News

Lovitură pentru Codruța Kovesi. Fostul ei adjunct, Marius Iacob, audiat la SIIJ. Anunțul procurorilor

23.04.2019 | 11:47
Lovitură puternică pentru Codruța Kovesi! Fostul să adjunct este audiat la SIIJ

Cel mai apropiat om al Laurei Codruța Kovesi va fi audiat! Este vorba de Marius Iacob, fost adjunct al acesteia. În cursul zilei de ieri, 22 aprilie, Ioacob a ajuns în fața procurorilor de la Secția de anchetare a infracțiunilor din justiție privind dosarul în care este implicată și fosta șefă a Direcției Naționale Antifraudă.

Fostul adjunct al Codruței Kovesi, audiat la SIIJ

Fostul adjunct al lui Kovesi de la DNA, Marius Iacob, a fost audiat în cursul zilei de luni în dosarul, în care fosta șefă DNA a fost inculpată de către procurorii Secției de anchetare a infracţiunilor din justiţie. Fostul adjunct și de la Parchetul General are calitatea de martor, potrivit șiripesurse.ro.

Iacob și-a pierdut de curând funcția de procuror-șef adjunct al DNA din cauza faptului că Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația Inspecției Judiciare împotriva deciziei Secției pentru procurori a CSM. Laura Codruța Kovesi a fost plasată pe data de 28 martie sub control judiciar de către Secția de anchetă a magistraților. Măsura va urma să fie contestată în instanță.

Adjunctul Codruței Kovesi, audiat la SIIJ
Adjunctul Codruței Kovesi, audiat la SIIJ

Decizie SIIJ

Din probele administrate până în prezent în această cauză s-a reţinut următoarea situaţie de fapt – în cursul anului 2011, fostul procuror general al PICCJ ar fi pretins şi primit suma de 268.689,36 lei de la persoana vătămată (Sebastian Ghiţă – n.r.) în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, acte constând în extrădarea unei persoane condamnate, care fusese localizată în Indonezia – Jakarta. (…)

În perioada 2010 – aprilie 2011, aflându-se în exercitarea funcţiei de procuror general, Laura Codruţa Kovesi ar fi implicat instituţia pe care o conducea în procedura extrădării lui Nicolae Popa, cu încălcarea dispoziţiilor art. 10 din Legea 302/2004, care reglementează competenţa autorităţilor centrale române în materie penală, a dispoziţiilor art. 70 şi următoarele din Legea 304/2004, care reglementează organizarea şi atribuţiile Ministerului Public, şi ar fi dispus suportarea cheltuielilor de transport pentru persoanele care aveau obligaţia să asigure aducerea în ţară a lui Nicolae Popa şi care făceau parte din Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul IGPR, precum şi a unei persoane care făcea parte din cadrele active ale SRI”, arăta SIIJ.