News

Lovitură neașteptată pentru RCS&RDS. I s-a respins cererea pentru 5G unde nu se aștepta: Ungaria!

14.09.2019 | 13:35
Lovitura neasteptata pentru RCSRDS I sa respins cererea pentru 5G unde nu se astepta Ungaria

Lovitură neașteptată pentru RCS&RDS. I s-a respins cererea pentru 5G unde nu se aștepta: Ungaria! Culmea, Autoritatea Maghiară pentru Media și Telecomunicații a luat decizia să spună pas participării societății Digi Communications N.V. la licitația pentru utilizarea frecvențelor 5G în Ungaria. Societatea a anunțat că merge la această procedură de licitație în scopul dezvoltării activității sale de comunicații mobile pe piața din Ungaria.

Lovitură neașteptată pentru RCS&RDS

Între timp, Digi Communications N.V. a fost și înștiințată de decizia autorității din Ungaria. „Considerăm că decizia NMHH este incorectă și lipsită de temei real. În opinia noastră, hotărârea NMHH este în afara condițiilor prevăzute de caietul de sarcini, bazându-se pe supoziții și fapte care se presupune că se vor întâmpla, iar nu pe date concrete și analize fundamentate.

Această decizie se adaugă unei liste de alte hotărâri nefavorabile și controversate pe care NMHH le-a adoptat în relația cu societățile din cadrul Grupului Digi, de-a lungul timpului, în contextul altor licitații pentru radiofrecvențe”, a declarat Serghei Bulgac, directorul general al Digi Communications N.V. Lucrurile nu rămân așa. Oficialul Digi a transmis că se va apela la o contestație

Lovitură neașteptată pentru RCS&RDS. Digi
Digi este unul dintre jucătorii importanți de pe piața din România. Sursa foto – facebook

I s-a respins cererea pentru 5G unde nu se aștepta: Ungaria!

„Societatea va contesta această hotărâre, cu toate mijloacele aflate la dispoziția sa, conform legislației maghiare și europene. Grupul rămâne hotărât să continue punerea în practică a proiectelor sale pe această piață, în folosul clienților săi”, mai spune Serghei Bulgac. Vă reamintim că Digi Communications N.V., este o companie olandeză listată la Bursa de Valori București.

Acesta reprezintă un operator european de top care furnizează servicii de comunicații fixe și mobile, cu operațiuni în România, Ungaria, Spania și Italia. Portofoliul companiei pe cele două piețe principale, România și Ungaria, cuprinde servicii de televiziune prin cablu și DTH, internet fix și telefonie fixă, telefonie mobilă și date mobile.