Lovitura neaşteptată primită de Rusia din partea României şi Ucrainei

rusia

Preţul grâului rusesc a scăzut săptămâna trecută, ca efect al producţiei mari din România şi Ucraina, potrivit Institutului pentru Studii ale Pieţei Agricole (Ikar), transmite Bloomberg. Grâul care este încărcat în porturile de la Marea Neagră a înregistrat o scădere de 1,8% a preţului, faţă de săptămâna anterioară, la 162 de dolari tona, a declarat Dmitri Rilko, director general al Ikar.

Preţurile grâului rusesc au stagnat în săptămâna încheiată pe 15 iulie, după patru săptămâni de scăderi.

Rusia şi România sunt pe carle să obţină producţii record, iar producţia din Ucraina va fi a treia ca mărime de la destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991, potrivit datelor Departamentului Agriculturii din Statele Unite.

”Ucraina, România şi Rusia au toate un volum uriaş de cereale, care va trebui vândut. Rusia va apărea în mod regulat drept câştigătoare în licitaţiile organizate de Egipt, cel mai mare cumpărător de grâu din lume, datorită preţurilor mici”, a arătat Rilko.

Preţul grâului ucrainean a scăzut cu 2,7%, la 160,5 dolari tona, săptămâna trecută, faţă de cea anterioară, potrivit datelor firmei de consultanţă UkrAgroConsult din Kiev.

Preţul grâului din Franţa a crescut în schimb pentru a treia săptămână consecutiv, a anunţat FranceAgriMer.

Sursă: www.realitatea.net