ADVERTISEMENT
Sport

Lovitură grea pentru Dinamo: suma imensă pe care o cere Fabbrini după ce i-a fost reziliat unilateral contractul

Dinamo i-a reziliat unilateral contractul lui Diego Fabbrini, iar fotbalistul reclamă clubul la FIFA și cere o sumă uriașă.
Autor: Patrice Podina | 13.07.2021 | 18:46
Lovitură grea pentru Dinamo: suma imensă pe care o cere Fabbrini după ce i-a fost reziliat unilateral contractul
Diego Fabrini. Sursa foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Diego Fabbrini nu mai este jucătorul lui Dinamo. Conducerea clubului din Ștefan cel Mare i-a reziliat unilateral contractul scadent în 2023.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul este hotărât să-și recupereze fiecare eurocent și a anunțat prin vocea impresarului său că va reclama clubul la FIFA. Suma pe care trebuie să o încaseze este uriașă.

Peste o jumătate de milion de euro cere Diego Fabbrini

Situația financiară de la Dinamo este tot mai dificilă, iar Diego Fabbrini o complică și mai mult. După ce a fost anunțat că i-a fost reziliat unilateral contractul, italianul este decis să-și caute dreptatea în instanțele sportive.

ADVERTISEMENT

Florin Manea a anunțat că Fabbrini va notifica clubul la FIFA, iar Dinamo ar putea fi obligată să-i achite integral contractul până la scadență, în vara anului 2023.

La Dinamo, Diego Fabbrini era remunerat cu 18.000 de euro lunar, ceea ce înseamnă că pentru cei doi ani de contract pe care îi mai avea cu gruparea din Ștefan cel Mare, fotbalistul are de încasat 432.000 de euro. Agentul jucătorului a mai spus că acesta va solicita încă 70.000 de euro, sumă ce reprezintă aproximativ 4 salarii restante din ultimele luni.

ADVERTISEMENT

”Despărțirea s-a făcut unilateral. Mă așteptam. Lui nu i s-a propus nimic, dar jucătorul a depus memoriu înainte de intrarea în insolvență. Eu am înțeles că dacă depui după insolvență ar fi mai greu, dar dacă depui înainte de intrarea în insolvență ar fi mai ușor. În orice caz, eu cred că o să câștige la FIFA.

Nu, el nu a fost chemat la nicio negociere. Mare are vreo 70.000 de euro de luat din urmă. I s-a întrerupt și unilateral contractul. Se dovedește că, în România, dacă ai încredere, ești luat de prost. O să meargă și va depune memoriu pentru tot contractul, adică încă 2 ani de contract, cu 18.000 pe lună”, a declara Florin Manea, pentru Digisport.

ADVERTISEMENT

Impresarul fotbalistului spune că a vrut să-l transfere, în iarnă, la CFR Cluj

Agentul fotbalistului, Florin Manea, spune că a avut o ofertă pentru italian, în iarnă, de la CFR Cluj, dar suporterii-acționari ai lui Dinamo nu doar că nu au vrut să-l lase să negocieze cu feroviarii, ba chiar i-au prelungit angajamentul cu încă un an, pe aceeași sumă.

”Îmi pare rău că am acceptat să vorbesc în iarnă cu cei de la DDB, care au promis că îi plătesc toți banii. În iarnă, eu le-am spus că nu-i poate da salariul lui Fabbrini.

ADVERTISEMENT

Ei le-au făcut încă un an de salariu tot cu 18.000 și nu l-au lăsat să plece. Eu le-am spus în iarnă să se înțeleagă cu CFR și să-l lase să plece. Eu știam că e imposibil”, a adăugat Manea.

Impresarul a mai spus că fotbalistul nu va sta prea mult pe tușă, acesta având deja două oferte. Deși în acest moment poate să semneze cu orice echipă, deci și din Liga 1, Florin Manea a dezvăluit că italianul va alege o ofertă din străinătate.

ADVERTISEMENT

”Are deja două oferte, una din Italia și una din Turcia. Da, el poate semna și în România acum, dar nu cred că e cazul. E cam greu la banii pe care îi vrea, 180, 190.000 pe an. Probabil vom opta spre exterior”, a explicat Manea, pentru sursa citată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1