Sport

Lovitură grea pentru Gigi Becali! A fost obligat să achite 300.000 de euro în contul transferului lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray

Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal a tranșat disputa pe comision dintre FCSB și FC Botoșani, după transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray. Latifundiarul e bun de plată.
03.06.2022 | 18:36
Lovitura grea pentru Gigi Becali A fost obligat sa achite 300000 de euro in contul transferului lui Olimpiu Morutan la Galatasaray
Gigi Becali trebuie să achite 300.000 de euro către FC Botoșani de pe urma transferului lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a primit o veste care îl va pune în mare încurcătură în relația cu Valeriu Iftime, patronul echipei FC Botoșani. Latifundiarul trebuie să plătească 300.000 de euro către moldoveni, după transferul lui Olimpiu Moruțan în Turcia.

Olimpiu Moruțan, sursă de venit pentru FC Botoșani

Transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray a învolburat prietenia dintre Gigi Becali și Valeriu Iftime. Achiziționat de FCSB, în 2017, de la FC Botoșani, internaționalul român a rămas o sursă de venituri pentru gruparea din nordul Moldovei.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali s-a obligat prin contract să achite o taxă de 9% din valoarea unui transfer în străinătate, trupei din Botoșani însă, după cedarea fotbalistului la Galatasaray, omul de afaceri a tergiversat plata datoriei.

Sătul să mai aștepte banii de la Becali, finanțatorul moldovean s-a adresat Comisiilor din cadrul Federației Române de Fotbal și a solicitat despăgubiri.

ADVERTISEMENT

Acestea au venit, azi, când Comisia de Recurs a FRF a decis că Gigi Becali trebuie să achite suma solicitată de Iftime, chiar dacă nu a încasat pe de-a întregul contravaloarea transferului lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray.

”Obligă FC FCSB SA la plata către AFC Botoșani a sumei reprezentând indemnizație de transfer pentru transferul jucătorului Moruțan Olimpiu Vasile”, se arată în decizia comisiei, postată pe site-ul LPF.

ADVERTISEMENT

Cât a încasat FCSB de pe urma transferului lui Olimpiu Moruțan

Suma transferului lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray Istanbul continuă să fie neclară. Inițial, Gigi Becali a spus în exclusivitate pentru FANATIK că va încasa 4,2 milioane de euro.

Însă, la această sumă urmau să se adauge încă 1,5 milioane de euro dacă gruparea turcă se califica în grupele Europa League, ceea ce s-a și întâmplat.

ADVERTISEMENT

În concluzie, transferul lui Moruțan i-a adus lui Gigi Becali 5,7 milioane de euro în cont, însă banii nu au intrat în totalitate în visteria clubului roș-albastru, din cauza problemelor financiare ale grupării Cim-Bom.

Acestea este și motivul pentru care  omul de afaceri a amânat mereu plata sumei convenite către FC Botoșani. Decizia de azi a Comisia de Recurs a FRF poate fi atacată de clubul patronat de Gigi Becali la TAS.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,00 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT