Sport

Lovitură grea pentru Xavi! Ousmane Dembele s-a accidentat în Girona – FC Barcelona și ratează duelul cu Manchester United. Cât va lipsi francezul

Ousmane Dembele a suferit o nouă accidentare în partida Girona - FC Barcelona și sigur ratează cel puțin prima manșă a duelului cu Manchester United.
29.01.2023 | 11:50
Lovitura grea pentru Xavi Ousmane Dembele sa accidentat in Girona  FC Barcelona si rateaza duelul cu Manchester United Cat va lipsi francezul
Ousmane Dembele a suferit o nouă accidentare în partida Girona - FC Barcelona și sigur ratează cel puțin prima manșă a duelului cu Manchester United. Sursă foto: lavanguardia.com
ADVERTISEMENT

Internaționalul francez a fost protagonistul unui scandal uriaș în primăvara anului trecut când nu a mai vrut să-și prelungească înțelegerea cu catalanii, dar în cele din urmă a fost convins de Xavi să rămână.

O nouă accidentare pentru Ousmane Dembele. Ratează meciul tur cu Manchester United

După mai bine de un an în care nu a mai avut probleme medicale, calvarul pare să reînceapă pentru Ousmane Dembele. Atacantul Barcelonei s-a accidentat la întâlnirea cu Girona și va rata duelul cu Manchester United, din play-off-ul pentru optimile de finală ale Europa League.

ADVERTISEMENT

Francezul a simțit un disconfort la piciorul stâng după un sprint pentru minge în minutul 26. Dembele a fost nevoit să oprească cursa când a observat aceste neplăceri. A mai rămas câteva minute pe teren pentru a testa piciorul, dar când și-a dat seama că nu poate continua a cerut schimbare.

Catalanii au anunțat că fotbalistul a fost supus unor examene medicale amănunțite la revenirea la Barcelona și s-a constatat că are probleme la cvadricepsul piciorului stâng, însă nu au oferit perioada de timp în care acesta va lipsi de pe teren.

ADVERTISEMENT

Cotidianul spaniol Marca consideră că în astfel de cazuri perioada de indisponibilitate este de 3-4 săptămâni, ceea ce înseamnă că Ousmane Dembele va rata ”dubla” cu Manchester United, programată la 16 și 23 februarie.

Cum a profitat Barcelona de accidentarea lui Dembele

Ousmane Dembele nu a mai avut probleme medicale după instalarea lui Xavi Hernandez la cârma Barcelonei. Ultima sa accidentare a avut loc în noiembrie 2021, exact când a sosit noul antrenor. Însă, odată recuperat, nu a mai avut nicio problemă până acum.

ADVERTISEMENT

La finalul întâlnirii de la Girona, Xavi a declarat că speră ca accidentarea francezului să nu fie una gravă. ”Este unul dintre cei mai decisivi jucători. A simțit ceva la coapsă. Sperăm că este o problemă minoră. Astăzi am vrut să deschidem jocul prin intermediul lui, am pierdut jucătorul care putea face diferența”, a spus tehnicianul.

Tot răul a fost spre bine pentru Barcelona. Ousmane Dembele, care a reușit 8 goluri și 7 pase decisive în 28 de meciuri jucate în acest sezon, a fost înlocuit cu Pedri, iar puștiul minune al Barcelonei a marcat unicul gol al întâlnirii de la Girona.

ADVERTISEMENT

Pe lângă ”dubla” cu Manchester United, fotbalistul francez va mai rata și cinci meciuri din campionatul Spaniei, cu Betis Sevilla, FC Sevilla, Villarreal, Cadiz și Almeria, într-un moment în care catalanii luptă pentru titlu cu rivala Real Madrid.

ADVERTISEMENT