News

Lovitură în cazul Caracal. Instanța, decizie importantă în legătură cu Gheorghe Dincă

24.11.2020 | 11:27
Lovitura in cazul Caracal Instanta decizie importanta in legatura cu Gheorghe Dinca
ADVERTISEMENT

Gheorghe Dincă beneficiază de avantajul de a fi judecat de profesioniștii din județul de reședință al acestuia. Cererea de strămutare a dosarului de la Tribunalul Olt, depusă Monica Melencu, mama uneia dintre victimele bărbatului, a fost respinsă de Curtea de Apel Craiova.

Familia Luizei Melencu a cerut judecătorilor de la Craiova mutarea dosarului în care se judecă faptele care au dus la moartea fetei de la Tribunalul Olt la oricare altă instanță de judecată din țară.

ADVERTISEMENT

Oamenii se tem că Dincă ar putea să fie favorizat de judecătorii din județul unde locuiește. Aceeași cerere a fost depusă și de familia celeilalte victime, Alexandrea Măceşanu.

Câștig de cauză pentru Gheorghe Dincă, dosarul acestuia se va judeca la Tribunalul Olt

După ce, inițial, cererea familiei Măceșanu a fost respinsă, judecătorii au luat aceeași decizie și în privința petiției depuse de mama Luizei Melencu. Mai mult decât atât, la fel ca și în primul caz, Monica Melencu este obligată să plătească și cheltuieli de judecată.

ADVERTISEMENT

„Respinge, ca inadmisibilă, cererea de strămutare formulată de petenta Melencu Monica Georgeta. În baza art 275 alin 2 Cpp, obligă petenta la 25 lei cheltuieli judiciare avansate de stat.

În baza art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii-inculpaţi Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, rămân în sarcina statului. Fără cale de atac”, este decizia judecătorilor, potrivit spynews.ro.

ADVERTISEMENT

Carmen Obârşanu, avocata familiei Melencu, a explicat, încă de la judecarea primului termen al procesului criminalului din Caracal, că dorește mutarea dosarului de la Olt, pe motiv că „au dispărut probe din mâna poliţiştilor care erau la IPJ Olt”.

Gheorghe Dincă a avut și el petiții, acesta a cerut să i se dea un alt avocat din oficiu, pe motiv că cel pe care îl are nu a avut timp să studieze dosarul. Totodată, Dincă a depus o plângere la Judecătoria Craiova, fiind nemultumit de condițiile din penitenciar.

ADVERTISEMENT

Ambele cereri i-au fost resprinse. „Nu faceţi dumneavostră regulile în sala de judecată şi, dacă vreţi alt avocat, angajaţi-vă unul”, i-a transmis judecătoarea la data celui de al doilea termen al procesului, 18 noiembrie 2020, scrie Capital.ro.

Cea de a doua ședință de judecată a durat mai puțin de o oră, iar instanța a stabilit un nou termen pentru proces: 16 decembrie 2020. Întreg procesul o să se desfășoare cu ușile închise.

ADVERTISEMENT