29 de zile. Viorel Temelescu a ieşit de la Parchet, fără să ofere explicaţii ziariştilor.

ADVERTISEMENT

UPDATE: 13.11.2013, 09:30 / Marin Condescu a fost reţinut ieri pentru 24 de ore şi şi-a petrecut noaptea în arestul IPJ Gorj, fiind acuzat într-un dosar de spălare de bani, fals şi uz de fals care vizează un împrumut pe care l-ar fi făcut la Clubul Pandurii. Practic, Condescu susţine că a  împrumutat în 2011 Clubul Pandurii cu 2,2 milioane de lei (500.000 de euro), după care i-a retras. “Nu i-a trecut însă prin contabilitate, anchetatorii găsind doar dovada că acesta a ridicat banii, nu că i-a şi băgat în club. Marin Condescu este acuzat de înşelăciune, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi spălare de bani”, a declarat purtătorul de cuvînt al IPJ Gorj, Ramona Dochian.

În această dimineaţă, Viorel Temelescu, vicepreşedinte al clubului a fost dus la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Gorj, urmînd ca, împreună cu Condescu să fie propuşi pentru emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Cererea procurorilor de la Parchet va fi analizată astăzi de judecătorii Tribunalului Gorj.

ADVERTISEMENT

UPDATE: 19:57: Eugen Pîrvulescu, preşedintele clubului Pandurii Tg. Jiu, spune că şi el a fost cercetat în legătură cu trasferurile care s-au făcut la echipa sa şi speră ca Marin Condescu să nu rămînă după gratii: “Sînt momente grele, dar asta nu înseamnă că este şi vinovat. Am fost şi eu audiat în legătură cu transferurile jucătorilor. Chiar dacă a fost reţinut 24 de ore asta nu înseamnă că va rămîne în puşcărie”, a spus Pîrvulescu la Sport.ro.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE 19.38 Pe lista celor reţinuţi pentru 24 deore se află şi un oficial al formaţiei Pandurii, Viorel Temelescu. 

UPDATE 19.27: “Un om ca Marin Condescu nu este un pericol public şi trebuie eliberat”, a declarat Gheorghe Ştefan, preşedintele de onoare de la Ceahlăul. “Vestea reţinerii lui Condescu mi-a stricat petrecerea de ziua mea. Condescu este un preşedinte pe care orice antrenor şi-l doreşte. Nu se bagă, aduce bani la echipă. Fotbalul din Tîrgu-Jiu îi datorează multe. Mi-a explicat ceva, aşa fugitiv, cînd am fost cu el în deplasarea Pandurilor la Florenţa. Nu credeam că se va ajunge aici. Chiar dacă e vorba de 24 de ore, dă urît. El e un om bun”, a precizat şi Sorin Cîrţu, fost antrenor la Pandurii, care astăzi împlineşte 58 de ani.

UPDATE: 19.14. În momentul în care a fost dus la dubă, Marin Condescu a spus doar “Bună seara şi la revedere!”. El a evitat să răspundă la celelalte întrebări care i-au fost adresate.

UPDATE 18:30 – Practic, cazul Ilie Iordache este motivul pentru care Marin Condescu a fost reţinut! Într-un interviu acordat FANATIK în urmă cu 2 luni, Condescu dezvăluia că Pandurii au fost la un pas de desfiinţare, dar că a făcut un împrumut de 500.000 de euro în nume personal! Acest împrumut este anchetat acum de IPJ Gorj, împreună cu contractul cesiune de creanţă prin care clubul a primit ceilalţi 500.000 de euro pentru a-i plăti lui Dinamo milionul de euro, care, dacă nu ar fi fost plătiţi la acea vreme, Pandurii Tg Jiu ar fi fost azi exclusă din fotbal! Ce spunea la acea vreme Marin Condescu despre ancheta penală, VEDEŢI AICI, ÎN INTERVIUL ACORDAT FANATIK!

UPDATE 18:12: Eric de Oliveira , mijlocaşul celor de la Pandurii Tg Jiu, a spus că jucătorii nu sînt afectaţi de faptul că Marin Condescu este anchetat, dar a declarat că şi-ar dori ca acesta să nu păţească ceva rău: “Marin Condescu este un om extraordinar. Noi vom fi alături de el. Viaţa de la club nu s-a schimbat de cînd au început anchetele asupra lui Marin Condescu. Sperăm să nu i se întîmple ceva rău, dar sîntem pregătiţi pentru orice”, a spus Eric pentru Digi Sport.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Preşedintele formaţiei Pandurii a fost reţinut astăzi de DNA pentru 24 de ore. El a fost arestat pentru spălare de bani şi uz de fals. El a nu a înregistrat în contabilitatea clubului mai mulţi bani, potrivit anchetatorilor.

În data de 8 octombrie, Marin Condescu a fost chemat la sediul IPJ Gorj pentru audieri în dosarul în care este acuzat de spălare de bani şi fals. Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii Târgu Jiu a declarat atunci pentru Mediafax că este vorba de un dosar care vizeză modul în care firma ce asigură tichetele de masă pentru mineri şi energeticieni a încheiat cu echipa de fotbal un contract de cesiune de creanţe de 1,7 milioane de lei. În plus, la acest dosar a mai fost anexată şi plîngerea care vizează modul în care Marin Condescu ar fi împrumutat clubul cu 2,2 milioane de lei, în primăvara lui 2012.

Cu o zi în urmă, mai multe percheziţii avuseseră loc la locuinţa preşedintelui Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, la sediul clubului şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie, informează realitatea.net.

ADVERTISEMENT