Fotbal intern

Lovitură în instanță! Mititelu are interzis să mai folosească denumirea de Universitatea Craiova pe materialele clubului, dar refuză înfrângerea: ”Nu am pierdut niciun proces, am câştigat o primă bătălie!” Exclusiv

01.06.2020 | 18:57
Lovitură în instanță! Mititelu are interzis să mai folosească denumirea de Universitatea Craiova pe materialele clubului, dar refuză înfrângerea: ''Nu am pierdut niciun proces, am câştigat o primă bătălie!
Lovitură in instanță! Mititelu are interzis să mai folosească denumirea de Universitatea Craiova pe materialele clubului
ADVERTISEMENT

Lovitură în instanță pentru Adrian Mititelu! Patronul formației proaspăt promovate în liga 2-a nu va mai putea folosi denumirea de „Universitatea Craiova” în activitatea comercială a clubului. Luni a fost făcută publică decizia Tribunalului București de a da dreptate Clubului Sportiv Universitatea Craiova în procesul cu echipa lui Mititelu, privind brandul.


UPDATE, ora 20:45 / Adrian Mititelu a oferit prima reacție după decizia instanței: „Nu am pierdut niciun proces, dimpotrivă, am câștigat o prima bătălie în cadrul acestui proces! În procesul în care ne judecăm cu Clubul Sportiv condus de Badea, cu privire la folosirea mărcilor ce au legătură cu Universitatea Craiova, Clubul Sportiv de Drept Public condus de Badea a introdus o cerere de ordonanță președințială prin care a solicitat să suspende până la terminarea procesului dreptul nostru de a folosi următoarele :

ADVERTISEMENT

– numele Universitatea Craiova
– numele FC UNIVERSITATEA CRAIOVA sau alte nume asociate
– sigla/emblemă (leul)

Instanța i-a admis numai primul capăt și anume acela de a nu mai folosi numele simplu de “Universitatea Craiova”. Pentru celelalte două capete, acelea de a nu mai folosi numele FC UNIVERSITATEA CRAIOVA și sigla, instanța i-a respins cererea. Menționăm că decizia este executorie, dar poate fi atacată cu apel.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, nu există nicio decizie care să afecteze activitatea noastră în acest moment.”, stă scris pe pagina de Facebook a lui Adrian Mititelu.


FANATIK îţi prezintă decizia instanţei:

Mititelu are interzis să mai folosească dumirea de Universitatea Craiova

„Respinge excepţia lipsei de interes a ordonanţei preşedinţiale, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea de ordonanţă preşedinţială. Obligă pârâta la încetarea oricărei activităţi de folosire, comercializare, distribuire, promovare şi orice alt act de utilizare în activitatea comercială, inclusiv în mediul ordine, inclusiv prin intermediul website www.fcuniversitatea.ro sau orice alt website, a produselor şi serviciilor care poartă denumirea Universitatea Craiova, până la pronunţarea unei hotărâri definitive de fond, în ds. 31006/3/2018 conexat la ds. nr. 43926/3/2018.

ADVERTISEMENT

Decizia se pune în executare până la pronunțarea unei hotărâri definitive. Mititelu poate să formuleze apel

Obligă pârâta la retragerea de pe piaţă produse şi servicii, inclusiv echipament de joc, produse aflate în magazine de vânzare sau de pe website, care poartă semnul Universitatea Craiova, până la pronunţarea unei hotărâri definitive de fond, în ds. 31006/3/2018 conexat la ds. nr. 43926/3/2018.

Respinge în rest cererea. Cu apel în 5 zile de la pronunţare, la Curtea de Apel București. Apelul se depune la această instanţă. Pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi 29.05.2020. Document: Hotarâre 29.05.2020″, se arată în decizia instanţei.

Clubul Sportiv Universitatea și Adrian Mititelu se luptă pentru brandul Universitatea Craiova

Au trecut mulți ani de când a pornit războiul între Clubul Sportiv Universitatea Craiova, condus de Pavel Badea, și Adrian Mititelu și nu pare că va exista o pacea prea curând. În acest moment, clubul lui Badea, care se află în asociere cu societatea care deține echipa din prima ligă, deține brandul „Universitatea Craiova”. Instanța a judecat o acțiune intentată de Clubul Sportiv împotriva U Craiova 1948 SA, Comunității Suporterilor F.C. Universitatea Craiova, O.S.I.M. și FC U Craiova SA, având scopul ca Mititelu să nu mai asocieze denumirea echipei istorice a Craiovei cu formația sa.

ADVERTISEMENT

Totul face parte dintr-un dosar de anulare a mărcii, iar următorul termen de judecată este pe 6 iulie.

Decizia vine în contextul acțiunii din dosarul  31006/3/2018, acesta fiind conexat la dosarul nr. 43926/3/2018, care se află pe fond la Tribunalul București și având ca obiect anularea mărcii, acolo unde societatea FC U Craiova SA este reclamantă în proces. Un termen de judecată ar fi putut fi pe data de 4 mai, însă a fost termenul a fost suspendat de drept conform articolului 63, aliniat 11 din Decretul Preşedintelui României nr. 240/2020, privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României.

Pe echipamentele de prezentare au „FC Universitatea Craiova 1948”

În urma deciziilor Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal, U Craiova 1948 a promovat în eșalonul secund și va da bătălii grele pentru promovare cu nume mari din fotbalul românesc. Fotbaliștii antrenați de Eugen Trică merg la meciuri cu echipamente pe care stă scris „Universitatea Craiova”, însă într-o formă inedită.

Site-ul oficial al FCU Craiova
Lovitură in instanță! Mititelu are interzis să mai folosească denumirea de Universitatea Craiova pe materialele clubului. sursă foto: fcuniversitatea.ro

Staff-ul tehnic și jucătorii clubului patronat de Adrian Mititelu au pe spatele treningurilor și a tricourilor de prezentare numele „FC Universitatea Craiova 1948”, iar decizia Tribunalului București de la sfârșitul săptămânii trecute i-ar putea face pe olteni să-și schimbe tot setul de echipamente.

ADVERTISEMENT

FCU vrea să joace pe stadionul „Ion Oblemenco” în liga a 2-a

FCU nu renunță la visul de a evolua pe arena „Ion Oblemenco”, iar oficialii echipei au emis un comunicat în care anunță că au făcut o nouă solicitare către Primăria Craiova pentru a fi lăsați să joace pe stadion.

Oltenii lui Mititelu și-au mutat casa de mai multe ori în ultimul an și au evoluat la Severin, Filiași și își găsiseră liniștea la Târgu Jiu, pe noua „bijuterie” din localitate. Există planuri ca Adrian Mititelu să construiască un nou stadion pentru echipa sa.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri