Hotnews

Lovitura pe care au primit-o cei 1,8 milioane de oameni cu asigurari la Astra. Ce a anunţat societatea

A doua zi dupa ce a aflat ca i s-a cerut falimentul, societatea Astra Asigurari a anuntat toate service-urile auto ca NU va mai plati nici o reparatie pentru clientii sai. Asta inseamna ca oamenii...
28.08.2015 | 20:35
Lovitura pe care au primit-o cei 1,8 milioane de oameni cu asigurari la Astra. Ce a anunţat societatea

A doua zi dupa ce a aflat ca i s-a cerut falimentul, societatea Astra Asigurari a anuntat toate service-urile auto ca NU va mai plati nici o reparatie pentru clientii sai. Asta inseamna ca oamenii vor fi nevoiti sa dea bani din buzunar si sa spere ca ii vor recupera de la Fondul de Garantare, abia dupa ce instanta va declara oficial falimentul Astrei. 1,8 milioane de oameni au polite pentru case si masini la aceasta companie, care detine 20 la suta din piata asigurarilor auto.

La centrul de constatare daune se fac constatari si dosare de dauna, dar cam atat. Aici au venit si oameni ale caror masini ar fi trebuit sa fie deja la service. Insa Astra nu mai da banii pentru reparatiile facute in baza politelor RCA sau asigurarilor obligatorii.

Sofer: “Am fost respinsi de la service ca nu se mai face nici un fel de plata, cu toata polita CASCO achitata LA ZI pe un an de zile nu se face nici un fel de plata. Nota de constatare trebuia sa intre in service, a fost respinsa din service pe motivul acesta: Astra a trimis comunicat ca nu face nici un fel de plata catre service.”

Pentru multe service-uri, anuntul facut de Astra nu e insa o noutate.

Maria Cretu, proprietar service auto: “Noi avem de recuperat bani pe cateva dosare, in jur de 20 si ceva de mii de lei, motiv pentru care am deschis proces impotriva lor si n-ar fi primul porces, de fapt n-ar fi primele, c-am mai avut proces cu ASTRA si le-am castigat.”

Datoriile “la zi” ale Astra Asigurari sunt insa mult mai mari.

Misu Negritoiu, presedinte ASF: “Acum, la scadenta curenta, am vazut 70 si ceva, 76 de milioane.”

Autoritatile spun ca nu pot prelua plata daunelor pana cand nu se pronunta si justitia.

Carmen Radu, presedinte Fondul de Garantare a Asiguratilor: “Pana la momentul la care decizia de intrare in faliment va fi inregistrata la un judecator, asiguratorul respectiv, primeste dosare de dauna, gestioneaza dosare de daune.”

Vorbele nu-i ajuta pe clientii care si-au platit asigurarile, iar acum sunt obligati sa-si repare masinile pe banii lor.

Sofer: “Am fost lovit de o masina care era asigurata la Astra si mi-au spus ca n-o sa primesc nimic. Decat sa mi-o repar la un service si or sa plateasca ei, dar nu se stie cand.”

Norcosii ale caror masini inca functioneaza, pleaca de la service cand afla care-i situatia.

Sursă: www.stirileprotv.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri