News

Lovitură pentru Alexandru Cumpănașu! Mai multe ONG-uri au ieșit din Coaliția pentru Modernizarea României

03.09.2019 | 11:40
Lovitura pentru Alexandru Cumpanasu Mai multe ONGuri au iesit din Coalitia pentru Modernizarea Romaniei
Alexandru Cumpănașu a pierdut susținerea mai multor ONG-uri *foto: mediafax

Alexandru Cumpănașu continuă să își piardă din susținători, în special după ce a anunțat că va strânge semnături pentru a candida la alegerile prezidențiale din luna noiembrie. Astfel, mai multe ONG-uri au decis să se retragă din din Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), cea pe care a condus-o Cumpănașu și prin intermediul căreia a obținut numeroase contracte bănoase cu statul român.

ONG-urile din Constanța ies din Coaliția Națională pentru Modernizarea României, condusă de Alexandru Cumpănașu

Jurnaliștii de la Ziua de Constanța au stat de vorba cu organizațiile din județ care fac parte din Coaliția Națională pentru Modernizarea României. Este vorba despre Asociația Comunelor din România – filiala Constanța, Federația Patronatelor din Turismul Românesc și Fundația Baylor – Marea Neagră. Reprezentanții tuturor celor trei instituții susțin că au avut participări foarte rare la ședințele Coaliției sau chiar că nu și-au dat niciun acord pentru susținerea acestui demers și nu a existat nicio corespondență cu conducerea CNMR.

Nu este prima dată când foștii aliați se dezic de Alexandru Cumpănașu. Imediat după ce fostul jurnalist a părut că acaparează scena publică în cazul crimelor din Caracal, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a anunțat printr-un comunicat de presă că se retrage din Coaliția Națională pentru Modernizarea României.

Alexandru Cumpănașu a pierdut susținerea mai multor ONG-uri
Alexandru Cumpănașu a pierdut susținerea mai multor ONG-uri *foto: captură Antena 3

Alexandru Cumpănașu, abonat la contracte pe bani publici prin ONG-urile sale

Alexandru Cumpănașu s-a folosit de ONG-urile pe care le-a condus pentru a strânge tot mai mulți bani de la instituțiile statului. Astfel, anul trecut Ministerul Culturii a dat peste un milion de lei pentru un proiect de Centenar către Asociația pentru Implementarea Democrației, proiect care a inclus și o emisiune la România TV, arată G4media.ro. De asemenea, publicația Podul.ro arată că fostul jurnalist a primit de la MAI suma de 3,8 milioane lei (peste 900.000 de euro) cu destinația „Dezvoltarea și consolidarea Centrului Național de Integritate”.

Totodată, în 2016, Curtea de Conturi a descoperit că Ministerul de Interne, sub conducerea lui Gabriel Oprea, a plătit din bani publici prezența ONG-ului condus de Alexandru Cumpănașu în sediul instituției. Mai precis, este vorba despre un imobil dat în folosință gratuită Asociației pentru Implementarea Democrației, pentru care Ministerul a plătit inclusiv cheltuielile de întreținere, deși contractul încheiat cu organizația neguvernamentală nu prevede acest lucru.