Sport

Lovitură pentru Barcelona! De ce nu îi poate folosi pe Lewandowski și Raphinha în La Liga

Barcelona a plătit peste 100 de milioane de euro pentru Robert Lewandowski și Raphinha, însă catalanii nu îi pot înregistra în campionatul Spaniei dacă nu vor renunța la jucătorii cu salarii mari.
29.07.2022 | 10:06
Lovitura pentru Barcelona De ce nu ii poate folosi pe Lewandowski si Raphinha in La Liga
Barcelona a plătit 110 milioane de euro pentru transferurile lui Robert Lewandowski și Rapinha. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Barcelona a reușit unele dintre cele mai spectaculoase transferuri din această vară, după ce i-a adus pe Robert Lewandowski, Rapihna și Jules Kounde, pe care i l-a „suflat” lui Chelsea în ultima clipă.

Barcelona, probleme cu fair-play-ul financiar. Trebuie să renunțe la mai mulți jucători

Barcelona își revine ușor-ușor din criza financiară profundă, însă continuă să aibă probleme din cauza plafonului salarial impus de federația spaniolă, conform presei iberice.

ADVERTISEMENT

Astfel, catalanii trebuie să renunțe la câțiva jucători cu salarii mai mari pentru a-i putea înregistra pe Robert Lewandowski și Rapinha.

Pentru ca transferurile și contractele jucătorilor să fie înregistrate este nevoie ca Frenkie de Jong să plece de la Barcelona. Olandezul are un salariul anual de 20 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Manchester United a făcut deja o ofertă pentru Frenkie de Jong, care cel mai probabil va ajunge în Anglia pentru 85 de milioane de euro.

Jucătorul nu și-a dat însă acordul pentru transfer încă, deoarece mai are de primit peste 20 de milioane de euro din salarii restante, suspendate pe perioada pandemiei, când nu s-a jucat nicio partidă.

ADVERTISEMENT

Lewandowski și Raphina nu vor juca în prima etapă din La Liga cu Rayo Vallecano

Prin urmare, sunt șanse foarte mici ca Robert Lewandowski și Raphina să primească undă verde până pe data de 13 august, când Barcelona dispută primul joc în campionat cu Rayo Vallecano pe Camp Nou.

110 milioane de euro a plătit Barcelona către Bayer Munchen și Leeds United pentru transferurile celor două staruri în această perioadă de mercatto.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Barcelonei a vorbit și el despre plecarea lui Frenkie de Jong: „Nu sunt aici pentru a transmite mesaje. Deja am vorbit cu Frenkie, știe că-l apreciez foarte mult. E un jucător cheie pentru noi, dar este această situație economică și Fair Play-ul Financiar. Ne poate ajuta mult din poziția de fundaș central”, a declarat Xavi, conform jurnalistului spaniol Fabrizio Romano.

ADVERTISEMENT